www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пет Ное 15, 2024 9:26 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS7891011ELLIPSIS24»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Krapski natprevar na Globocicko Ezero
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 11, 2012 2:13 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONВто Jун 28, 2011 1:56 pm
МислењаCOLON678
Jovan Bojcovski НапишиCOLON
spiro_jas НапишиCOLON
па немора сегде МРФ да забиберува
- еве нека се организираат повеке вакви дружења, па од таквите дружења ке изникнат повеке екипи кои би сакале во иднина да си уплатат се она што им треба како за СПОРТСКИ риболовци
а мрф ке има повеке екипи во лигата која ја организира
--инаку како ке се поттикнат повеке луге да учествуваат :?:
Spire ako ne gi "trpite lugeto" od MRF e edno, nemora tie da bidat na natprevarot........nikoj toa ne Vi go nalagat. No natprevarot MORA da se organizira spored propisite koi gi nalaga MRF. Te bendisuvalo toa ili ne. Toa mi bese muabetot. Inaku koj so koj sakat neka se druzit toa e pravo na izbor na sekoj poedinec.
Jovan nisto loso ne ako si odi preku MRF ali ovoj turnir ili ajde da go nareceme druzba ova go organizira licno naseto zdruzenie CRN DRIM kako tradicionalen treti po red i mislam deka ce nastavime i ponataka
e sega jovce sto intiris ima MRF ako odi preku nego i sto nudi MRF ako odi preku nego?

Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: НАТПРЕВАРИ и КУПОВИ (ОПШТО)
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 11, 2012 2:17 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Jун 16, 2011 6:25 pm
МислењаCOLON1142
"Стручни" лица СУДИИ од МРФ кои според нивното огромно искуство во Крапскиот риболов ќе ти ја постават патеката за натпревар и нормално ќе ти судат на натпреварот а за кое ќе треба да добијат соодветни дневници.

За возврат нема да има бараат легитимации на учесниците туку само доказ дека имаат уплатено односно на жими мајка!

Друго....ТЕШКО Богами!

Последна промена од 1 на Sportex, променето е 0 пати

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 11, 2012 2:17 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Предраг НапишиCOLON
Ако Рибар 2011 реши да организира натпревар (дружба) како сакате кажете ја на Подлес, доволно е само да го известите Министерството за земјоделие и Агенција за млади и спорт а сите натпреварувачи да си извадат спортска легитимација за тековната 2012 година која чини 300 денари! Самите ќе си обезбедат судии. Со оваа спортска легитимација секој може во 2012 година на натпреварува на секој званичен куп, лига натпревари, дружба а да не го прекрши законот. Секој оној кој бил барем еднаш на натпревар па нека е и дружба знае колку чини една припрема (финансиски) па ако ги додадеме оние 300 денари реално не се менува оваа финансиска конструкција на мојот буџет за 2012 година. Поготово ако се пријавам на 3-4 натпревари.
Ова полека заличува дека јас од Скопје до Дојран или Охрид ќе отидам по риболов и ќе се инатам (ќе се кријам) за да не платам 100 или 150 денари дозвола. :oops:
Prvo ne e zvanicen i ne vleguva vo niciv drzaven kalendar-malku razgranici gi tie raboti.Sekoj privaten cup si e privaten i nema shto da mu odgovaram na nekogo za moite postapki ni ti da mu pishuvam izveshtaj-TOA I ZNACI PRIVATEN.
Toa e toa shto se kosi i nikoj ne go razbira.Privaten i zvanicen

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 11, 2012 2:20 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON9475
Tasim НапишиCOLON
Jovan Bojcovski НапишиCOLON
spiro_jas НапишиCOLON
па немора сегде МРФ да забиберува
- еве нека се организираат повеке вакви дружења, па од таквите дружења ке изникнат повеке екипи кои би сакале во иднина да си уплатат се она што им треба како за СПОРТСКИ риболовци
а мрф ке има повеке екипи во лигата која ја организира
--инаку како ке се поттикнат повеке луге да учествуваат :?:
Spire ako ne gi "trpite lugeto" od MRF e edno, nemora tie da bidat na natprevarot........nikoj toa ne Vi go nalagat. No natprevarot MORA da se organizira spored propisite koi gi nalaga MRF. Te bendisuvalo toa ili ne. Toa mi bese muabetot. Inaku koj so koj sakat neka se druzit toa e pravo na izbor na sekoj poedinec.
Jovan nisto loso ne ako si odi preku MRF ali ovoj turnir ili ajde da go nareceme druzba ova go organizira licno naseto zdruzenie CRN DRIM kako tradicionalen treti po red i mislam deka ce nastavime i ponataka
e sega jovce sto intiris ima MRF ako odi preku nego i sto nudi MRF ako odi preku nego?
Ne se samo legitimaciite TAsim,da e samo toa jas ke izvadam prv kako shto si vadam i obicna legitimacija sekoja godina.MRF nema pravo da dobiva zaslugi ni ti da go vpisuva vo kalendar ni da go ozvanici bilo koe privatno natprevaruvanje a najmalku ima pravo da ti postavuva uslovi.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 11, 2012 2:22 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONЧет Aпр 14, 2011 11:43 pm
МислењаCOLON2377
JaneMK НапишиCOLON
Предраг НапишиCOLON
Ако Рибар 2011 реши да организира натпревар (дружба) како сакате кажете ја на Подлес, доволно е само да го известите Министерството за земјоделие и Агенција за млади и спорт а сите натпреварувачи да си извадат спортска легитимација за тековната 2012 година која чини 300 денари! Самите ќе си обезбедат судии. Со оваа спортска легитимација секој може во 2012 година на натпреварува на секој званичен куп, лига натпревари, дружба а да не го прекрши законот. Секој оној кој бил барем еднаш на натпревар па нека е и дружба знае колку чини една припрема (финансиски) па ако ги додадеме оние 300 денари реално не се менува оваа финансиска конструкција на мојот буџет за 2012 година. Поготово ако се пријавам на 3-4 натпревари.
Ова полека заличува дека јас од Скопје до Дојран или Охрид ќе отидам по риболов и ќе се инатам (ќе се кријам) за да не платам 100 или 150 денари дозвола. :oops:
Prvo ne e zvanicen i ne vleguva vo niciv drzaven kalendar-malku razgranici gi tie raboti.Sekoj privaten cup si e privaten i nema shto da mu odgovaram na nekogo za moite postapki ni ti da mu pishuvam izveshtaj-TOA I ZNACI PRIVATEN.
Јанко прочитај уште еднаш јас предлагам како Рибар 2011 да организира и да биде чист пред бога и државата ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 11, 2012 2:26 pm 
Отсутен
Конструктивен

МислењаCOLON678
JaneMK НапишиCOLON
Филип НапишиCOLON
Јане, не се работи за мешање, мене само ме интересираше дали се задолжителни спортски легитимации, бидејќи ако треба да се вадат, да знаат момциве од друштво што се заинтересирани да се натпреваруваат дека ги имам сите документи потребни за тоа (од искуството со Предраг) и ќе средиме веднаш се :)

Инаку, ако законот вика дека секој натпревар мора да се пријави и да биде по правила, тогаш мора.
Ако не сакаат од Црн Дрим да организираат по правила, тогаш тоа официјално нема да биде куп, туку ќе се собереме на дружење ;) И никој ништо нема да смее да каже, посебно ако е доделена концесијата и секој си плати дневна дозвола за рекреативен риболов ;) А Јован ќе го викнеме на пиво :)
Treba da dojdes,da vidis pa da presudis.Se vika samo kup oni nikogas oficijalno ne kazale.Se e samo ne e spored pravila.MOze da fakaat 3,4,5 luge vo eden boks,moze i na testo i na jadica pcenka.Normalno deka mora da ima dvajca-nareceni sudii zaradi sepak nekakva kontrola vo merenjeto na ribata iako mozat i sami toa da go pravat.Dosta veke so tie pravila na bilo kogo zatoa i nema natprevaruvanja zatoa i nema novi i mladi generacii shto ke ne nasledat.

Za site i onie koi nema da ucestvuvaat da dojdete da vidite,da osetite atmosvera,da vidite shto znaci slozni luge,da vidite druzenje shto go nema na niedno takmicenje so pravila.
EVE JAS GI SPONZORIRAM PEHARITE USHTE OD SEGA.Ke si go krstime druzenje. i gotovo.
hehehehehe jane bomba si ne ti trebit fitil evo jas od mene ce gi dadam nagradite za prvo vtori i treto mesto
a sponzori imam za tri dena i dva noci non stop da se jade i pije pa sega kako sakame ce go krstime turnir- druzenje ili bilo kako nie naseto ce go storime sto sme go poinetile ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 11, 2012 2:26 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON9475
Предраг НапишиCOLON
JaneMK НапишиCOLON
Предраг НапишиCOLON
Јанко прочитај уште еднаш јас предлагам како Рибар 2011 да организира и да биде чист пред бога и државата ;)
Ubavo ti napisav deka samo so legitimacii ne e cist pred drzavata.Inaku ako ne si znael za da izvadis sportska treba da izvadis i obicna toa ne se 300 nego 700 denari i poveke,pa posle ke ti bara clenstvo vo koe drushtvo znaci plus clanarina ili godishna dozvola od bilo koe drushtvo kade shto automatski stanuvash i clen.I mnogu drugi raboti koi ne gi znaes zosto ne si bil.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 11, 2012 2:35 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Jун 16, 2011 6:25 pm
МислењаCOLON1142
Tasim НапишиCOLON
JaneMK НапишиCOLON
Филип НапишиCOLON
Јане, не се работи за мешање, мене само ме интересираше дали се задолжителни спортски легитимации, бидејќи ако треба да се вадат, да знаат момциве од друштво што се заинтересирани да се натпреваруваат дека ги имам сите документи потребни за тоа (од искуството со Предраг) и ќе средиме веднаш се :)

Инаку, ако законот вика дека секој натпревар мора да се пријави и да биде по правила, тогаш мора.
Ако не сакаат од Црн Дрим да организираат по правила, тогаш тоа официјално нема да биде куп, туку ќе се собереме на дружење ;) И никој ништо нема да смее да каже, посебно ако е доделена концесијата и секој си плати дневна дозвола за рекреативен риболов ;) А Јован ќе го викнеме на пиво :)
Treba da dojdes,da vidis pa da presudis.Se vika samo kup oni nikogas oficijalno ne kazale.Se e samo ne e spored pravila.MOze da fakaat 3,4,5 luge vo eden boks,moze i na testo i na jadica pcenka.Normalno deka mora da ima dvajca-nareceni sudii zaradi sepak nekakva kontrola vo merenjeto na ribata iako mozat i sami toa da go pravat.Dosta veke so tie pravila na bilo kogo zatoa i nema natprevaruvanja zatoa i nema novi i mladi generacii shto ke ne nasledat.

Za site i onie koi nema da ucestvuvaat da dojdete da vidite,da osetite atmosvera,da vidite shto znaci slozni luge,da vidite druzenje shto go nema na niedno takmicenje so pravila.
EVE JAS GI SPONZORIRAM PEHARITE USHTE OD SEGA.Ke si go krstime druzenje. i gotovo.
hehehehehe jane bomba si ne ti trebit fitil evo jas od mene ce gi dadam nagradite za prvo vtori i treto mesto
a sponzori imam za tri dena i dva noci non stop da se jade i pije pa sega kako sakame ce go krstime turnir- druzenje ili bilo kako nie naseto ce go storime sto sme go poinetile ;)
Ние идем вие мислете му ја ! :)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 11, 2012 2:36 pm 
Отсутен
Конструктивен

МислењаCOLON678
Boris -ribar.com.mk НапишиCOLON
значи Тасим, наместо натпревар, нека го крсти дружење, а Бојчевски ако прави проблем да го банираме :)
шала на страна, искуствата се добредојдени, мислам дека треба повеќе разговор, иницијативи, конкретни предлози и ќе се успее во многу нешта, јас сум оптимист, ако ги има некој правилата на МРФ за оваа тема може да ги постави, чисто да ги видиме
borise ovie denovi ce se sretnam so jovce pa ce porazgovarame kako treba da se odviva ova rabota sve sto je potrebno zakonski ce go storime dokolku dava naravno zakonot
posto minatata godina nemavme koncesija pa se obrativme pismeno do minst za sumar.. i vod.. sto... taka sto ni vratija odgovr pozitiven posto i zakonski sme imale pravo kako zdruzen.. da odrzuvame natpre-turniri ili druzenje i tka nat.. mislam taka da i ova god ce bide vo najdobar red

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 11, 2012 2:52 pm 
Отсутен
Конструктивен

МислењаCOLON678
Филип НапишиCOLON
JaneMK НапишиCOLON
Sekoj koncesioner odnosno gazda na ezero si ima pravo da si organizira druzenja ili takmicenja kako saka i po koi pravila saka.
А ако не ја добијат концесијата? :o И не си во право, не може секој да прави како сака
filipe bez razlika sto ce bide nie kako zdruzenie po nase baranje zakonski ce ni dodelat da go odrzime ova druzenje(turnir)

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS7891011ELLIPSIS24»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 28 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum