www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пет Ное 15, 2024 4:55 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «123456ELLIPSIS24»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Krapski natprevar na Globocicko Ezero
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 11, 2012 10:19 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Jун 16, 2011 6:25 pm
МислењаCOLON1142
Морам да те исправам Борис. Не знам од кога си во случувањата во Македонскиот риболов но јас лично имам напишано неколку правилници за крапската лига и поднесено на УО на РФМ на прифаќање.

Се разбира тие биле во согласност со правилана на ЦИПС кшто се однесува на натпреварувачкиот дел но нормално прилагодени на условите кои ги имаме овде во Македонија.

Правилниците биле целосни почнувајќи од организацијата на лигата, реалзиацијата па се до делот со финансирањето.

И што се случи? Нормално, пошто некои работи не оделе во прилог на некои луѓе тие правилници подлежеле на измени кои потоа негативно се рефлектирале во пракса.

Едно е да се поднесе правилник и да се усвои, со или без измени а сосема друга работа е тој да се испочитува.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 11, 2012 10:28 am 
Отсутен
Админ
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 07, 2010 10:26 am
МислењаCOLON4637
ЛокацијаCOLONSkopje
Незнам во што ме исправуваш,.....го потврдуваш она што ја го кажав,....си дал предлог не ти го усвоиле, односно си го измениле како нив им одговарало, кои ти се опциите
1. Да продолжуваш “соло“ да предлагаш
2. Да пробаш да анимираш што повеќе поединци, друштва, луѓе од УО и да ги убедиш во твојот предлог, ако гледаш дека подолг период не те подржуваат “Многумина не се со тебе, т.е ти не си со сите“
3. Ако мислиш дека тие во УО на РФМ “не се со сите“, тогаш смени ги како раководство, ако можеш, формирај паралелна организација, законски земи ги надлежностите
4. Повлечи се и ќути си

Ова не ти го кажувам лично, туку фигуративно, ова се нормалните односи кои важат за секоја група, здружение, поединци во риболовов наш

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 11, 2012 10:35 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
NEznam zosto se mesaat rabotite.Ako se organizira DRUZENJE kakvo shto nema na balkanov ne im treba ama bas nisto,nema kotizacii znaci nema cup,eve pehari se obezbedeni i pienje iako poznavajki gi tie luge ke imame ULTRA ALL INKLUZIV.Znaci nema prekrsuvanje na zakon.

Ne mesajte ligi,mrf,drzavni kupovi i ostanati raboti.Koj saka ke si odi tamu koj saka ke si odi na druzenja

Za Predrag i ostanatite: Ako sakas prijavi se ako ne nekomentiraj voopshto

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 11, 2012 10:35 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1142
Сакав да кажам дека имало и луѓе кои пробала па се усрале...мислам на себеси!

Благодарам многу ама мие преку таквоето веќе од исравање криви дрини и убедувања дека белото е бело а не е сиво иако сите нормални луѓе го гледаат како бело.

Од 2000 година па се до 2007 бев турбо активен во сите активности поврзани со крапскиот риболов во МК и освен тоа што потрошив илјадници евра, ама баш ништо не постигнав за да речам дека нешто сум оставил зад себе.

Нити имам сила и моќ да променам некои работи нити пак сакам веќе, нити пак имам нешто против луѓето во федерација. Напротив секогаш сум бил на нивна страна релано посочувајжи на проблемите кои постојат а за кои делумно сме и самите криви.

Само сакам да им посочам на некои челнови на форумот дека не е баш така како што тие си замислуваат дека е.

Впрочем кој сака може да проба, мислам дека нема да има никаков проблем да добие подршка од крапџиите.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 11, 2012 10:38 am 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
JaneMK НапишиCOLON
Sekoj koncesioner odnosno gazda na ezero si ima pravo da si organizira druzenja ili takmicenja kako saka i po koi pravila saka.
А ако не ја добијат концесијата? :o И не си во право, не може секој да прави како сака

Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: НАТПРЕВАРИ и КУПОВИ (ОПШТО)
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 11, 2012 10:43 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1142
Како што некој претходно кажа, ако си плаќам за учество на приватен куп не знам кој е тој што има право да ми влезе во Бокс, да ми ремети мир и спокојство за да ми проверел легитимација?

И можам само да го потврдам тоа што го кажаа Јане и Мечо дека сум бил каде не по белиов свет на натпревари и никогаш никој не дошол да ми бара легитимација.

Да не е смешно ќе биде жалосно а ако е таков законот тогаш не знам како очекуваат да има развој на крапскиот рибоов во МК?

Луѓето имаат држави пред милион години и закони кога ние не сме постоеле па нема вакви работи!

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 11, 2012 10:46 am 
Отсутен
Админ
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 07, 2010 10:26 am
МислењаCOLON4637
ЛокацијаCOLONSkopje
Моабетот ми е, за било која тема, не само за ова со натпреварувањата, ако имате/имаме идеа нешто да промениме, за тоа нешто треба да се бараат начини, патишта, да се собира подршка и сл.....такви промени не се прават преку ноќ, па да има разочарувања, тоа некогаш е макотрпна работа, на тој пат некој ќе се усере, некој ќе се умори, некој ќе се откаже, пак ќе дојдат нови луѓе кои ќе го бараат истото (ако е правилно) и еден ден ќе се успее

А додека не се променат работите, мора да се игра по правилата кои се актуелни, без разлика колку ни се свиѓало тоа нас, или не

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 11, 2012 10:48 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Maр 19, 2011 11:55 am
МислењаCOLON1040
ЛокацијаCOLONBitola
Незнам точно, но во државава имаме преку 20 риболовни друштва и ако секое од нив прави, ( А ПРАВАТ ) куп такмичење или слично треба сите такмичари кои ке учествуваат- да извадат спортска легитимација??? Не ми се јасни работите?

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 11, 2012 10:52 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON9475
Филип НапишиCOLON
JaneMK НапишиCOLON
Sekoj koncesioner odnosno gazda na ezero si ima pravo da si organizira druzenja ili takmicenja kako saka i po koi pravila saka.
А ако не ја добијат концесијата? :o И не си во право, не може секој да прави како сака
Filip lani nemaa koncesija ama si pobaraa odobruvanje od ministerstvoto i im bese dozvoleno i pokraj toa pak bese dojden inspektor

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 11, 2012 10:54 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

МислењаCOLON9475
Баџо НапишиCOLON
Незнам точно, но во државава имаме преку 20 риболовни друштва и ако секое од нив прави, ( А ПРАВАТ ) куп такмичење или слично треба сите такмичари кои ке учествуваат- да извадат спортска легитимација??? Не ми се јасни работите?
Bash taka badzo mora..SHto e apsurd po mene

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «123456ELLIPSIS24»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 18 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON