www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Вто Ное 19, 2024 10:25 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS3233343536ELLIPSIS149»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: ВАРДАР
ТемаИспратеноCOLONСаб Aпр 28, 2012 6:25 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Јан 08, 2012 10:04 pm
МислењаCOLON6059
ЛокацијаCOLONСкопје - Кисела Вода
гоце НапишиCOLON
Колеги,побарав информација за Вардар и замислете не можев да го најдам,дури на втора страна го пронајдов,што е навистина за чудење ,за нашата најголема река нема никакви информации,но по мало размислување ми стана јасно дека постојат кругови кои меѓусебно си разменуваат информации а не сакаат јавно да ги споделат,тогаш се поставува прашањето на постоење на овој форум кој постепено се претвора во приватна своина на неколку кругови а сите останати сме аутсајдери.Можеби не сум во право меѓутоа на тоа ми мириса.Инаку за информација на нас аутсајдерите,на Вардар во градско подрачје се појави многу ситна пастрмка од 5-10 цм,која удира на секаков мамец,оставено е на совеста на рибарите дали ќе ја ослободат,знаеме дека совеста ни е на многу ниско ниво и можеме да замислиме што се случува,за тоа време ЗСР Вардар преокупирано е со издавање на дозволи и собирање на пари,замислете одкако сум ја извадил дозволата од пред 2 месеца не се поминати ниту еднаш на терен,да проверат што риба се вади,знаеме дека во тек е забраната за бојникот.Инаку јас извадив 10-тина пастрмчиња и се разбира назад во вода,не знам за другите колеги како се понашаат со овие мали пастрмчиња.Поздрав колеги и се надевам дека ќе споделите некоја информација за нашате најголема река Вардар,бистро.

тоа дали некој јавно споделува информации е лично право на секој дали ке сподели или не , а за приватна своина на форумот можеш да раскажуваш на друго место . тоа што ЗСР Вардар работи како што работи не е некоја новина па така да незнам зошто си толку изненаден .

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Aпр 28, 2012 11:34 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Jун 28, 2011 12:13 pm
МислењаCOLON1530
ЛокацијаCOLONSkopje
гоце НапишиCOLON
Колеги,побарав информација за Вардар и замислете не можев да го најдам,дури на втора страна го пронајдов,што е навистина за чудење ,за нашата најголема река нема никакви информации,но по мало размислување ми стана јасно дека постојат кругови кои меѓусебно си разменуваат информации а не сакаат јавно да ги споделат,тогаш се поставува прашањето на постоење на овој форум кој постепено се претвора во приватна своина на неколку кругови а сите останати сме аутсајдери.Можеби не сум во право меѓутоа на тоа ми мириса.Инаку за информација на нас аутсајдерите,на Вардар во градско подрачје се појави многу ситна пастрмка од 5-10 цм,која удира на секаков мамец,оставено е на совеста на рибарите дали ќе ја ослободат,знаеме дека совеста ни е на многу ниско ниво и можеме да замислиме што се случува,за тоа време ЗСР Вардар преокупирано е со издавање на дозволи и собирање на пари,замислете одкако сум ја извадил дозволата од пред 2 месеца не се поминати ниту еднаш на терен,да проверат што риба се вади,знаеме дека во тек е забраната за бојникот.Инаку јас извадив 10-тина пастрмчиња и се разбира назад во вода,не знам за другите колеги како се понашаат со овие мали пастрмчиња.Поздрав колеги и се надевам дека ќе споделите некоја информација за нашате најголема река Вардар,бистро.
Колега не е работата дека некој не споделува инфо за одреден ревир,во случајов Вардар....Моментално е забрана по рекиве,а башка Вардар како дестинација за риболов е атрактивна после јуни и понатаму...Сега се актуелизираат езерата и затоа за Вардар се оскудни информациите.Во врска со констатацијата дека форумот е своина на одреден круг на лиѓе,со сигурност можам да кажам дека грешиш :!: Верувај,да беше така,одамна јас лично ке го напуштев :!: Но не е така,биди поактивен,шири позитивна енергија,запознај ги луѓето(барем дел од нив,ако не сите)и ке видиш дека грешиш... ;) Бистро

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 30, 2012 12:18 am 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONСре Oкт 19, 2011 8:09 pm
МислењаCOLON324
Видеово го снимив случајно,бев во Гевгелија и си викам ај да прошетам да видам некое убаво место на вардар за кампирање во лето.Го видов следното :!: :oops:

Иначе местово е од село Марвинци до село Грнчиште.
Од другата страна имаше усте еден криволовец само тој беше модернизирам со чамец.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 30, 2012 10:19 am 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONПон Aпр 25, 2011 9:20 am
МислењаCOLON224
ЛокацијаCOLONСкопје
limun75 НапишиCOLON
гоце НапишиCOLON
Колега не е работата дека некој не споделува инфо за одреден ревир,во случајов Вардар....Моментално е забрана по рекиве,а башка Вардар како дестинација за риболов е атрактивна после јуни и понатаму...Сега се актуелизираат езерата и затоа за Вардар се оскудни информациите.Во врска со констатацијата дека форумот е своина на одреден круг на лиѓе,со сигурност можам да кажам дека грешиш :!: Верувај,да беше така,одамна јас лично ке го напуштев :!: Но не е така,биди поактивен,шири позитивна енергија,запознај ги луѓето(барем дел од нив,ако не сите)и ке видиш дека грешиш... ;) Бистро
Колега за твоја информација на реките нема забрана,мислам на целосна,сега е забранет бојникот и сомот од 5 мај клен попадика и шаран,значи забраните се по врста на риба.Инаку им се извинувам на сите што се најдоа погодени,инаку ако шириме позитивна енергија не значи да бидеме пасивни посматрачи на тоа што се случува околу нас,ако ништо друго треба да ги информираме нашите колеги,јас така го сваќам форумот можеби грешам не знам.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Maј 31, 2012 1:58 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Феб 08, 2011 10:44 pm
МислењаCOLON4404
Пастрмка - Salmo macedonicus Од 01. октомври до 15 февруари
Сом – Silurus glanis Од 15. април до 15. мај
Скобуст - Chondrostoma vardarensis Од 15. април до 15. мај
Попадика - Vimba melanops Од 05. мај до 15. јуни
Клен - Squalius vardarense Од 05. мај до 15. јуни
Крап - Cyprinus carpio Од 05. мај до 15. јуни
Бела мрена - Barbus macedonicus Од 15. мај до 30. јуни
Црна мрена - Barbus balcanicus Од 31. мај до 30. јуни
Златен карас - Carassius carassius Трајна забрана
Лињак - Tinca tinca Трајна забрана

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jун 11, 2012 1:10 pm 
Отсутен
Воздржан

РегистриранCOLONВто Јан 17, 2012 4:22 pm
МислењаCOLON86
ЛокацијаCOLONШтип
Ајде некој свежи информации за Вардар,белки почнал да се чисте и да се лове на него

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jун 11, 2012 8:00 pm 
Отсутен
Уредник
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 24, 2012 11:03 am
МислењаCOLON2236
ЛокацијаCOLONСкопје
Еве што јас забележав на Вардар под клисура од 07-10.06.2012

Водата по мое мислење и вкус е повисока за околу 1m.
Нестабилна е и нема правилен режим на надоаѓање и паѓање. Снимката е од четврток околу 15 часот и е за околу 5cm пониска од максималното ниво што јас го забележав. Варира околу 30-40cm.
Постепено се бистри.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Jун 11, 2012 8:02 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Jун 15, 2011 3:06 pm
МислењаCOLON1998
Поише ми се свиѓа музиката него клипот :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Jун 15, 2012 2:07 am 
Отсутен
Уредник
Членски аватор

МислењаCOLON2236
ЛокацијаCOLONСкопје
Не ми е јасно дали клипот како клип или она што е на него (водата на Вардар) не ти се допаѓа, но утре рано одам повторно на исто место. Мислам дека и на оваа голема вода ке даде убава мрена.

Со нови информации во недела или понеделник.

На сите за викенд што ке излезат на вода БИСТРО, а за останатите да знаат дека:

ДЕНОВИТЕ НА РИБОЛОВ ГОСПОД НЕ ГИ БРОИ :D :D :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Jун 19, 2012 12:19 am 
Отсутен
Уредник
Членски аватор

МислењаCOLON2236
ЛокацијаCOLONСкопје
Не е ХУМАНО што се случува со Вардар. Ме разочара сосема. Мерак ми направи само еден КЛЕН од 2,140kg мерен со мала платнена водена мрежичка (не е сликан) уловен на дубинско, на пијавица.

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS3233343536ELLIPSIS149»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 5 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum