www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Нед Ное 17, 2024 5:52 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «123456»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Zamena za ribino brasno
ТемаИспратеноCOLONПон Jул 16, 2012 6:45 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
A mozes li ti da ni spodelis mislenje kako zakluci deka esterblend 12 ili Secret agent li LT brasno cini i deka mora da gi koristime i deka poradi niv lovi boilata :D
Mene vaka smesano boilata mi lovi..ponekogas :D a dali poradi ova brasno zamensko za ribino . . . koj gospod ce znae :D Ubavo mi popolnuva miksot so proteini . .nekako sakam ,barem misla deka e HNV boila :shock:

300 gr od ova zamensko za ribino
100 gr sojino brasno
100 gr mleko za telinja
200 gr carevno grubo
100 gr pcenicen griy,onaj od brasnarnica
100 gr pcenicno brasno meleno doma od celo zrno
100 gr zolta pticja hrana za papagali,onaa so med
50 gr drobena mesana pticja hrana . . .. . proso ,niger sto li se ima vo nea
80 grama kafen secer,onaj temno kafen
20ml maslo soncogledovo

8 jajca

ima za mene prekrasen miris,nedefiniran...vanila li.ovosje li.karamela li,pojma nemam se mesaat povejce :D
Nikakvi drugi dodatoci,na reka lovi i toa kako :D Vo jazoviri ne sum probal :oops:

Zaboraviv,edno paketce crvena boja za jajca i zar crvena boja imas.onaa prehranbenana sto ja koristam ne odi nekako,kafena dominira od secerot....

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jул 16, 2012 6:51 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Jун 16, 2011 6:25 pm
МислењаCOLON1142
Хммм...на прашање одговараш со прашање што е типична карактеристика на политичар кога не знае да одговори на прашањето, ала Бранко Здрвенковски.

Јас убаво те прашав, можеш ли да споделиш на кој начин заклучи дека е добра замена за рибино брашно?

На основа на кои констатации, подкрепени со што?

Без разлика дали се се сведува на чиста теорија, лично искуство или рекла казала?

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jул 16, 2012 6:55 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
20 ml ulje pa toa kipe od site strani :lol: :lol: :lol: :lol:

Sala na strana keltan ova ti e veke neznam koj mix.shto se odnesuva do prethodniot spored texturata na boilata se gleda deka ne e sve shto si napisal deka si stavil.odnosno ima i shto ne si napisal.BAska stoe sve rolano na roler ;) ;) ;)

E shto e pravata vistina samo ti si ja znaes.Megutoa ednas ti rekov koga zaedno ke fakame jas so moja ti so tvoaj boila samo togas ke se vidi razlikata sve ostanato prazni muabeti

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jул 16, 2012 11:56 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
Nemam staveno Jane sliki od boila pravena po ovaj sostav . . .. Od kade ti dojde taa ideja ne znam pa uste deka nesto krijam ?

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Jул 17, 2012 12:01 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
Sportex НапишиCOLON
Хммм...на прашање одговараш со прашање што е типична карактеристика на политичар кога не знае да одговори на прашањето, ала Бранко Здрвенковски.

Јас убаво те прашав, можеш ли да споделиш на кој начин заклучи дека е добра замена за рибино брашно?

На основа на кои констатации, подкрепени со што?

Без разлика дали се се сведува на чиста теорија, лично искуство или рекла казала?

Sportex eve ti uste poednostaven odgovor :D Lovi ,ponataka ne me interesira .Mozebi i ne e zamena za ribino ama e dobra kombinacija za mene .a toa edino se broi ,zarem ne :D
I jas postaviv prasanje kako znaes koja e taa sostojka vo boilata sto lovi ??? Sportex ?
PS >Jane ce ti slikam boili po ovaj miks ,me natera da napravam .... :D samo neka posusat uste edno pola saat ,ubav vetrec duva nadvor _

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Jул 17, 2012 11:57 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Jун 16, 2011 6:25 pm
МислењаCOLON1142
Значи го имаш скроз утнато насловот на темата, ова никогаш не може да биде замена за рибиното брашно по ниеден критериум а пред се поради тоа што го нема карактеристичниот мирис кој е и те како привлечен за рибите.

Природнот мирис на рибиното брашно, посебно оние фините со виско квалитет не може да го замени ниедна друга состојка.

Ако си фанал два крапа на боили во ки си ставил некојка состојка тоа никако под дифолт не значи дека си ја нашол вистинската замена.

Тоа се само твои претпоставки ништо повеќе, кои патем не се поткрепени со ништо!

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jул 22, 2012 9:57 am 
Отсутен
Воздржан

РегистриранCOLONНед Oкт 16, 2011 8:37 pm
МислењаCOLON11
janemk koga sakas mozi da vajcame ti so tvoja boila anie so nasa

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jул 22, 2012 9:32 pm 
Отсутен
Модератор

РегистриранCOLONВто Aвг 02, 2011 7:02 pm
МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
Можеби не би било вистинска замена, но замена на протеини, т.е. количина на протеини можеби е.. не сум го користел но ке го пробам на некоја кампања за хранење..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 25, 2012 1:25 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
Sportex НапишиCOLON
Значи го имаш скроз утнато насловот на темата, ова никогаш не може да биде замена за рибиното брашно по ниеден критериум а пред се поради тоа што го нема карактеристичниот мирис кој е и те како привлечен за рибите.

Природнот мирис на рибиното брашно, посебно оние фините со виско квалитет не може да го замени ниедна друга состојка.

Ако си фанал два крапа на боили во ки си ставил некојка состојка тоа никако под дифолт не значи дека си ја нашол вистинската замена.

Тоа се само твои претпоставки ништо повеќе, кои патем не се поткрепени со ништо!
Naslovot mozebi i sum go utnal :D se vodev po napisanoto na samoto pakovanje.Go nema karakteristicniot miris na ribino brasno ? .. . pa sto ako go nema karakteristicniot miris na ribino brasno? Proteinite me interseiraat vo ova brasno ,kolega i topivosta vo voda..a mirisi i onaka ne koristam a ako bas sakam da bide FISH boila zarem malku ima mirudii na pazarot ? skolka,rak .. .pa od morski ribi i zivotni i red drugi kolku ti dusa saka...
A, kolku krapa treba da fatam pa da mozam da tvrdam nesto :D
I ne mi odgovori na prasanjeto...kako Ti znaes deka boilata ti lovi poradi toa sto si stavil 1ml esterblend 12 ili poradi bilo koja sostojka koja e del vo tvojot miks,znaci mislam na edna komponeta kako da receme 100 grama sojino brasno. :shock:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 25, 2012 1:32 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
Keltan НапишиCOLON
A mozes li ti da ni spodelis mislenje kako zakluci deka esterblend 12 ili Secret agent li LT brasno cini i deka mora da gi koristime i deka poradi niv lovi boilata :D
Mene vaka smesano boilata mi lovi..ponekogas :D a dali poradi ova brasno zamensko za ribino . . . koj gospod ce znae :D Ubavo mi popolnuva miksot so proteini . .nekako sakam ,barem misla deka e HNV boila :shock:

300 gr od ova zamensko za ribino
100 gr sojino brasno
100 gr mleko za telinja
200 gr carevno grubo
100 gr pcenicen griy,onaj od brasnarnica
100 gr pcenicno brasno meleno doma od celo zrno
100 gr zolta pticja hrana za papagali,onaa so med
50 gr drobena mesana pticja hrana . . .. . proso ,niger sto li se ima vo nea
80 grama kafen secer,onaj temno kafen
20ml maslo soncogledovo

8 jajca

ima za mene prekrasen miris,nedefiniran...vanila li.ovosje li.karamela li,pojma nemam se mesaat povejce :D
Nikakvi drugi dodatoci,na reka lovi i toa kako :D Vo jazoviri ne sum probal :oops:

Zaboraviv,edno paketce crvena boja za jajca i zar crvena boja imas.onaa prehranbenana sto ja koristam ne odi nekako,kafena dominira od secerot....
Mleko vo prav za telinja.......Vnimavajte ima dva vida ednoto e TOPIVO vo voda drugoto NE.Se razbira od izborot sto go imam jas vo Prilep i se podrazbira deka go koristam topivoto,barem jas :D

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «123456»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 11 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY