teamava ja otvaram za diskusija sto veruvam deka na mnogumina im e poznata,za mesanje na poveke aromi za da dobiete svoja po vkus i mjkris, koj ke smetate deka ste napravile dobitna kombinacija,,krapska aroma po vas keif..
kako go pravite sevo ova, so sto gi balansirate aromite za da gi napravite so ista jacina ,i da ne se sekavaat i da dominiraat vo krajniot rezulttat edna od druga..
moe iskustvo koj se sveduva poveke od 8god mesanje aromi , mozam da kazam deka pred se treba nos da imas ,, jaqs koga mesam aromite ,za da postignam nekoj moj rezultat gi balansiram najmalku 2 dena.. nikogas ne se mesaaaat poveke aromi na ednas i da dobies kraen rezultat za brzo vreme,, seto toa posle ke se smeni i ke bidete iznenadeni,,
se pocinja od malku ml najprvo so poslabite, pa posle se dodava od pojaki sto samite smetate deka se , pa mozete malku da neutralizirate so amino kiselina, za podobro da se razredat,, poslew sekoja prva proba dobro isklackajte go siseto i ostavete go otvoreno barem 2 saaata..
togas koga ke mirisnete ke svatite koja od vnatre stavenite dominira a ne sakate, mozete da dodate od druga , istiot proces so klackanjeto,, povtorno pauza,, i samite doagate do finalen prioizvod,,, amino kiselina e zadolzitelna za mesanje hemija, samo vo kolicina od 10% od celokupnata hemija u natre.. moze nesto e tesko da se svati od mojov post ,no so poveke mislenja se ke se ispravi,,, najdobro e da se vidi toa kako se pravi, pa posle na sekoj ke mu bide jasno,,
bez reultati so vasa hemija ne moze da bidete..a i prednost ste od site sto ste gi stavile u natre,, imate 1+ mesana vasa.. _________________ http://www.carpologija.com/
|