www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пет Ное 15, 2024 11:53 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS1213141516ELLIPSIS19»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Козјак акција на МВР 16.06.2012
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 17, 2012 6:17 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 19, 2011 2:20 pm
МислењаCOLON6956
Стварно не сфаќам како може да се критикува акцијата и врз патетична основа се оправдува ловењето.
Државата не дава концесии и сеа ние шо да праиме?
Просто ко грав и имаш 2 опции:

1. Да ловиш (ризикуваш да бидеш казнет зошто има закон и правиш прекршок);
2. Да не ловиш.

Тоа е се!!

Како не се сфаќа ова не ми е јасно. Ако не смееш да ловиш тоа е реално криволов и го прекршуваш законот.
Се си е на твој ризик!!!
Овде нема врска со мрежарите, тоа е исто само друг тип!

Ај сеа еве компарација:

За да возиш кола, треба да е регистрирана и тоа е законски.
Или почитуваш закон или не.

1. Можеш да возиш (ако си ја регистрираш)
2. Можеш да возиш (ако не ја регистрираш)
3. Можеш да не возиш.

Бирај како ќе возиш, последиците на сите ни јасни!!

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 17, 2012 6:27 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Aпр 14, 2012 12:50 pm
МислењаCOLON2299
ЛокацијаCOLONНа секоја локација,ха ха ха
Браво СПАИВА подобро објаснување нема ,(кој го сваќа).

Fishing is my lifestyle,my passion,my life.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 17, 2012 6:30 pm 
Отсутен
Воздржан

РегистриранCOLONСре Aпр 13, 2011 12:02 am
МислењаCOLON30
SRAMOTA! Onie sto se plateni so narodni pari dve godini nemozat da si ja zavrsat rabotata,vinata e kaj niv a ne kaj onie sto se drznale da lovat riba! Tie treba da odgovaraat zosto nemozat da ja zavrsat rabotata za koja se plateni, a ne ribarite! A ako e nekoj od vas krapdzija,togas ke mu bide jasno deka edno odenje na krap kosta kolku da si kupil riba za cela godina.I nemoj da pravite sporedbi so soobrakajni prekrsoci zosto nema vrska edno so drugo.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 17, 2012 6:39 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON2299
Другар ТОНИ РИБАРОТ секогаш ја јаде најскапата риба ,убаво речено едно идење по риба не кошта скапо, ама мераци пустииии.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 17, 2012 6:40 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

МислењаCOLON6956
TONI НапишиCOLON
SRAMOTA! Onie sto se plateni so narodni pari dve godini nemozat da si ja zavrsat rabotata,vinata e kaj niv a ne kaj onie sto se drznale da lovat riba! Tie treba da odgovaraat zosto nemozat da ja zavrsat rabotata za koja se plateni, a ne ribarite! A ako e nekoj od vas krapdzija,togas ke mu bide jasno deka edno odenje na krap kosta kolku da si kupil riba za cela godina.I nemoj da pravite sporedbi so soobrakajni prekrsoci zosto nema vrska edno so drugo.
Тони, јас ловам крап и јас знам колку ми кошта опремата што ја набавив.
Ама јас ловам на гого - монт (баричка) со мали деца што гракаат околу мене и фамилии на излети.
Зар мислиш дека не сакам да одам на Козјак едно 2-3 дена, да фрлам ко човек и ловам крап како што треба?
Е не одам, не ми се ризикува да изгубам опрема од 1000€ и повеќе. Може сум глуп шо не ловам, ама опремата ми е дома.
Јас бев вчера на гого-монт, не на козјак. Да отидев на козјак, сеа ке ја немав опремата!!!
Инаку, добро знам и колку кошта едно излегување на вода.

Се согласувам со тебе дека државата е крива што нема концесионери, но треба да погледнеш подалеку.
За се е крива државата, но сепак сигурно има добра причина за се.
Доколку некој не си ја извршил работата, ке си ги добие своите казнени поени правопропорционално.
Никој нема да избега од одговорноста, на овој или оној начин ке си го добие заслуженотот за штетата.
Тука ние неможеме ништо, освен да се придржуваме до законот.

Има закон, ете АПЕЛ ДО ОШТЕТЕНИТЕ во акцијата.
Нека покренат контра тужба кон судот и нека си образложат докази и контрафакти...
Може ке добијат, ете според твоето размислување единствено решение е тоа, нема друго.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 17, 2012 6:40 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONНед Jул 10, 2011 1:06 pm
МислењаCOLON5485
Jovan Bojcovski НапишиCOLON
krste1978 НапишиCOLON
Do kaj otisla temava,,,,,, Moram prvin odgovor na Ribarot da mu dadam ili ako saka telefoni od mestani od belica na koj im e odzemena opremata.......Pismoto nemalo vlijanie mislam deka ic posto i na lice mesto insistiravme akcija protiv mrezari so pratenje so vlecenje kuki na takaov nacin.....E sega koj i kako ja organiziral po moe za toa ezero konkuriraat konsecioni pa i oni sakaat da zacuvaat malce riba da privlecat ribolovci pa i oni sakaat da naplatat dnevna ili godisna dozvola so koj sekoj ribolovec ke bide zadovolen so ulovoti......E sega dva pati predhodno bilo opemenuvano da ne se lovi deka ezeroto e zabraneto ama jbg pusta trska......I drugo e najtragicno sto megu tija sto fakaat so trska ima i ribari sto fakale so mrezicki....
Kako te razbrav odzemena e oprema so dokument i posle vratena?!

Ne Inspektore odzemena i kraj ,,,,,,,Nema vrakanje vrakanje na sud................

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 17, 2012 6:44 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONНед Jул 10, 2011 1:06 pm
МислењаCOLON5485
TONI НапишиCOLON
Ova e sramota za site nas! Nemozam da ja pozdravam akcijata na mvr zosto e tipicna demonstracija na sila.Akcija za pozdravuvanje ke bese ako uapsea organizirana grupa koja se zaniva so krivolov i prodazba na riba, kakvi sto ima mnogu,a ne kaznuvanje so drakonski kazni obicni rekreativci na koj edinstven grev im e toa sto se strasni ribolovci a nemaat kade da lovat riba zatoa sto min. za zemjodelie vtora godina po red e nesposobno da dodeli obicna koncesija SRAMOTA SRAMOTA!
Ahhhh Toni Toni pa jas sum raspolozen za krap bidejki vleguvam vo toj ribolov....Ke te prasam samo nesto jas sum protiv mrezri ama vo disko racija koga ke napravat i jas go jadam k..., isto ke go jadev ako bev na kozjak.
Dali vide ovaaaaaaaaaaaaa tema kolku ima strani nego onaaa drugata kade jas i nekoj drugi zagari fakame mreza na kale tamu ima dve, a ovde 20.............

цензурирани вулгарности.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 17, 2012 6:51 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Дек 02, 2010 7:49 pm
МислењаCOLON1985
TONI НапишиCOLON
SRAMOTA! Onie sto se plateni so narodni pari dve godini nemozat da si ja zavrsat rabotata,vinata e kaj niv a ne kaj onie sto se drznale da lovat riba! Tie treba da odgovaraat zosto nemozat da ja zavrsat rabotata za koja se plateni, a ne ribarite! ... I nemoj da pravite sporedbi so soobrakajni prekrsoci zosto nema vrska edno so drugo.
[ img ]

... овдека разговараме за проблемот дека МВР напрајла Акција на рекреативни риболовци, и јас сум од таа страна шо ја напаѓам неодговорноста на државата за тоа што требало со време да го реши проблемот со концесиите, за да не дојде до овај проблем :!: ДЕЧКИ, зошо ти да имаш Концесија а јас не :?: Тука е проблемот ...

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 17, 2012 7:00 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON2299
Така бе бато LEPI.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 17, 2012 7:04 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

МислењаCOLON6956
Лепи, точно во право си дека настрадале риболовци кои ловат на трска.
Точно дека треба мрежарите да бидат тие фатиен и казнети и по нив да се прават акции, НО
на Козјак и риболвците (какви и да се) претераа, јас сум бил тамо кога имало и концесија.
Јасен тамо доаѓаше и колку толку контролираше, па пак се мкнеа вреќи со риба.
Па тек сеа без концесионер, немаш поим што се праи...
Тоа е тамо ПОКОЉ!!!

А тоа кој има а кој нема концесија...само небо зна зошто е тоа така.

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS1213141516ELLIPSIS19»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 6 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum