www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пон Ное 18, 2024 10:47 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS5556575859ELLIPSIS119»
Автор Порака
ТемаИспратеноCOLONПет Maј 25, 2012 10:23 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Ное 12, 2010 9:34 am
МислењаCOLON1930
sasoj НапишиCOLON
По се изгледа дека.......повеќе не е на форумов
Негов избор...но добар дел од прашањата покренати од членовите на форумот се во негов домен и што е најтрагичнио....остануваат и понатаму нерешени..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Maј 25, 2012 10:53 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Maр 20, 2011 2:59 pm
МислењаCOLON673
ЛокацијаCOLONskopje
Ejde da ne bidam tolku tainstven ke vi otkrijam zosto ne e veke vasil aktiven na forumov ;) znaci bese prasan nekoi raboti od mene licno sto ne mu bese prijatno da gi slusne ,nema da otkrivam sto tocno bese prasan-kazno od mene samo eve eden negov post vo ,,p.p,,od togas ni traga ni glas od nego :) аслов на пораката: Re: Македонска Риболовна Федерација (МРФ)
Од: Vasil Kostov
Испратено: 08 Дек. 2011 21:02
До: ace penja
Порака

Не знам што да кажам. Има многу за разговарање на оваа тема. Не знам дали е ова правото место.
Поздрав.
ova e prvjot pat koga go snema i posle nekoe vreme mesec ili dva pak se aktivirase i pak go snajde istoto :!: Ne mi se lutete sto go prisiliv jas a mislam deka i drugi za da ne e aktiven na forumot

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Maј 25, 2012 10:59 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

МислењаCOLON673
ЛокацијаCOLONskopje
vasil se e vred so gjipot nego vardar ucestvuval paricno za toj gjip me interesira ako ucestvuvale ke ti kazam podocna i na tebe i site drugi uste kade i kako se ucestvuvalo so tie pari od klub vardar a normalno toa se nasi pari pozdrav[/quote]

Аце ај сега за сега нека е само за ваша информација.
Вардар нема учествувано со парични средства во проектот како кофинансиер, иако согласно проктот требаше да учествува со прилично сериозна сума.
Eve uste nesto sto ostanale od porakite, drugite ne se za vo javnost ke pokrenat golem bunt i revolt kaj sp.ribolovci ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Maј 25, 2012 11:05 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Maр 19, 2011 11:55 am
МислењаCOLON1040
ЛокацијаCOLONBitola
[*color=#0000FF]..посебно голем е придонесот за развивање на крапот и пастрмката...пред многу години во Стрежево извршивме излов на матици од 25+ кг. и истите беа пренесени во базенти специјално направени за таа намена кај браната,беа оформени и гнезда за мрестење и само таа година имаше измрестено преку 10 000 000 крапчиња кои беа вратени назад во езерото.. [/color]

Па колку ли луге ке се јават за заслугата која му припаѓа САМО на покојниот (слава му) ПЕЦЕ КАЛАПОВСКИ-КАЛАПОТ?
Тој е тој што изврши вештачки мрест на крап во базен со димензии од 10 на 6 метри и притоа многу институцијализирани луѓе го правеа будала со зборовите: таму жаби да пуштиш ке избегаат а не риби да измрестиш-ке се препознае сам тој што го кажуваше ова! Се додека краповите (вкупно беа 4 од кои 2 женки и 2 мажјаци, најголемата женка имаше 16.5 килограми пред мрест, а отпосле истата имаше 13.8) не се измрестија Пеце имаше ставено дежурни работници кои ги бркаа, тепаа змиите и жабите кои влегуваа во базенот и тие го правеа тоа целу 60 дена. Покрај големата смртност на личинките, во езерото беа пуштени околу 450.000 личинки со големина до 3 сантиметри.Луге платени од институтот беа двајца ресенчани кои земаа дебели дневници и секојдневно ја пуштаа мрежата во должина од 2 километри со цел да го изловат толстолобикот и на крај завршија и без улов на толстолобик, АМА И БЕЗ МРЕЖА, оти некој им ја украл :mrgreen:
Ова го знам, го пишувам бидејки тогаш бев дел од оваа авантура, за жал Пеце имаше големи планови за Стрежево но не успеа до крај да ги оствари а сето тоа го работеше со љубов бидејки и тој самиот беше страствен рибар и такмичар и секако магистер на отсек рибарство, но што е тоа е.

Последна промена од 1 на Баџо, променето е 0 пати

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Maј 25, 2012 11:06 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
Ace,toa sto e pisano na PP ostanuva na PP.osim ako ne e nekoja zakana .. . . Ama posto ne zagolica ajde bidi fer i do kraj iskazi se :D vaka sto?

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Maј 25, 2012 11:21 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

МислењаCOLON673
ЛокацијаCOLONskopje
Keltan НапишиCOLON
Ace,toa sto e pisano na PP ostanuva na PP.osim ako ne e nekoja zakana .. . . Ama posto ne zagolica ajde bidi fer i do kraj iskazi se :D vaka sto?
samo odgovor zosto go nema covekot :mrgreen: za drugoto ne prasuvajte ne e fr od moja strana na covekot mu vetiv i ne e ubavo... :mrgreen:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Maј 25, 2012 11:34 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONПон Aпр 30, 2012 7:40 pm
МислењаCOLON583
ЛокацијаCOLONСкопје
Баџо НапишиCOLON
[*color=#0000FF]..посебно голем е придонесот за развивање на крапот и пастрмката...пред многу години во Стрежево извршивме излов на матици од 25+ кг. и истите беа пренесени во базенти специјално направени за таа намена кај браната,беа оформени и гнезда за мрестење и само таа година имаше измрестено преку 10 000 000 крапчиња кои беа вратени назад во езерото.. [/color]

Па колку ли луге ке се јават за заслугата која му припаѓа САМО на покојниот (слава му) ПЕЦЕ КАЛАПОВСКИ-КАЛАПОТ?
Тој е тој што изврши вештачки мрест на крап во базен со димензии од 10 на 6 метри и притоа многу институцијализирани луѓе го правеа будала со зборовите: таму жаби да пуштиш ке избегаат а не риби да измрестиш-ке се препознае сам тој што го кажуваше ова! Се додека краповите (вкупно беа 4 од кои 2 женки и 2 мажјаци, најголемата женка имаше 16.5 килограми пред мрест, а отпосле истата имаше 13.8) не се измрестија Пеце имаше ставено дежурни работници кои ги бркаа, тепаа змиите и жабите кои влегуваа во базенот и тие го правеа тоа целу 60 дена. Покрај големата смртност на личинките, во езерото беа пуштени околу 450.000 личинки со големина до 3 сантиметри.Луге платени од институтот беа двајца ресенчани кои земаа дебели дневници и секојдневно ја пуштаа мрежата во должина од 2 километри со цел да го изловат толстолобикот и на крај завршија и без улов на толстолобик, АМА И БЕЗ МРЕЖА, оти некој им ја украл :mrgreen:
Ова го знам, го пишувам бидејки тогаш бев дел од оваа авантура, за жал Пеце имаше големи планови за Стрежево но не успеа до крај да ги оствари а сето тоа го работеше со љубов бидејки и тој самиот беше страствен рибар и такмичар и секако магистер на отсек рибарство, но што е тоа е.

Незнам за кога збориш ??? првата година кога базентот за мрестење беше направен ЈАС,лично јас и пријател од Кавадарци вршевме излов на крап..фативме вкупно 13 крапа од кој најголемиот беше околу 25 кг...сите беа фатени на круната на браната освен два (меѓу кои и најголемата матица) беа фатени на уливот...првата вечер фаќавме на местото кое го викаат Свињиште,Пеце не однесе таму ама не фативме ништо..а втората вечер фаќавме на круната...
Инаку како Пеце човек повеќе не се раѓа,ја сакаше рибата и работата со цело срце и душа...и не само тој..во тоа време целото раководство во Стрежево беше многу заинтересирано за развој на рибата...паметам дека раководител беше Златко..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Maј 25, 2012 11:45 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Maр 19, 2011 11:55 am
МислењаCOLON1040
ЛокацијаCOLONBitola
Здравје боже ке се сретниме некогаш на вода ќе помуабетиме и ќе ти шепнам неколку работи што сум сигурен не ги знаеш.Ти само зацапај пак со рибите и ке се сретниме на вода сигурно оти јас верувај сум повеќе на другите ревири отколку на битолскиот, а маица или елекот со знакот на RIBAR секогаш носам.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Maј 26, 2012 2:50 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONПон Aпр 30, 2012 7:40 pm
МислењаCOLON583
ЛокацијаCOLONСкопје
ace penja НапишиCOLON
Keltan НапишиCOLON
samo odgovor zosto go nema covekot :mrgreen: za drugoto ne prasuvajte ne e fr od moja strana na covekot mu vetiv i ne e ubavo... :mrgreen:
Гледам.....опасно ги почитуваш ветувањата.....хахахаха
објава на ПП е неморално,невкусно,нефер и неетички (а во некои форуми и забрането),сепак твоја е крајната одлука...
и секако на модераторите...

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Maј 27, 2012 1:21 am 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
Такво правило се уште не е поставено, така да, останува на совеста на членот

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS5556575859ELLIPSIS119»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 10 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum