www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пет Ное 15, 2024 2:49 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS910111213ELLIPSIS19»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Козјак акција на МВР 16.06.2012
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 17, 2012 2:11 am 
Отсутен
Админ
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 07, 2010 10:26 am
МислењаCOLON4637
ЛокацијаCOLONSkopje
Keltan НапишиCOLON
filip030682 НапишиCOLON
Vo toj slucaj predlagam site sto lovea riba na kozjak,debar i dr vo periodot na zbrana poradi nemanje koncesija a imaat objaveno reportazi da pretrcaat do prvata policiska stanica i da se samovolno prijavat kako ribokratci e togas zakonot za ko ste se fatle kako slep za stap bi imal smisla.
Eve neka pocnat prvo moderatorite
viewtopic.php?f=42&t=1867
viewtopic.php?f=42&t=1851
viewtopic.php?f=42&t=1757
viewtopic.php?f=42&t=1754
ima uste da ne baram

Stole e ova ti se vika perverzija
Ova se vika rekreativni ribolovci -krivolovci spored zakonot a ispravni spored kolegite ribolovci :D Filipe zakonot i pravdata se cudni raboti,znaat da cutat i odednas da si pokazat silata .Jas cisto sumnjam deka pricina e toj dopis za ovaa akcija.Sto nekoj ovde si misli deka samo nie znaeme sto se slucuvase tamu ? Deka nadleznite ne znaeja..pa pola Brod bese tamu ,toj inspektorot gluv da bil i slep ce razberel.Plus koncesionerot na reka Treska ,ribocuvarite ,ne gledaa li sto se slucuva,ajde ! A i koj veli deka nekoj od nadleznite ne cita forumot? pa ima dosta informacii da soberat sto bi im koristele.ne samo za ribolov i drugi... :D
Мене лично пред 10-тина дена ми покажуваа слики на мобилен со тазе фатени крапови полегнати во двор, жолто-црни како дукати, 6 кила, 7 кила, 10 кила, да ти е мерак да го фатиш некогаш на трска....крапови кои биле полни икра....тоа е масакар според мене....ако такви слики се шетаат по мобилни, може да замислите колку народ ги видел.....келтан камо среќа да е рутинска контрола, ама сепак премногу се совпаѓа со дописот....сепак времето ќе покаже....во дописот имаше многу места....интересно е да видиме акција на Пчиња, или некое д другите познати упоришта, ама акција со мрежи, а не со трски

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 17, 2012 2:14 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Феб 08, 2011 10:44 pm
МислењаCOLON4404
Na koja toa voda vo Makedonija ima zabrana na lov na karas poradi mrest :?: dobro sto mi kaza nesum ni znael deka neosnovano me turile vo onie sto lovat riba vo mrest.Treba Boris da me otsrani od toj spisok mi go valka imeto nepotrebno :mrgreen:

Eve Spiro ke ti kazam uste nesto vo petok pola sat me ubeduvaa dvaica koi se vo rakovodstvoto na ZSR Pcinja deka klenot e pusten za ribolov uste od 1.6 iako vo dozvolata stoi zabrana do 15.6 i na kraj izlegov glup zosto ne sum si lovel klen na pcinja nego idam da lovam karas na lipkovo,i za kraj velat eve i cuvarite vrzat kontrola i nepravat problem

Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: КОЗЈАК
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 17, 2012 2:16 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Ное 12, 2010 9:34 am
МислењаCOLON1930
filip030682 НапишиCOLON
Dokolku ovaa akcija bese napravena pomedju 15.5-15.6 bi pisal taka im treba koga lovat vo mrest mozda i nekoe pcuenje bi udril
Vaka nekako akcijata mi nema smisla.Eve jas pred dva dena bev na lipkovo lovev karas,dali sum jas kriv sto toa ezero nema koncesioner 10god,dali toa mene me pravi ribokradec :?: :?: :?:
Ова не е перверзија :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 17, 2012 2:20 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON4404
Ne e znaes li zosto.Zatoa sto jas nikogas ne velam deka ima zabrana poradi nemanje koncesija taka da ne lizam tamu kade sto plukam,za razlika od nekoi drugi

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 17, 2012 2:22 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Феб 26, 2011 4:07 pm
МислењаCOLON5851
ЛокацијаCOLONbitola
и тоа од врстата на сребрен карас --- со трајна забрана ;) фипип 20 ставови различи имаш ,
дај застани на здрава нога
сега велиш немам дозвола , сега криви пчиња , --- па за тоа ти не пушташ репортажи за да не те копираме како ти нас ,,,, :lol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 17, 2012 2:24 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Ное 12, 2010 9:34 am
МислењаCOLON1930
filip030682 НапишиCOLON
Ne e znaes li zosto.Zatoa sto jas nikogas ne velam deka ima zabrana poradi nemanje koncesija taka da ne lizam tamu kade sto plukam,za razlika od nekoi drugi
Срочи ја убаво реченицата да може да те разберам

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 17, 2012 2:28 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON5851
ЛокацијаCOLONbitola
и мислам дека доста е лаф муабет -
- ако некој има некое инфо или слика околу ова добро е да сподели

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 17, 2012 2:43 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON4404
spiro_jas НапишиCOLON
и тоа од врстата на сребрен карас --- со трајна забрана ;) фипип 20 ставови различи имаш ,
дај застани на здрава нога
сега велиш немам дозвола , сега криви пчиња , --- па за тоа ти не пушташ репортажи за да не те копираме како ти нас ,,,, :lol:
Spiro jas imam edno mislenje sega i zasekogas,za razlika od tebe,nemoj da vrtis fakti,na lipkovsko ima samo sreben karas koj e dozvolen za ribolov vo sekoe vreme zatoa sto e napast,drug zlaten karas ni imalo ni ke ima na lipkovo
spiro_jas НапишиCOLON
Гоце мала исправка златниот карас-бабушка има трајна забрана по новата риболовна основа
а додека другиот карас сребрениот нема

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 17, 2012 2:53 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON5851
ЛокацијаCOLONbitola
не знам шо карас има -- дај некоја репортажа да ти поверувам вака можи и туна да речиш фаќав :)
и доста со лав
стар член си ставај таму каде му е местото
---а за денес шо не дојде на гого имаш минуси 2 (одговарај на ЛП) бегам да спијам

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 17, 2012 6:22 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Ное 05, 2010 3:44 pm
МислењаCOLON1681
ЛокацијаCOLONСкопје
Ама се изнапишувалооо :shock:
Сега слушам за акцијава,можеби влијаело писмото до МВР,незнам,и сега читам разно разни теории,оправдано или не ;)
Сите што ловевме и лани и годинава во забрана за мрест и на места каде што нема концесионер сме биле криволовци и точка.
Така си стои во законот и нема многу филозофирање,ако те фатат го папаш,секој сам си одговара за своите постапки и си сноси последици.И нема тука фаќеле со трски,отишле на пикник со жени деца и сл.Вршеле криволов ги фатиле и сега следува казна.На неколкупати беше напишано на форумот мислам дека од Сале- ако не е така се извинувам,дека поминувале контроли,алфи,чувари...и ние со глава во ѕид и сега Цацко бил крив.
Најмногу би сакал да се фатат мрежарите,тогаш душава ќе ми биде полна,се надевам дека следниот пат ќе има и такви :D

ВАРДАР Е ВАРДАР

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS910111213ELLIPSIS19»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 6 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum