www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пет Ное 15, 2024 11:54 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS1314151617ELLIPSIS24»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: НАТПРЕВАРИ и КУПОВИ (ОПШТО)
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 11, 2012 11:43 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
sasoj НапишиCOLON
krste1978 НапишиCOLON
sasoj НапишиCOLON
А да предложам нешто за такмичарите кои треба да ја преставуваат Македонија....

Сте пробале ли да побарате финансирење од Агенцијата за Млади и Спорт ?
Кога Лазар ПОповски можеше да потроши огромни пари за испраќење на навивачи за ракомет,кошарка....
НАВИВАЧИ ееејјјј....огромни пари се потрошија
зошто не би можело да се финансира спортска екипа за риболов ?
Ne znam dali mozes kako poedinec ili kako ekipa da baras mislam deka mora da ide preku MRF a oni i da dobijat nema da ti gi dadat ke si gi zacuvaat za sebe taka se u kriza po malce im se blokira smetkata...
А неее тоа нема да смее да се случи...во извештајот на Агенцијата ќе стои колку средства се доделени за овој спорт..
Ќе мора МРф до денарче да ги даде тие пари (доколку одат преку неа парите секако)
МРФ нема да смее да влезе во таква авантура,ќе пукне брука и ќе се дознае веднаш..
MRF kako i sekoja federacija dobiva po 4000 eur za svetski natprevari od agencija za mladi i sport barem taka bese.Kaj odat parite neznam

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 11, 2012 11:48 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON9475
sasoj НапишиCOLON

Кога Лазар ПОповски можеше да потроши огромни пари за испраќење на навивачи за ракомет,кошарка....
Vo site zemji okolu nas federacijata i nivnite upravni odbori baraat sponzori ne sekoj takmicar poedinecno,zatoa i reprezentacijata ja socinuvaat pokraj takmicarite i nekolku luge od logistika na koi im e platen smeshtajot a koi mnogu znacat na teren.Normalno za razlika od nasite tie neotishle da setaat nego sedat pozadi boxovi i sledat shto se slucuva.Se biraat iskusni luge krapdzii koi znaat da prepoznaat shto se pravi vo boxovite a ne nekoj koj pojma nema od ribolovot a kamoli od krapskiot ama imal pari .Duri se ima sredstva i za eden test natprevar na istoto ezero prethodno.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jул 12, 2012 1:44 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Дек 09, 2011 2:36 am
МислењаCOLON2536
ЛокацијаCOLONСтруга
spiro_jas НапишиCOLON
bravo sasoj -- e ovde veke vredi da se pise nekoj dopis ili branje do nadleznata agencija ili ministerstvo ;)

- inaku kako za informacija + posto ke se lovi neprekinato 72 casa -- mislam deka treba koncesionerot da izdade nekoj dokument-odobrenie na sekoj eden posebno od onie koi ke se DRUZAT-AKTIVNO ;)
posto nokniot ribolov istotaka nee dozvolen
Не ми е познато ова.
Од каде оваа информација?
Во новиов закон не сум сретнал забрана за риболов ноќе.
Во старите закони имало нешто такво ( не сум го прочитал, ама сум слушнал ) ама во сегашниов закон никаде не пишува ништо слично.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jул 12, 2012 7:27 am 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
sasoj НапишиCOLON

Сашо, АМС должи отприлика 100.000 денари за награди за некое првенство организирано од МРФ во 2011, кои што се уште не се исплатени на Пец-Пец од Прилеп, бидејќи МРФ ги нема добиено од АМС :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jул 12, 2012 8:56 am 
Отсутен
Админ
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 07, 2010 10:26 am
МислењаCOLON4637
ЛокацијаCOLONSkopje
15 страни коментари гледам се вклучија доста луѓе, мислам дека некои работи се разграничија, дообјаснија
мој заклучок е дека секој организатор, горе доле, ги знае законите и правилата и се ќе биде во ред и на ова на Глобочица и на секое друго
дека има простор за подобрување на закони и правила во иднина, тоа е сигурно, нема нешто што неможе да биде подобро
дека треба иницијатива за тоа, треба
дека треба разговор, треба, ама на темава некако недостасува страната на МРФ, која беше спомната безброј пати, така што можеби треба да им ја испринтаме дискусијава и да им ја пратиме, чисто да ја имаат и можеби во иднина да се организира една тркалезна маса во организација и модерирање на рибар-форум, на кој секако би биле поканети и се надевам би зеле активно учество и од МРФ и од крапџиите, и инспектори и од земјоделие и секој кој е потребен, па да се проба со разговор лице в лице да се подобрат некои работи....инаку ако не се конкретизира нешто, форумов ќе ни биде само издувен вентил да си поприкажеме и толку...

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jул 12, 2012 9:57 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Maр 19, 2011 11:55 am
МислењаCOLON1040
ЛокацијаCOLONBitola
Деца, не правете беља оти ке го викнам CHUCK NORRIS, па ке видите вие после што сте се запнале за МРФ
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jул 12, 2012 10:14 am 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONЧет Aпр 14, 2011 11:43 pm
МислењаCOLON2377
Ќе се надоврзам на Сергеј и на сличната реакција од пред неколку години за и околу работата на МРФ.
После одењето на светското првенство во Франција и комплетната финасиска програма која беше направена, се јави едно големо незадоволство од страна на крапџиите (слично на ова сега) па се отиде до таму дека ќе се направо таканаречен бунт (нека се потсети Ицо со колку крапџии ќе дојдеше во Скопје) и дека ќе се смени претседателот и целото раководство на МРФ и ќе се избере ново раководство предложено од роболовците и риболовните здруженија во Македонија.
Да ве потсетам дека јас присуствував на оваа седница за избор на претседател и нов УО на МРФ и покрај сите делегати и званични лица кој имаа право на глес а и од останатите кој беа присутни ( без право на глас) ЕДНОГЛАСНО се избра новото раководство (сегашното) на МРФ со Г-дин Васил Костов како повторно избран преседател !!!!
Ниту еден член (делегат) немаше коментар дека нешто не чини или дека нешто треба да се смени.
Една ласта не прави пролет.

Се сложувам со Борис дека ДА МОЖЕ да се смени нешто но само со ладни глави добро размислено, образложено и поткрепено со факти и по регуларен пат.
п.с. сетете после ена ваква слична расправа на форумот на МКА што вети Г-дин Мечо чекај Предраг не брзај ЌЕ СЕ СОБЕРЕМЕ НИЕ КРАПЏИИТЕ И ПРЕСЕДАТЕЛИТЕ НА РИБОЛОВНИТЕ ДРУШТВА И ЌЕ ЈА РЕЧИМЕ ОВАА РАБОТА !!!

и сеуште чекаме да се собереме

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jул 12, 2012 10:31 am 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONНед Jул 10, 2011 1:06 pm
МислењаCOLON5485
Mislam ako se ostvarat kontakti so ribolovni zdruzenija a forumot i sajtot ni e od pomos samo moza da dobieme prednost pa ne moze samo Haralampie i Vasil da bidat ne smenlivi mora od nesto da se pocne i da funkcionira kako sto treba....Ako ne pokusame nikogas nema da doznaeme kolku i do kade sme mokni,,,

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jул 12, 2012 10:36 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON9475
Povtorno idete na pogresna strana,netreba vasil fa se menuva.treba zakonot I pravilnikot kade sto ke se povika sekoj onoj koj neraboti spored zakon.Na kraj ako ne ja biva ima I drugi zakonski raboti.Eve sosedna Srbija krapskata asocijacija se odcepi I si e nezavisno telo od federacijata

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jул 12, 2012 10:41 am 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONНед Jул 10, 2011 1:06 pm
МислењаCOLON5485
Jane a zasto Vasil da ne se menuva znaci ako nesto ne e vo red znaci e do funkcioniranjeto i sproveduvaat zakoni koj nim im odgovara zatoa sekogas se menuva od vrv pa nadole....Koga edna ekipa ne igra dobro stapot go jade trenerot pa drugiot ja menuva taktikata....I ako predlozime izmeni na zakonite vo MRF i ne gi prifatat togas ke treba da gi menuvame niv vaka sve zaedno.....

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS1314151617ELLIPSIS24»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 30 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum