www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Вто Ное 19, 2024 8:25 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS2930313233ELLIPSIS112»
Автор Порака
ТемаИспратеноCOLONВто Jун 12, 2012 4:26 pm 
Отсутен
Воздржан

РегистриранCOLONНед Jул 17, 2011 3:12 pm
МислењаCOLON35
kontrolata ja naprai policijata od velesta so tehnicka podrska od crn drim labunista, taka da jovce toj odgovor baraj go na drugo mesto zato sto policijata kontrolirase

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Jун 12, 2012 4:35 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONСаб Дек 10, 2011 1:55 pm
МислењаCOLON421
Јас реагирав и во Полиција (П.С Велешта) и за истото ќе испратам официјален допис до МВР. Немав лоша намера со прашањето, но зошто Државниот инспекторат за земјоделство да е информиран последен за настанот?! Невкусно е да се добие информација од Скопје за завршена работа во с.Ташмаруништа, а згора на се за тоа појма да нема концесионерот на тој дел од река ЦРН ДРИМ! Намерата ми е најдобронамерна, комуникацијата и системот кој е воспоставен во Охридско-Струскиот дел треба да го надргадуваме, тоа ми беше поентата! Друга намера немав.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Jун 12, 2012 4:47 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONВто Jун 28, 2011 1:56 pm
МислењаCOLON678
Jovan najprvin da te pozz.. sinocesnata kontrola koja bese napravena nad mostot tasma ja napravi P.S Velesta taka sto od nas pobara samo podrska so plovno plovilo niz voda posto pastarmka od struga vo momentov go nema ali se nadevam naskoro ce go ima ali nisto negativno negledam vo toa sto pastarmka nee obavestenaa ili inspektorot ipak policijata je instutucija iznad nas koja moze da cuva i kontrolira
prasanjeto bese dali se ima nekoj fateno na lice mesto se mozese da se fatat ribokradcite od koja pricina beaa propusteni neznam

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Jун 12, 2012 4:51 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONСаб Дек 10, 2011 1:55 pm
МислењаCOLON421
[quote="Tasim"]Jovan najprvin da te pozz.. sinocesnata kontrola koja bese napravena nad mostot tasma ja napravi P.S Velesta taka sto od nas pobara samo podrska so plovno plovilo niz voda posto pastarmka od struga vo momentov go nema ali se nadevam naskoro ce go ima ali nisto negativno negledam vo toa sto pastarmka nee obavestenaa ili inspektorot ipak policijata je instutucija iznad nas koja moze da cuva i kontrolira
prasanjeto bese dali se ima nekoj fateno na lice mesto se mozese da se fatat ribokradcite od koja pricina beaa propusteni neznam[/quote

Тоа ми беше и поентата. Во тек бев со настанот (имав контрола во моментот со рибочуварот на З.Р.С.К ПАСТРМКА), но некој му рече на сторителот да замини од местото на настанот (за тоа имам информации). Тоа ми беше поентата на негодувањето?!

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Jун 12, 2012 4:54 pm 
Отсутен
Конструктивен

МислењаCOLON678
uste nesto da se nadovrzam jovce pred nekoj den kaj svinjarnikot ispod mostot dobovjani vo samiot kanal bese vlezen vo izobilstvo krap neznam dali znaes ili neznajes samo mozam da te obavestam deka je izvaden okolu 300kg
za zal i tragicno nie morame da diskutirame za pomocani 200 ili 300metri mreza koj je obavesten koj nee koj je nadlezen koj nee duri stoime so skrteni race nekoj puni celi kombija so krap i go izvezuvaat za albanija za razmena za pastarmka tie raboti treba da gi brkame

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Jун 12, 2012 5:21 pm 
Отсутен
Конструктивен

МислењаCOLON678
uste nesto da se nadovrzam u vrska globocicko ezero ovie denovi krapot go ima vo izobilstvo
i toa da go kazam deka je mnogu slabo aktiven duri nekoi ribari probaa da se lovi(praktika fati pusti)posto uste je vo mrest sega zasega tolku

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Jун 12, 2012 5:27 pm 
Отсутен
Конструктивен

МислењаCOLON678
vo sabotata imavme kontrola na globocicko ezero vecerta 22casot do izutrinata 4-casot mozam da kazam pozitivni zborovi nitu edno metro mreza nebese pronajdeno kontrolata je imavme selo globocica golema reka kaj branata i kaj selo tasmarunista duri do trskata blizu svinjarnikot malce vlegovme vo tudza teritorija neka ni prsteva pastarmka od struga :lol: :lol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Jун 12, 2012 5:41 pm 
Отсутен
Воздржан
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Сеп 29, 2011 9:16 pm
МислењаCOLON51
Тасиме брате ,само едно ќе кажам - БРАВО ! На тебе и колегите твои треба многумина да се угледат !!!

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Jун 12, 2012 5:51 pm 
Отсутен
Конструктивен

МислењаCOLON678
blagodram bratko na podrskata odime napred uste rano proleta objaviv vojna protiv ribokradstvoto i toa ce go sledime ili ce bide kako sto treba ili drugi izles nema

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Jун 12, 2012 7:02 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Дек 09, 2011 2:36 am
МислењаCOLON2536
ЛокацијаCOLONСтруга
Tasim НапишиCOLON
vo sabotata imavme kontrola na globocicko ezero vecerta 22casot do izutrinata 4-casot mozam da kazam pozitivni zborovi nitu edno metro mreza nebese pronajdeno kontrolata je imavme selo globocica golema reka kaj branata i kaj selo tasmarunista duri do trskata blizu svinjarnikot malce vlegovme vo tudza teritorija neka ni prsteva pastarmka od struga :lol: :lol:
Тасим, нема што да ти проштева Пастрмка од Струга. Ништо намерно не си згрешил, а и добро те знам па и да згрешиш се би било со најдобра намера и во функција на заштита на рибите во река Црн Дрим и акумулацијата Глобочица. Кој работи може и да згреши, а кој не работи не е можно да згреши ( како би згрешил кога ништо не работи ).
Сите ние сме заинтересирани за заштита на рибниот фонд. Секоја акција за спречување на рибокрадството е за поздравување, а не за критикување или за барање прошка од некого.
Има една изрека: Заедно сме посилни!!!. Затоа, јас мислам, доколку заеднички настапевме во вчерашната акција ќе имаше познат сторител. Овде не велам дека се криви луѓето од Црн Дрим - Лабуништа, и тие биле повикани од страна на полицијата. Во сите акции кои се организираат за спречување на рибокрадство во ревирот на некој концесионер, а од страна на трети лица - МОРА ДА СЕ ИЗВЕСТИ КОНЦЕСИОНЕРОТ. Концесионерот е тој што треба да знае што се случува во неговиот ревир.
Во врска со вчерашната акција, Пастрмка од Струга имаше сознанија дека се поставени мрежи во потегот на с. Ташмаруништа. Наша цел беше да бидат фатени рибокрадците на дело, па затоа со инспекторот се организиравме да ја следиме ситуацијата и да бидат фатени рибокрадците при излегување од вода со мрежите и уловот. Пастрмка од Струга нема пловен објект, како што претходно кажа Тасим, па затоа нашата борба со рибокрадците се сведува на чекање да се фатат на обала заедно со мрежите и рибите и да се поднесе пријава за ПОЗНАТ СТОРИТЕЛ, што секако е поголема казна отколку само да се одземе приборот. Ние сме концесионери на река, а не на акумулација па не ни е неопходен пловен објект.
Како и да е, ви честитам за акцијата и се надевам дека ќе ги има уште многу, како што веќе реков, се со цел заштита на рибниот фонд во река Црн Дрим и акумулација Глобочица.
Само сакам да напоменам дека за да се спроведе успешна акција ЌЕ МОРА ДА СЕ СОРАБОТУВА СО КОНЦЕСИОНЕРОТ.
Се разбира, доколку не мислите дека концесионерот соработува со рибокрадците ?!?!?

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS2930313233ELLIPSIS112»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 16 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum