Nema nikakvi tabori Borise i nikoj nepravi opstrukcii.Ve molam od sega da ne se spomnuvaat iminja koi ne se voopshto povrzani.Tuka sme nie clenovite koi si razmenuvame mislenja.Ne mi e namera ni da gi napadnam MRF neka si ja gledaat nivnata rabota so liga i drzavni cupovi.Megutoa za privatnite cupovi netreba pravilnik.Pravilnikot si go pravi samiot koncesioner.Ne treba legitimacii treba za cupovite shto gi pravi MRF i ligata.
Dokolku se nema koncesioner se bara od ministerstvoto dozvola.
Clenot od zakonot e napraven za da mu odgovara na nekoj,a treba da glasi vaka-kako i segde vo site zemji.
NAtprevari od privaten karakter-internacionalni i domashni
1.Samiot koncesioner(organizatorot) na ezeroto si ja sprema pistata spored negovi pravila.
2.TAkmicenjeto se odviva spored pravila na koncesionerot(organizatorot).
3.Koncesionerot(organizatorot) ima pravo da napravi natprevar od zatvoren ili otvoren tip.
4.Kotizacijata,brojot na ucesnici,sudii si gi odreduva koncesionerot(organizatorot).
5.Dokolku ima koncesioner za privatni natprevari NE MU TREBA dozvola od niedna institucija
Nigde vo svet nieden privaten cup ne e pod zakrila na federacija,Dokolku ima drug organizator namesto koncesionerot se dogovara so samiot koncesioner okolu iznajmuvanje na stazata ili se bara dozvola od ministerstvo za odrzuvanje na natprevar
Nigde vo svet ne se plaka za privaten cup ni dinar na drzavata a uste pomalku na federacijata toa go ima samo kaj nas.
Јане законите неможе секој да си ги тумачи како сака, ја ниту навлагам на кој му одговара тој член, ниту пак давам совет како треба да биде, ама знам дека за членот од законот да биде така како што ти го напиша, некој тоа треба да го предложи и да се смени членот, нели логично
ние тука на форум може да си бамбориме до утре, ама законите се во функција, додека не се сменат, законот сите не фаќа