www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Саб Ное 16, 2024 7:02 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS678910ELLIPSIS13»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: ЛИГА 2012
ТемаИспратеноCOLONЧет Jул 19, 2012 5:53 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Jун 16, 2011 6:25 pm
МислењаCOLON1142
Boris -ribar.com.mk НапишиCOLON
Sportex НапишиCOLON
Гледам многу неинформирани се вклучиле во дискусијава па уште и не караат!
Извини молимте, ако не да ја затвориме темава,....или да ставиме некои ограничувања - пристап и коментари само за крапџии со над 150-годишно искуство ?? сите други не смеат да коментираат, умре крапското натпреварување во Македонија, Бог да го прости и никој веќе име да не му спомне на тоа натпреварување

Или да отвориме една посебна тема “Изгорени од РФМ и светските првенства“ па таму да го префрлиме моабетов

Многу гнев во твоиве ставови, лошо ли е да се актуелизира темава, лошо ли е да се вклучат и некои неинформирани, човек дава иницијативи и подршка за надминување на проблемите во иднина, ама излеа не сите го посакуваат истото

Тогаш немој да не карате како непослушни деца. Дискутирајте, прашувајте ама не осудувајте веднаш.

Ајде сеа ќе плукаме по тие што бојкотирале оти не оделе, па ајде вие како големи поборници за крапската лига пријавете се и земете вие учествувајте, ете имате опрема сите, ќе си збркате спонзори и нека ви е бисрто на сите, па кога ќе се вратите ќе разговараме!

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jул 19, 2012 5:55 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1142
spiro_jas НапишиCOLON
poznavajki go nasiot mentalitet :(

i site uslovi da se ispolnat sto gi kaza jane - pak ke izleze uste pogolem problem
ke ima kavgi, raspravii, namestalki koj da go dobie toj benefit i da odi na svetsko
i pak ke se rasturi kako sega sto e

mislam deka treba seriozno da se sedni i da se pregovara a celta da bide RESENIE a ne BOJKOT pomegju stranite
ovaa sostojba e proizvod na dvete strani i tie dve koga togas mora da sednat i zdravo da go resat ako sakaat da se napravi nesto za ovoj del a i da im se ostavi i na pomladite

Спире златен, колку што имаме состанчено со МРФ на оваа тема јас толку влакна немам на главата! Со денови и денови сме пробале да најдеме решение.....џабе брат, џабе...верувај!

Ако се исполнат сите услови како во соседните земји на пример, јас ти гарантирам дека ќе има масовна лига.

Само има еден голем проблем, што веќе никој не верува во тоа после години и години лажни ветувања.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jул 19, 2012 6:03 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1142
saso НапишиCOLON
Pari od kade ?

Najgolem del od sponzorstva.
Prijateli imate vo sekoja od podobrite firmi proizvoditeli na krapska oprema. Pa upotrebete gi za da Vi dadat oprema i hrana. Ke treba da go stavite nivnoto znakce na maicki, ke nosite nivno znamence, ke gi promovirate nivnite proizvodi.
Zarem ne ste go pravele toa i dosega ?
Zarem ne go pravat toa ostanatite natprevaruvaci od drugite zemji ?

Не, тие не бркаат спознорства. Федерација нивна, дали е официјална или е посебна крапска, си има менаџерски тим кој си брка спонзорства.

Пак ќе кажам јасно и гласно - работа на натпреварувачите е да тренираат и да се натпреваруваат и добро спремат со цел да ја представат во што е моно подобро светло својата репрезентација и ги оправдаат вложените средста и труд а не да молјакаат спознсорства по фирми и до последен ден не знаат дали ќе се оди или нема да се оди?

Затоа и кажав да не се донесуваат заклучоци од страна на луѓе кои не биле инволвирани во оваа работа.

Успешен риболов е збир од многу фактори, припреми, храна, искусто, знаење, работа, организација, информација, и пред се ФИНАНСИИ !!!

За жал и таму како и сегде денес во било кој спорт, без пари нема успех!!!

Јас, Ицо, Оливер од Охрид, Дуле Декан, Мики и некои други не ги памтам баш сите, бевме живи сведоци кога ЈАР пазареа во еден магацин за риболовна опрема во Белград каде што сосема случајно се најдовме и ние.

Ние отидовме да се дивиме на купиштата современа опрема и храна а нивниот цех само за храна и хемија на два дена пред натпреварот беше близу 9.000 евра. Ја видовме копијата од сметката што им ја дадоа.

И за информација, ЈАР не беа први на тој натпревар, беа одлично пласирани но не и први.

И има ли воопшто подобар доказ дека крапџиите имаат желба да учествуваат на натпревари и купови од покажаната заинтересираност за учество на купот на Глобочица? Проблем е дека никој не сака да учествува ако е тоа под капата на МРФ, сте се запрашале ли зошто е тоа така? Кога еден им се лути на сите значи тој еден е највероватно кирвецот ама кога 90% се лутат на еден епа не знам тогаш кајде треба да се бара проблемот.
Никогаш не сум побегнал од одговорноста дека и ние сме ставале пипер во таа манџа, но верувајте дека нашето влијание е занемарливо доклку се оди како што треба.

Кажав еднаш пак ќе спомнам, една година имавме проблем да обезбедиме води за натпревар, имаше пријавено толку многу екипи што не знаевме како да го составиме календарот, едноставно немавме води ки исполнуваат барем минимум услови за лигата!

Ама тогаш сеуште сите веруваа дека нешто ќе биде, веруваа во нас и во РФМ, за жал први тие нас не изневерија а нормално последично и ние натпреварувачите.

И од тогаш оде воз у кукурз. Секоја година се помалку и помалку, се повеќе лажни ветувања и мачакње очи, за да на крај се стаса до масовен бојкот.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jул 19, 2012 6:27 pm 
Отсутен
Админ
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 07, 2010 10:26 am
МислењаCOLON4637
ЛокацијаCOLONSkopje
Sportex НапишиCOLON
Boris -ribar.com.mk НапишиCOLON
Sportex НапишиCOLON
Гледам многу неинформирани се вклучиле во дискусијава па уште и не караат!
Извини молимте, ако не да ја затвориме темава,....или да ставиме некои ограничувања - пристап и коментари само за крапџии со над 150-годишно искуство ?? сите други не смеат да коментираат, умре крапското натпреварување во Македонија, Бог да го прости и никој веќе име да не му спомне на тоа натпреварување

Или да отвориме една посебна тема “Изгорени од РФМ и светските првенства“ па таму да го префрлиме моабетов

Многу гнев во твоиве ставови, лошо ли е да се актуелизира темава, лошо ли е да се вклучат и некои неинформирани, човек дава иницијативи и подршка за надминување на проблемите во иднина, ама излеа не сите го посакуваат истото

Тогаш немој да не карате како непослушни деца. Дискутирајте, прашувајте ама не осудувајте веднаш.

Ајде сеа ќе плукаме по тие што бојкотирале оти не оделе, па ајде вие како големи поборници за крапската лига пријавете се и земете вие учествувајте, ете имате опрема сите, ќе си збркате спонзори и нека ви е бисрто на сите, па кога ќе се вратите ќе разговараме!
Сергеј незнам зошто ми ги извртуваш зборовите, јас во ниеден коментар не зборев за тие што учествуваат, или за тие што бојкотираат, зборував општо за сите и за еден сегмент од социјалното дружење на постарите крапџии кој за мене не е многу популарен, а вие си знаете дали е вистинит, воедно укажав дека има и многу вредност и убави работи меѓу вашите дружења кои треба да се промовираат и шират. Сето ова е моја констатација, може не мислат сите исто, незнам зошто тоа ти го преименува во карање.

На крајот имплицираш дека ја, или Сашо, или некој од другиве кои се вклучија во дискусијата сакаме да ви го земеме крапското натпреварување :shock: алооо чоек ...кај отиде ?.....крапскиот риболов е само гранка од риболовот, постојат и други гранки, башка има и куп крапџии кои нејќат ниту да чујат за натпреварување, туку си сакаат само слободен крапски риболов. Јас не мислам во догледно време да се натправарувам во крапски риболов, верувам дека ни Сашо нема такви намери. Моите намери се да ја промовирам темава, да помогнам и да потикнам и други луѓе на форумов да помогнат ако можат за еден крупен проблем во овој сегмент од риболовот, ама на крај излеа ќе треба да се извинувам што воопшто сум се осудил да искоментирам. За жал, на темава не гледам иницијативи никакви, (освен од оние кои ги бркате од темава) туку само песимизам, дефанзива, статускво, сведочење за горчливото минатото и ширење гнев......најверојатно стратегијата е - оставаме времето да си го направи своето, ќе чекаме Васил да се смилува или да дојдат некои поразбрани, без разлика колку години прошле до тогаш - ...многу јака стратегија :?

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jул 19, 2012 6:38 pm 
Отсутен
Админ
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 07, 2010 10:26 am
МислењаCOLON4637
ЛокацијаCOLONSkopje
vasil НапишиCOLON
ПС. Всушност и се пружи една шанса да се присуствува на еден натпреваркоја за жал заради "огромниот" интерес така и пропадна !
За ова си во право, пропуштена е можноста, и јас лично ти ветив дека ќе најдеме човек, а не пуштивме, јас искрено изумив зошто веќе ми е исчурен мозокот од многу полиња на кои пробуваме да ги тркаламе работите, имаат вина и другите од здружението, ама јебига дојдоа и одмори, други активности, тоа е.....сепак некој лично да имал силна желба за тоа, сигурно ќе потсетел, ама изгледа тешко се вајаат нови сили во крапското натпреварување

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jул 19, 2012 6:39 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONВто Jун 28, 2011 1:56 pm
МислењаCOLON678
bi dal eden predlok neznam kolku bi bilo pozitivno koga se zboruva za natprevari bilo na makedonsko nivo ili balkansko a zadno svetsko prenstvo naravno potrebni se dobri finansi za edna ekipa da bi ucestvuvala na eden takov svetski ili balkanski kup zasto nie kako zadruzenija ne bi podrzale takvi kupovi nenzam tocno kolku zdruzenija ne ima vo cela makedonija
DA SE ZADOLZIME SEKOJ MESEC AKO NE POMALCE NE POVISE BAR PO 100EUR da donirame na edna nevladina smetka mislam ako ne povise bi pomognale nasi ekipi da je prestavuvat mak.
samo moe meslenje neznam kolku bi bilo prifatlivo.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jул 19, 2012 6:48 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1142
Не ти ги извртувам зборовите, читај убаво за да не цитирам постови сега. И не мислев на тебе кога искоментирав денес за прв пат туку на Сашо кој ме искара.

И не знам по што и од каде заклучи дека имплицирам дека вие сакате да ни го земете крапското натпреварување не баре е тоа мое или на некого ?

Јас само реков, чим сте толкави поброници за лигата зошто не земете учество во неа па да ни покаете како треба ,пошто ние очигледно не знаеме и не не бива!

Тогаш ќе видите со какви проблеми ќе се судрите и ќе ви станат појасни многу работи.

Впрочем јас сум еден од оние кои се откажал одамана од Лига натпреварувањата, барем додека нешто крупно не се промени во организацискиот дел, а за кое што не гледам надеж во догледно време, барем не под капата на МРФ, така да нема што да ми зимате, споделувајќи го своето горчливо искуство од тој дел, можеби коментирам навистина со голем револт, но ако сте биле на мое место или на местото на Ицо, Васил, Јане, и др, ќе ме разберевте многу, многу подобро.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jул 19, 2012 7:29 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Феб 18, 2011 11:50 pm
МислењаCOLON8361
ЛокацијаCOLONSkopje
Sergej. veruvam deka ne bilo lesno nitu fer, nitu deka bilo se podmackano i koga ke se vlozat sopstven trud i finansii povtorno ne e kako treba.
Ribar 2011 saka da pomogne i toa ke go stori. Sakame da vidime organizirani makedonski ekipi na vakvi natprevaruvanja.
Od tie pricini resivme edna ekipa od ovaa Liga da se natprevaruva pod nase zname.
Iako sme mlado Zdruzenie smetame deka na ovoj nacin ke mozeme da gi sobereme iskustvata od vakvi natprevaruvanja.
Ke gledame finansiski i logisticki da mu pomogneme na Predrag da ne pretstavi vo sto podobro svetlo.
E sega koga nie koj opstojuvame 8 meseci se nafakame na ova ( ne e neiskustvo, poveke e zelba da se pomogne ), sto ke bese ako iskusnite krapdzii so svojte dolgogodisni prijateli, sponzori, pokroviteli, partneri ...... ucestvuvaat i pomognat vo ova.
Mislam deka i drugi zdruzenija ke pomognat vo organizacija i finansiranjeto, koj kolku moze.
Ubavo e da se vidi i nasa reprezentacija na edno svetsko natprevaruvanje.
Postovive vo ovaa tema gi pisuvam dobronamerno i samo so zelba da se razresat nedorazbiranjata, poiskusnite da pomognat i ednas da se otide na edno svetsko ( nemora za ova ima i sledni ) so sto pomalku problemi.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jул 19, 2012 7:45 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Temata si pocna mnogu ubavo i ja unishtivme so ova.Ako moze da se otvori tema problemi so ligata i se da se prefrli tamu.Za golema zal iako ne sme kavgadzii ne dirnavte vo najbolnata tocka na koja nemozeme da ostaneme ramnodushni i e neiscrpna tema na poliki i razgovor.
Saso moite sponzori se moi i me sponzoriraat za kupovi kade shto si odam od keif,Za pretstavuvanje na drzavata drzavata treba da mi bide sponzor na svetsko nemam namera moite pari imoite sponzori da ja sponzoriraat drzavata..Ligata si e liga.Megutoa posle sednuvanje na trkalezna pa stana pravoagolna,pa kockasta pa tromb obekavanje sekakvo i nikakvo ispolnuvanje.Na kraj od nedoverba gi nateravme da potpishat i overat zvanicen dogovor pravosilen mislejki deka taka sme sigurni.Duri i toj ne go ispostuvaa i dojdovme do sudenje kade uste sto ne iskoci.Znaci pokushaa ili spieja na uvce deka i togash ke ne izmanipuliraat.
Razbiracka nema.Malverzacii 10 godini dosta se.NAs nie preku glava.

Novite neka sednat i neka razgovaraat i neka se dogovorat.Ama moj sovet mnogu oprezno i mnogu pametno so niv.ZA ovaa liga godinava nesakam da vleguvam vo diskusija zosto ke gi zategame uste poveke odnosite shto nemie namera.Rekov neka se ide ama ne po bilo koj uslov.Edna ekipa ne ja pravi reprezentacijata mora site cetiri ekipi da bidat top spremni.Mora da se ima trener koj ke go pocituvaat,mora da se ima backup podrshka.Koga toa ke se svati togash ke se imaat rezultati.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Jул 20, 2012 9:55 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1142
saso НапишиCOLON
Sergej. veruvam deka ne bilo lesno nitu fer, nitu deka bilo se podmackano i koga ke se vlozat sopstven trud i finansii povtorno ne e kako treba.
Ribar 2011 saka da pomogne i toa ke go stori. Sakame da vidime organizirani makedonski ekipi na vakvi natprevaruvanja.
Od tie pricini resivme edna ekipa od ovaa Liga da se natprevaruva pod nase zname.
Iako sme mlado Zdruzenie smetame deka na ovoj nacin ke mozeme da gi sobereme iskustvata od vakvi natprevaruvanja.
Ke gledame finansiski i logisticki da mu pomogneme na Predrag da ne pretstavi vo sto podobro svetlo.
E sega koga nie koj opstojuvame 8 meseci se nafakame na ova ( ne e neiskustvo, poveke e zelba da se pomogne ), sto ke bese ako iskusnite krapdzii so svojte dolgogodisni prijateli, sponzori, pokroviteli, partneri ...... ucestvuvaat i pomognat vo ova.
Mislam deka i drugi zdruzenija ke pomognat vo organizacija i finansiranjeto, koj kolku moze.
Ubavo e da se vidi i nasa reprezentacija na edno svetsko natprevaruvanje.
Postovive vo ovaa tema gi pisuvam dobronamerno i samo so zelba da se razresat nedorazbiranjata, poiskusnite da pomognat i ednas da se otide na edno svetsko ( nemora za ova ima i sledni ) so sto pomalku problemi.

Седнете и договорете се, пробајте. Како што кажа Јане нас ни е преку глава да дискутираме за те едни исти работи и да се лажеме 10 години уназад. Навистина Доста е!

Ние успеваме да направиме од ништо нешто за последниве 15 години, од ич крапџии во МК усеавме да анимираме на дестици риболовци и да го популаризираме овој спорт а богами и да ја промовираме државава наша во меѓународни рамки.

Јас сум задоволен од она што го постигнавме, дај боже сите да придонесат по толку. Не дека не можеше повеќе но и ова е доволно.

Е сега на помладите светот останува, нели?.

Јас не верувам дека постојат многу крапџии овде кај нас кои не би сакале да помогнат во било која активност која е во врска и за доброто на крапскиот риболов во МК, ама само кога не е под капата на РФМ.

Жив пример е и купот на Глобочица. Во лигата со стап да маваш нема кого да отепаш, и тие што учествуваат повеќето се отидени "грлом у јагоде" не знаејќи што и како ги чека, а на еден приватен куп или без разлика како ќе го наречеме, место ќе нема уште малку мна Глобочица.

Епа нека си ја чукнат малку тоа црпката и нека се запрашаат зошто е тоа така и дали не е време да седнат и да размислат каде го отераа крапскиот риболов во МК со своите постапки и дали не треба да седнат и ова и да го решат еднаш засекогаш.

Ако сакате да се залагате за крапскиот риболов во МК има многу други начини, лигата не е начин за популаризација на овој спорт туку за негово уништување и уназадување, барем така се покажало во последниве години.

Организирајте купови, огледајте се на Тасим и неговите колеги, така се популаризира и омасовува крапскиот риболов.

Ако сакате да си го промовирате здружението учество на екипа во лигата не е лоша идеја ама во случај кога има вистинска лига а не невалидно натпреварување под капата на МРФ кое дури ни по нејзиниот правилник не ги исполнува основните услови за одржување на лигата.

Како и да е вие си знаете големи сте.

Јас повеќе енергија на оваа тема нема да трошам, доста беше.

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS678910ELLIPSIS13»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 32 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum