SRAMOTA! Onie sto se plateni so narodni pari dve godini nemozat da si ja zavrsat rabotata,vinata e kaj niv a ne kaj onie sto se drznale da lovat riba! Tie treba da odgovaraat zosto nemozat da ja zavrsat rabotata za koja se plateni, a ne ribarite! A ako e nekoj od vas krapdzija,togas ke mu bide jasno deka edno odenje na krap kosta kolku da si kupil riba za cela godina.I nemoj da pravite sporedbi so soobrakajni prekrsoci zosto nema vrska edno so drugo.
Тони, јас ловам крап и јас знам колку ми кошта опремата што ја набавив.
Ама јас ловам на гого - монт (баричка) со мали деца што гракаат околу мене и фамилии на излети.
Зар мислиш дека не сакам да одам на Козјак едно 2-3 дена, да фрлам ко човек и ловам крап како што треба?
Е не одам, не ми се ризикува да изгубам опрема од 1000€ и повеќе. Може сум глуп шо не ловам, ама опремата ми е дома.
Јас бев вчера на гого-монт, не на козјак. Да отидев на козјак, сеа ке ја немав опремата!!!
Инаку, добро знам и колку кошта едно излегување на вода.
Се согласувам со тебе дека државата е крива што нема концесионери, но треба да погледнеш подалеку.
За се е крива државата, но сепак сигурно има добра причина за се.
Доколку некој не си ја извршил работата, ке си ги добие своите казнени поени правопропорционално.
Никој нема да избега од одговорноста, на овој или оној начин ке си го добие заслуженотот за штетата.
Тука ние неможеме ништо, освен да се придржуваме до законот.
Има закон, ете АПЕЛ ДО ОШТЕТЕНИТЕ во акцијата.
Нека покренат контра тужба кон судот и нека си образложат докази и контрафакти...
Може ке добијат, ете според твоето размислување единствено решение е тоа, нема друго.