www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Нед Ное 17, 2024 9:00 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1234»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: MESANJE NA KRAPSKA HEMIJA..tvoj proizvod.
ТемаИспратеноCOLONЧет Jун 21, 2012 1:45 pm 
Отсутен
Модератор

РегистриранCOLONВто Aвг 02, 2011 7:02 pm
МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
Имам неколку видови на ароми веке смешани кој функционираат одлично.
Поентата на мешањето на аромите бар според мене и неколку мој пријатели е.. ако на пример земеш естер ананас од солар.. и направиш боила.. таа боила за 2 саати во вода веке воопшто нема ни арома во неа.. зборам за летен период.. е сеа доколку искомбинираш естер ананас со естер крем и пропил гликол јагода и некоја уљна месна.. имаш повеќе различни носители кој секако во различно време ке испарат од боилата во вода.. со тоа ти се поголеми шанците да опфатиш различни столбиови од водата...

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jун 21, 2012 3:51 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
Jas prv pat slusam deka posle dva sati boila moze da nema miris voopsto ?? Pa onie za prihrana sto gi spremam ,so obicna alkoholna aroma za slatki mirisaat dodeka ne se raspadnat,za lovnite ne ni spomenuvam..Alkoholna i maslena da ,prifajcam da pokries povejce sloevi voda...ama mesanje na 4-5 aromi stvarno ne gledam svrha...narocito sosema razlicni mirisi eden od drug .osim ako vi se pri kraj sisencata pa da ne odat fira .. . . . :D Na kraj kraeva sekoj pravi kako misli deka treba ....i ima se razbira

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Jун 22, 2012 1:09 pm 
Отсутен
Модератор

МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
Епа земи естербленд12 направи боили и стави ги во 20 степени вода во плиткото и ке видиш за што зборам..
Не мислам да полемизирам понатаму.. поентата е како што кажав.. повеке слоеви вода..
:)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Jун 22, 2012 1:22 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
martinMK НапишиCOLON
Епа земи естербленд12 направи боили и стави ги во 20 степени вода во плиткото и ке видиш за што зборам..
Не мислам да полемизирам понатаму.. поентата е како што кажав.. повеке слоеви вода..
:)

koja boila za 2 saata ke isdisi u voda :?: :?: :?: neznam takva,,,ako tyi ne ja sekavas ,za krapot e jaka,toa da ne se zaboravi,,, inace nikoja boila ne mirisa odnadvor,, narocito stoeena u voda ,, koga ke ja izvadis zemi izedi ja :D ,,ili raskrsi ja vo racite i mirisni gi racete,,

a za esterblend 12 kaj ja pogodi bas taa aroma edna od naj jakite,,, jas garantiram deka boilata so esterblend,,,cist,,,posle 2 dena pa ke mirisa,,, ako sakas da se kladime.... ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Jун 22, 2012 1:26 pm 
Отсутен
Модератор

МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
ок.. стави 2мл на 6 јајца и ке ти дадам микс птичја храна па ке видиме.. ке направиме еден тест коа ке дојдам на Велешко.. :)
п.с. еднаш ми кажа дека имало рибино брашно во Велес.. дај побарај.. Зец велешки :)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Jун 22, 2012 1:30 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
martinMK НапишиCOLON
ок.. стави 2мл на 6 јајца и ке ти дадам микс птичја храна па ке видиме.. ке направиме еден тест коа ке дојдам на Велешко.. :)
п.с. еднаш ми кажа дека имало рибино брашно во Велес.. дај побарај.. Зец велешки :)

2mll :?: :?: :?: :?: pa toa e premnogu bre,,, aj koga ke dojdes na velesko tamu ke napravam jas,,i ke ja osstavime u plitko,,na 22 s ,,ama ke vikneme sudii da mirisaaat,,,dogovoreno..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 25, 2012 2:18 am 
Отсутен
Воздржан

РегистриранCOLONСре Maр 14, 2012 12:27 am
МислењаCOLON16
Aman be ribari sto se slucuva so ovie boili vo posledno vreme kaj nas na Globocica najmnogu se lovi na pcenka koga nekoj ce dojde navaka neka kaze po nekoja ribarska tajna za tie boili,jas naracav od stranstvo dva pati po 30kg gotovi boili i ne fativ niti edno krapce na niv dali vie nekoj ste fatile na globocica krap,NA BOILI?

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 25, 2012 12:17 pm 
Отсутен
Модератор

МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
Побарај под моето име ке најдеш еден куп рецепти.. одбери си рецепт и направи неколку кг.. храни со пченка + боили 3 пати неделно односно понеделник/среда/петок/ сабота и недела факај.. гарантирам дека ке ти даде резултат.. не дека се мои миксовите туку дека тактиката на хранење е проверена..

Како што имам видено од некој видеа.. таму го хранат со жива говедска пченка, што е многу лошо.. барем да е киснета..
навикнат е на таа храна.. епа како се навикнал на таа ке се навикне и на боили да јаде од одредено место..

пробај ми го последниот рецепт..
т.е.

200gr VDE Etang Brasem
200gr тип 1000
200gr млеко во прав за телиња
100gr пченичен гриз
150gr соино беашно полномасно
150gr пченкарно брашно

свари ги без арома, потоа дипувај ги во некоја кремаста како ванила или како скопекс..

позз..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 25, 2012 2:57 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Феб 08, 2011 10:44 pm
МислењаCOLON4404
Jas kolku go sledam forumot Mrco lani posle natprevarot gi ulovi najgolemite krapovi koi gi imam videno na slika od glabocica,tvrdese deka site bile uloveni na negova boila,veruvam deka ja zboruvase vistinata

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jул 25, 2012 3:19 pm 
Отсутен
Модератор

МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
na mesto koe predhodno bese drzeno od Jane i hraneto so negov miks... ;)

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1234»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 8 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY