Keltan ne e logicno zatoa shto ne ja zimas ribata,Povtorno ke kazam pravilata si gi odreduva domakinot nikoj drug.Ako vadam jas dozvola na site kupovi shto sum bil nadvor od drzavata ke kupev do sega moe ezero
Problemot e shto konstantno se mesaat luge shto neiskocile na nieden cup nadvor od drzavava i nevidele kako toa se pravi nadvor i shto se se pravi za promocija na edno ezero a so samoto toa i na drzavata.Ne videle koi se pravilata koi se nadvor od pravilnicite na liga i drzavni cupovi i kade nevazi niedno pravilo od drzavnite.NA vremeto imavme privatno ezero i imase odlicni natprevari i megunarodni i domasni i imase podem vo krapskiot ribolov.Sega segde se mesaat i nema nisto.
Lugeto i pokraj toa shto nemaat koncesija napravija pista so svoi pari shto MRF i bilo koj moze da sanja.Go cuvaat ezeroto so svoi pari bez nikoj da im plaka.I sega uste i da platat za druzenje-Nekoj treba da se zaprasa zosto e toa taka.
Bev revizor na ligata 2010 kade prv pat nekoi se takmicea od celnicite i siroti nemaa ni dushek za polegnuvanje(OSNOVNO PRAVILO NA BILO KOJA VODA) gi kosea site pravila shto se po pravilnikot.Sudiite koi navodno polozile krapski ispit pola od osnovnite pravila ne gi znaeja-mislat isto e so plivka.Bashibozuk.Posle vtoro kolo se otkazav koga vidov so kogo si imam rabota i istite tie ke ti zborat za pravila ili zakoni.
Prviot pravilnik koj go napisa Sergej mislam deka bese 2003(neka me popravi ako gresam) bevme 53 krapdzii na toj sostanok.I den denes se sekavam na brojkata.Site si ja teraat rabotata si fakaat riba vo stranstvo i tuka i ne se zamaat so ovie problemi.I den denes pravilata ne gi znaat 70% od novite takmicari.
Da nebese vo prasanje globocica nemase ni da se zamesam vo temava.Premnogu e shiroka i dugacka nasava muka.