www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пет Ное 15, 2024 3:20 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «12345ELLIPSIS24»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Krapski natprevar na Globocicko Ezero
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 11, 2012 9:18 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Филип НапишиCOLON
Јане, не се работи за мешање, мене само ме интересираше дали се задолжителни спортски легитимации, бидејќи ако треба да се вадат, да знаат момциве од друштво што се заинтересирани да се натпреваруваат дека ги имам сите документи потребни за тоа (од искуството со Предраг) и ќе средиме веднаш се :)

Инаку, ако законот вика дека секој натпревар мора да се пријави и да биде по правила, тогаш мора.
Ако не сакаат од Црн Дрим да организираат по правила, тогаш тоа официјално нема да биде куп, туку ќе се собереме на дружење ;) И никој ништо нема да смее да каже, посебно ако е доделена концесијата и секој си плати дневна дозвола за рекреативен риболов ;) А Јован ќе го викнеме на пиво :)
Treba da dojdes,da vidis pa da presudis.Se vika samo kup oni nikogas oficijalno ne kazale.Se e samo ne e spored pravila.MOze da fakaat 3,4,5 luge vo eden boks,moze i na testo i na jadica pcenka.Normalno deka mora da ima dvajca-nareceni sudii zaradi sepak nekakva kontrola vo merenjeto na ribata iako mozat i sami toa da go pravat.Dosta veke so tie pravila na bilo kogo zatoa i nema natprevaruvanja zatoa i nema novi i mladi generacii shto ke ne nasledat.

Za site i onie koi nema da ucestvuvaat da dojdete da vidite,da osetite atmosvera,da vidite shto znaci slozni luge,da vidite druzenje shto go nema na niedno takmicenje so pravila.
EVE JAS GI SPONZORIRAM PEHARITE USHTE OD SEGA.Ke si go krstime druzenje. i gotovo.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 11, 2012 9:21 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Jун 16, 2011 6:25 pm
МислењаCOLON1142
Еве јас се пријавувам пред време ако треба и сам ќе ловам ! :)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 11, 2012 9:29 am 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
JaneMK НапишиCOLON
Treba da dojdes,da vidis pa da presudis.Se vika samo kup oni nikogas oficijalno ne kazale.Se e samo ne e spored pravila.MOze da fakaat 3,4,5 luge vo eden boks,moze i na testo i na jadica pcenka.Normalno deka mora da ima dvajca-nareceni sudii zaradi sepak nekakva kontrola vo merenjeto na ribata iako mozat i sami toa da go pravat.Dosta veke so tie pravila na bilo kogo zatoa i nema natprevaruvanja zatoa i nema novi i mladi generacii shto ke ne nasledat.

Za site i onie koi nema da ucestvuvaat da dojdete da vidite,da osetite atmosvera,da vidite shto znaci slozni luge,da vidite druzenje shto go nema na niedno takmicenje so pravila.
EVE JAS GI SPONZORIRAM PEHARITE USHTE OD SEGA.Ke si go krstime druzenje. i gotovo.
Тоа и ми беше муабетот, како да не се разбравме :) И јас сум за тоа да се крсти дружење, за да не се прават “инциденти“ како што се правеле на некои претходни “купови“, како што ми раскажуваше Тасим :)

Ти пехарите, а ние од Рибар ќе се потрудиме да обезбедиме вода и безалкохолни пијалоци преку нашите “спонзори“ :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 11, 2012 9:51 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 19, 2011 2:20 pm
МислењаCOLON6956
Го гледав пред некој ден Васил Костов во една емисиичка на сител.
Ги покани сите крапџии(спортски риболовци) кои биле јаки на зборови и ги предизвикува да се пријават.
Ако се истите јаки на зборови да се пријавеле и да се измереле работите.
Е сеа...
Коа заврши со реченицата за повелете и докажете, кратко спомна цитирам:
Ке му помогнеме колку можеме. (Во превод - неаме пари)
Јасно и гласно ги повика сите, да нема паралелна федерација (се мисли на МКА)
и да престане бојкотот.

Искрено, доколку МРФ не ми плати и котизација и трошкови...од каде јас да најадам 10К за на светско??

Е сеа и МРФ си има мака со државата. Им зема голем процент од легитимациите и буџетот им е тенок.
Тоа ја прави немоќна како федерација финансиски и секако непочитувана т.е игнорирана.
За ова ми е навистина криво, но кога институцијата нема финансии...престижот паѓа во вода!
Што има некој на МРФ да и докажува кој колкав крапџија е????

Разбирливо, па ако си плаќам јас за да одам да претставувам држава...што ке ми е МРФ жифти све?
Затоа е изолирана од вакви купови како на овој на глобочица!

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 11, 2012 10:02 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Jун 16, 2011 6:25 pm
МислењаCOLON1142
Токму така, ако веќе морам да дадам пари ќе си се натпреварувам во свое име па може да се освои и некоја награда нормално.

На пример секогаш ми го поставувале прашањето....Како можевте да дадете по 2.500 евра за котизација за светски куп и сигурно уште толку за за се спремите а овде не можете?

Фино лепо, таму одам за своја душа и за свој ќеф. Се натпреварувам за своја сметка и резултатот директно зависи од мене самиот. Кога веќе морам сам да се финасирам, зошто да се натпреварувам под капата на МРФ?

Колку што ми е мене познато јас не познавам репрезентативен спорт во МК што сам се финансира а сепак освоил медал на светско? Има ли други такви идиоти?

А Васил си имаше масовност во лигата, дури едно време имавме и повеќе екипи од колку што можеа да примат атрактивните води за натпревар. Аквариум беше една од нив а собираше мислам ако не се лажам максимум 14 или 15 екипи за да може да се диши.

Е сега ко малите деца ќе ги предизвикуваме крапџиите алудирајќи на нивната суета да се пријават.

Знаете кога пак МК ќе има лига на крап како што треба да има? Кога МРФ ќе испaдне со целосна финсиска конструкција за Светско и тоа Јавно и пред сите и кога тоа ќе го исполни 101%.

Следната година ќе биде калабалак за лига, односно ќе има 15 + екипи со сите што нешто значат во овој спорт во МК.

Кај ќе најдат средства....??.Па ако не знаат нека прашаат како се прави тоа.

РФМ е институција и нејзе и е катаљарда пати полесно да најде спонзорства од колку на поединецот.

Не треба да си многу паметен, треба само да направиш ретроспектива на случувањата кај соседите и се ќе ти биде јасно.

Последна промена од 1 на Sportex, променето е 0 пати

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 11, 2012 10:08 am 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONНед Jул 10, 2011 1:06 pm
МислењаCOLON5485
Dime za paralelna federacija ti treba clenstvo i site vrsti na ribari....A ovde na globocica ako sakam ke platam u ke si pijam pivo trska ne frlam...E sega temava ojde vrakanje posle polnok ...Edno prasanje dali nekoga Mrf vetla deka ke najde pari za svetsko i evropsko a ne dala...I dali nekoj koj sto otisol so svoj sredstva na takov kup podocna gi ima naplateno tie sredstva od mrf....

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 11, 2012 10:08 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Spaiva moram da te ispravam.So ovoj kup ne e MRF izolirana.Prekinete toa da go pravite.Dosta ja potencirate MRF.Sekoj koncesioner odnosno gazda na ezero si ima pravo da si organizira druzenja ili takmicenja kako saka i po koi pravila saka.Dokolku se pravi pravi kup po internacionalni pravila so golema kotizacija treba da se prijavi spored zakon-EDNO SAMO NEZNAM KAKO KE GO NAPRAVI I SHTO NIKOJ NEMISLEL-DOKOLKU IMA STRANSKI EKIPI KAKO KE IZVADAT SPORTSKA LEGITIMACIJA,KAKO KE DOJDAT STRANCI I KE GI PROMOVIRAME EZERATA VO MAKEDONIJA.Mene vo niedna zemja ne me teraat da vadam sportska legitimacija,niti vo edna zemja Krapskata federacija ucestvuva bilo kako vo privatnite kupovi.Ovde ocigledno se pravi nesto van site veri.Se zadusuva takmicarskiot duh so nekoi pravila i zakoni shto nigde gi nema vo svetot.Mozebi vo plivka ama vo krapski gi nema.
Edna izjava na Meco shto ja imase dadeno lani.Sum bil na 148 natprevari vo neznam kolku zemji.Vakvo nesto da dojde inspektor da bara legitimacii na srede natprevar go nemam doziveano nikade.Tormozenje i remetenje nema pravo duri ni organizatorot ni gazdata na ezeroto a kamoli nekoj od strana.Toa go ima samo kaj nas.TAka ne se promovira krapskiot ribolov.
Taka samo ke naide na uste pogolem otpor.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 11, 2012 10:13 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

МислењаCOLON6956
krste1978 НапишиCOLON
Dime za paralelna federacija ti treba clenstvo i site vrsti na ribari....A ovde na globocica ako sakam ke platam u ke si pijam pivo trska ne frlam...E sega temava ojde vrakanje posle polnok ...Edno prasanje dali nekoga Mrf vetla deka ke najde pari za svetsko i evropsko a ne dala...I dali nekoj koj sto otisol so svoj sredstva na takov kup podocna gi ima naplateno tie sredstva od mrf....
Крле, не зборам од памет. Се тоа горе напишано е така и фактите се тука.
Финансии, МРФ на игнор, МКА....се е така и Васил тоа јавно си го кажа.
Кратко спомна: Нека повелат, ние ке помогнеме...
Да беа моќни (што навистина ми е криво што не се) ќе имаше друга изјава од Васил и ке беа сите на готовс.

Нека тече темава, ке ја средиме покасно и коментарите ке се префрлат во тема наменета за истово.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 11, 2012 10:13 am 
Отсутен
Админ
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 07, 2010 10:26 am
МислењаCOLON4637
ЛокацијаCOLONSkopje
Сега се умешувам во дискусијава како правник. Правото е многу категорична работа. Закони постојат, а ако не се почитуваат следуваат санкции и точка. Нема тука “ама“.....има одредби, закони, членови....И многу ми се паушални моабетите од типот, вака било во србија, вака во Босна.....не колеги, отворете си закон видете како е во Македонија и тоа почитувајте го....тоа е едно. .....Второ е ако не ни се бендисуваат тие правила/закони, тогаш некој треба да иницира нивно менување, јас тоа на многу места на форумов сум го кажал, ама ретко кој ме есапи.....дозволуваме некој друг да ни ги пишува правилата за нашата пасија, а после мрчиме.......значи детектираш што е тоа што не чини, правиш конкретен предлог, измена на закон и го предлагаш, правилата ќе бидат онакви какви што ги бара тој што предлага, ако луѓе од МРФ си ги предлагаат тие правила, а сите други си ќутат, алал да им е од МРФ, ќе биде како што си ги замислиле во МРФ, ....ако ги предлага некој сектор во Министерство, ќе биде како они што смислиле, ако сите ќутат и никој ништо не предлага, незнам што овдека се пењавите.....Трета работа се риболовните “институции“ во државата, како што се риболовни друштва и засега риболовна федерација, и тука е исто како кај законите, ако не ти се свиѓа, смени ги, ако неможеш да ги смениш ќути си затоа што си малцинство,....просто е како грав.....уште попросто кажано,.....ако не ти се свиѓа како работи раководството на МРФ, смени го, ако можеш, а за да го смениш треба да имаш подршка од риболовните друштва....па тука се отвара моабетот колку и какви риболовни друштва има.....и на крај ако се фатиш себеси дека ти си меѓу малкуте на кои нешто не им чини, нормално е да си речеш “Малкумина се со мене, ЈАС НЕ СУМ СО СИТЕ“ :) и ќе сватиш дека можеби и не си во право, или пак треба да помине време

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 11, 2012 10:17 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

МислењаCOLON6956
JaneMK НапишиCOLON
Spaiva moram da te ispravam.So ovoj kup ne e MRF izolirana.Prekinete toa da go pravite.Dosta ja potencirate MRF.
Не не Јане, не ми беше тоа поентата.
Чисто се надоврзав на некои други постови кои беа наменети дека ова неможе да помине без МРФ.
Само образложив за натпреварот во лигата и финансиите кои се потребни за на светските купови.
JaneMK НапишиCOLON
Sekoj koncesioner odnosno gazda na ezero si ima pravo da si organizira druzenja ili takmicenja kako saka i po koi pravila saka.
АПСОЛУТНО ТОЧНО!!!

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «12345ELLIPSIS24»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 27 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON