www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Вто Ное 19, 2024 6:28 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS3637383940ELLIPSIS149»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: ВАРДАР
ТемаИспратеноCOLONСре Jун 20, 2012 7:11 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Јан 08, 2012 10:04 pm
МислењаCOLON6059
ЛокацијаCOLONСкопје - Кисела Вода
Stole НапишиCOLON
ТафТабиТ НапишиCOLON
sasoj НапишиCOLON
- РАЗМИСЛУВАЊЕ: зошто не направиме сами добра фото документација и како друштво РИБАРИ2011 не поднесеме тужба против непознат сторител, а судот нека си ја врши работата. Или поблага форма, поднесеме допис до Министерството за З. И Водостопанство, па и до некои јавни медиуми.

Не гледам некоја логика во ова.....
како некој да краде во мојот двор,а комшијата поднесува тужба против непознат сторител....

Тоа сакав и јас да го кажам ... мислам дека нашиот дел до некаде е извршен , го известивме концесионерот и мисла дека тој би требало да превземе мерки за заштита .
Допис до Министерство не вреди затоа што министерството ке ни одговори дека тој ревир си има концесионер кој треба да се грижи за тоа . тоа е барем моето размислување .
Вреди, вреди како што е дадена концесијата така може и да се одземе.
Да не се лажеме Столе , за Вардар се работи нели :lol: :lol: :lol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jун 20, 2012 7:13 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Јан 08, 2012 10:04 pm
МислењаCOLON6059
ЛокацијаCOLONСкопје - Кисела Вода
ico baits НапишиCOLON
dobro raboti bojnik veleskiot region,, vcera posle pladne vardar bese dosta maten,,pa cekavme do 18casot da se podzabistri za da mozeme da lovime.. ne saka teska sprema se lovi na leb na jaki spadovi plitki i pobrzi mesta,,,gradi... i dosta se frla leb vo intervali za da proraboti,,ocekuvajte poveke otkacuvanje,,i butkanje od negova strana ,,nego sto ke fatite,, primetiv,,odma umira ribata i na cistenje se dvojat koskite,,sto kazuva deka periodov ne e bas namenet za da go lovis nego.. sepak bojniikot e riba za majstori koj znae nego da go lovi ,ke znae se da lovi,sto se odnesuva za ribolov na tapa,,

premnogu zesko nosete mnogu voda inace na ovie temperaturi,ste na..e... kra[pot momentalno se mresti se ocekuva da proraboti posle 25 ovoj mesec a vodostojot e pogolem od lani za 20 sm ,
za somdgii meraklii na blinker sega e dobar vardar i ne treba da se propustat ovie 20 dena se dodeka ne vlegol na mrest, posle ke cekame septevri..vardar e br 1 za ribolov vo mk, riba ima ako veruvate bojnik so toni,, vcera pred stemnuvanje bese ubavina da gledas kolku riba ripase na mestoto,.ke pustam nekoja slika od ribolovot ,za da ve fati malku ,majata so vikame, za da se izluftirate na najdobrata voda za ribolov vo mk,,,
citam pogore mrezi losi koncesioneri , nema riba itn,, tocno e samo za riba gresite, vardar e prepoln so riba , narocito skobal mrena i popadika,, treba odenje a ne sedenje doma...
za koncesionerite narocito za vardar,, treba voda da pisjat od nego i da se krstat kako moze so tolku krivolov, rekava pa tolku riba da ima,, samo neka ne zaboravat,, ke gi menjavame kako corapi ,umre toa vreme ,da ne rabotis a plata da zimas..mislam deka ke se slozite site so mojava konstatacija,,,

зајко , добар си ти ??? :geek:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Jун 20, 2012 7:20 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
zajko jas bev 3 pati na bojnik za 4 dena i ednas na som u gr,so bojnik zavrsiv :D ,, ne lovam samo krap na ezero,, edvaj cekam vardar da padne za da pecam mrena bar 3-4 pati,ovaa sezona,imam konjak mesta od pred 20 god sto lovam, i nema promasasj, samo ako ne nemaat so vesterki mavano,sto ovaa godina mislam nemaat ,zatoaq sto se skrsija nekolku nosa i se zem,aa mnogu trski,,,

vardar ne treba da se izostavi vo ribolovot, vardar e revir za sekoj period vo godinata Za ribolov,, na ezero toa go nema,,dodeka na vardar ima nesto poveke, sto vikame,so sporedba so ezero...

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jун 21, 2012 7:05 am 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONПон Aпр 25, 2011 9:20 am
МислењаCOLON224
ЛокацијаCOLONСкопје
Вчера бев на состав Лепенец Вардар скоро секој ден сум на овој потег,дојдоа и чуварите две деца од 17 години,не знам дали може да се справат сами со себе а не пак со рибокрадци,инаку ревносно барат дозволи и толку,не знам дали ги разликуваат рибите од жаби,ги запознав со случката со сертмето и г дин Маријан нивниот колега од пред некое време,кој ја уништи рибата на Лепенец со ноќници сега зема сила на составот бидејќи на Лепенец нема што да фаќа заедно со Шпицовите,знаете што ми рекоа ги знаеме сме поднесувале пријави но не се реализирани од судовите и толку значи криволовците заштитени мечки.Инаку на составот извадивме мрежичка тазе фрлана нова,им ја покажав зачудено ме погледнаа и толку беше муабетот.А за сликање ноќе не знам колку ќе биде ефикасно мрежарењето започнува од 9 навечер до 5 наутро,само денот треба да се погоди прават пауза за рибата да влезе.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Jун 21, 2012 3:45 pm 
Отсутен
Воздржан

РегистриранCOLONСре Дек 21, 2011 5:11 pm
МислењаCOLON21
ЛокацијаCOLONШтип
Ицо е во право има уште доста риба во Вардар. И вардар не тече само низ Скопје и Велес. Изгледа како се оди по јужно Вардар е побогат со риба. Или е подобро заштитен од страна на концесионерот (ако го има ;) ). Одврене навреме одам на демиркапискиот ревир „Вардар 10“ и има интересни терени што најчесто не не оставаат со празни раце посебно зимно време кога бојникот на другите ревири или го нема или не е активен. Планирам овој викенд да скокнам на овој терен прв пат после забраната па ќе видам каква е состојбата со вода (големина, боја) ако е бистар планирам да ловам на трева. Ако има некој свежа информација за овој ревир нека каже.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 24, 2012 10:28 am 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONПон Aпр 25, 2011 9:20 am
МислењаCOLON224
ЛокацијаCOLONСкопје
Колеги се согласувам со вас дека има доста риба во Вардар за тоа се погрижил творецот кога ја создавал рибата ја створил така да носи голема количина на икра,доволно е неколку риби да се измрестат па до година повторно да ја има,творецот кога создава,создава без грешно т.е. ја зема во предвид човековата лакомштина,несовесноста,потребата за храна,и т.н.,ако не ги земел предвид овие работи, рибата би ја створил со една евентуално две икри,со тоа рибата би била уништена за една сезона,но ова не не оправдува да го гледаме равнодушно уништувањето на живиот свет во република Македонија,мораме да се трудиме да ја зголемиме совесноста а со тоа да и помогнеме на природата да ги надмине се поголемите напади од страна на несовесни луѓе кој се останати на животинско ниво на свесност,уништувајќи се пред себе а со тоа и самите себе со различни болести,не сваќајќи дека не можат да ја изловат сета риба.Заклучок да му се заблагодариме на творецот,севишен што се уште ја имаме рибата и ако сме во можност да му помогнеме со промена на нашата сопствена свесност а потоа да влијаеме на промена на свесноста на ближниот кој отишол по погрешниот пат мислејќи дека ќе ја излови сета риба во Вардар,за да спечали болест телесна и духовна одејќи по погрешниот пат.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Jун 26, 2012 2:11 am 
Отсутен
Уредник
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 24, 2012 11:03 am
МислењаCOLON2236
ЛокацијаCOLONСкопје
Во еден момрнт рековме дека не има на форум 777 члена, а во меѓувреме барем за еден повеќе и никој да не бил на ЕБРО во Шпанија не ке поверував, а не на ВАРДАР.

Кажете некој збор. До Стоби скоро сите знаеме каква е водата, а појужно?

:twisted: :twisted: :twisted: ШТО ЈЕ ЈУЖНИЈЕ СВЕ ЈЕ ТУЖНИЈЕ :evil: :evil: :evil:

Сепак ке биде во право, не се сеќавам кој напиша но форумот, дека љубоморно се кријат податоците . . . :o

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Jун 26, 2012 10:23 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Jун 15, 2011 3:06 pm
МислењаCOLON1998
Боби, не е до љубомората. Едноставно етички рибарски кодекс е да се почитува позиција за риболов на вода, а тоа никој не го прави кај нас, едвај се чека да се начека некое „место“.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Jун 26, 2012 5:34 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONПон Aпр 30, 2012 7:40 pm
МислењаCOLON583
ЛокацијаCOLONСкопје
Едни пријатели во Саботата ја утепале мрената....на чаура...и тоа баш таму некаде...Јужније

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Jун 26, 2012 6:46 pm 
Отсутен
Уредник
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 24, 2012 11:03 am
МислењаCOLON2236
ЛокацијаCOLONСкопје
Неверојатно исцрпни податоци :o :!: :?:

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS3637383940ELLIPSIS149»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 3 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum