www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пон Ное 18, 2024 10:39 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «123456»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Squid/Octopus SOLAR
ТемаИспратеноCOLONПет Jун 01, 2012 2:17 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONНед Maј 01, 2011 1:26 pm
МислењаCOLON3505
Секој продавач држи до реномето и ако само проба да направи далавера со неговата трговија е завршено. Бизнисот во крапскиот риболов е огромен и на ни еден трговец не би му се исплатило да си изврши хара кири.
Сега како што напомна Сергеј друга е приказната кој ти ги носи !
ПС. абе од каде ви паѓат на ум вакви идеи :shock:
ПС1. и од запечатено шишенце може да се извлече течност ако сака некој да прави далавери :mrgreen:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Jун 01, 2012 2:36 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
vo srbija ima golema konkurencija, se pazat od takvi raboti,radi imidgot, problemot e sto imalo isklucoci i od kaj niv,, ne vikam ne,, nego loso e da se stava na tapet edna zemja koja e najdominantna vo toj pogled na balkanov, i ne veruvam deka postojat takvi nameri kaj fir,ite koj rabotat so toa,,golemi pari investiraat i ne veruvam deka go pravat toa, ... zatoa bez brzanje, preku 50 ljudge od mk imame kupeno hemija,koja dosta kosta, i da ne se izgubi poverenjeto za nesto sto ne e taka..eve filip mi poraca nutraamino koe mi e hitno za vikendov, zar mozam da go dobijam od anglija za 2 dena,, nemozam.. a i neznam dali ke stasa, ili pa ako stasa dali nema da me kosta duplo poskapo..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Jун 01, 2012 2:41 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONНед Maј 01, 2011 1:26 pm
МислењаCOLON3505
ico baits НапишиCOLON
edna zemja koja e najdominantna vo toj pogled na balkanov
Била Ице , била . Одавна не е !

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Jун 01, 2012 2:52 pm 
Отсутен
Ветеран

МислењаCOLON10473
vasil НапишиCOLON
ico baits НапишиCOLON
edna zemja koja e najdominantna vo toj pogled na balkanov
Била Ице , била . Одавна не е !

moze,, i taka biva.. ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Jун 01, 2012 7:12 pm 
Отсутен
Модератор

РегистриранCOLONВто Aвг 02, 2011 7:02 pm
МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
За капаче кое е со прстен, треба да се користи посебен капер (машина што става капачиња) и која конверзија на главата за заштрафување чини многу. Мислам дека повеќе им се исплати да е нормално капаче.

Инаку и јас сум го папал еднаш, но незнам дали е од продавачот или од доставувачот.. Не ни сакам да знам.. :)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Jун 02, 2012 12:37 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Jун 16, 2011 6:25 pm
МислењаCOLON1142
Koментарите дека некој ќе се осуди да вади арома од шишенце па ќе ти ја продаде тебе се рекла казал муабет. Зборувам за реномирани продавачи на крапска опрема и храна.

На пример еве јас Купувам од кај Браца.

Мислите ли дека Браца ќе се осуди да вади ароми од шишенца за да си ги користи за на риба и ќе дозволи да си го наруши стекнатото реноме заради 2 банки пари ???

Ајде ви се молам, па он оди на натпревари каде фрла цели богатства пари само за ќеиф и сега него му дошло до арома да вади од шишенца и да си го расипе бизнисот од кој што живее и рани фамилија. Ви се молам!

Тоа може некој локален гранапџија, кога ќе му побарате да ви донесе неколку ароми од странство кога ќе оди да ви напраи дубара.

Никој од тие што држат до своето реноме и од тоа навистина живеат нема да го дозволат тоа.

На првата поплака дека продавачот не бил доволно услужлив го избркаа од работа а па камоли да напрваи некоја таква далавера.

@Filip: 3 пати ти го читав постот и не успеав да најдам дека некаде нешто конкретно ме прашуваш, само си донел заклучок твој, прашање нема?!

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Jун 02, 2012 1:04 pm 
Отсутен
Ветеран

МислењаCOLON10473
a pa ako im pratat nesto izmesano i ke go poznaaat :D :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 03, 2012 10:16 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 13, 2010 9:30 am
МислењаCOLON9475
Kako sum sekoj den na forumov citam i se cudam na glupostite shto se pishuvaat.Od mnogu solidni temi od koi moze mnogu da se nauci se pretvaraat vo laf muabet.

Braca e covek koj go pocituvam i eden od retkite vo cela Srbija koj sekogas ke vi pomogne pa duri i ke vi dade popust i nikogas nema da ve zezne.
Problemot nee kaj nego nego kaj uvoznikot koj so godini nanazad si pravi profit.Aromite,mixevite od Solar se odamna izmeshani.Sergej duri znam i koj mu gi shtampa original kesite na solar.Renometo odamna go zagubil.Kako kupuvam od site sosedni zemji ke vi kazam edna rabota.Htvatska ima najdobra hemija ama zatoa e duplo poskapa shto mislite zashto????
Koj saka neka donese mix ili aroma od solar od bugarija ili srbija i ke ja sporedime so moite direkno od engleska ke vidite kolkava e razlikata.Duri i korda jadicite ne se isti.So poslednaat naracka shto ja dobiv od engleska gi sporeduvavme ni bojata ni kvalitetot na jadicite ne e ist.
PAzete se i so Nutra proizvodite vo Srbija veke se pojavija i za tie falsifikati i toa vo redovnite prodavnici ne na crno doneseni.GLM ne ni po boja ni po miris ist so angliskiot.Betainot hcl isto.Mnogu nosat od sosedna madjarska kade e kolevka na falsifikatite.Primerot so BBLC za 100-120 eur a segde vo svetot ispod 150-180 nemozese da go najdes.
Nema tolkav bum od negiranje seushte samo poradi toa shto srbite teshko doagaat do originalna engleska roba(niedna prodavnica nesaka da isporaca za ovaa zemja) ako vlezat vo evropska unija so uvoznikot e zavrsheno.Togash ke se vidi shto sve pravel.
Na nekolku pati me zamolija da im odnesam od originalnite hemii od anglija i toa bese shto da vi kazam.Ama site imaat nekakov profit pa posle nekoe vreme se prekutuva.Za zal toa e realnosta.

Inace na DT squidot e pet pati podobar od solaroviot a odnosto mu e 1:2000 koj znae kakov e ovoj podatok ke znae za shto pishuvam.0,5 ml na 8 jajca.Veke dve godini kaj nas se faka na ovie aromi i najgolemire rezultati se na ovie aromi napraveni.
Gi imam za sega samo DT squid i DT anchovi-moja najubava kombinacija,SWEET DAMSON-sliva i STROWBERRY NECTAR jagoda se edni od najdobrite ovoshni aromi shto gi znam.Koj saka neka dodjde do kaj mene pa ke ja vidi razlikata.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 03, 2012 1:21 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Maр 19, 2011 11:55 am
МислењаCOLON1040
ЛокацијаCOLONBitola
Убаво објаснето Јане !

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Jун 03, 2012 8:43 pm 
Отсутен
Модератор

РегистриранCOLONВто Aвг 02, 2011 7:02 pm
МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
Како и да е дали е увозник или продавач, дистрибутер или што и да е.. сепак за англиски пазар мислам дека се припазува повеќе одколку за други пазари..
И во Бугарија е 25 евра Сквид Октопус, и во англија, овој пат ке купам од Бугарија, и ке видиме што ке е..

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «123456»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 9 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY