mene ne mi e nejasno ona 25udara za 2 ssaaata,, posle prihrana so 10kg pcenka,,, na ribnik go nema toa, i go nemalo ,ako go ima na globocica,,KADE STO ZIVEAT KLASICNI DIVJACI,,koga eden ke se zakaci na jadica i drugite 20 magla fakaa,,, stres u toj moment,,,sekoja cest,taa e najdobra voda u evropa,, i neZnam i mislam kako moze stvarno ova da se sluci ,bas na taa voda koja e teska za l;ovenje,a i krapot e prava lisica,, samo moja pretpostavka,, ako ima nekoj argomunt ,i deka stvarno jadat na globocica kako sto pisav, unaopred se izvinuvam..
Hehe Ico ne potvrid deka jadelo stalno 20-25 udarci za 2-3 casa a da znaeses se slucuva samo ne kaj site ribari samo kaj tie sto go znaat dobro terenot
mene licno mi se sluci pred dve godini od 6:15-9 casot da imame 15 krapa najmaliot 4 najgolemiot 8 kg a udari imavme najmalku 30... Na drug nacin sto go lovime e tapa podvizna na lezenje e vo tie nepristapni tereni ni se ima slucuvano po 40 udari da imame a da izvadime 10 krapa i toa najmaliot 3 kg najgolemiot 9 kg
Da znajs na globocicko ko ke krenat krapovi da pasat gi ima vo ogromni jata posto jas sum najmalku 15 godini ribolovec od koi 12 krapski ribolovec isklucivo na globocicko ezero strikomi e najmalku 37 godini ribolovec od koi 30 krapski ribolovec taka da za globocicko nemoze da mi kazuva nikoj posto sme go iskusile za druga vode ne tvrdam nisto..