zajko ebi omega i statistika, si stvil i si napravil boili,, kaj si fatil riba, ne e bitna demagogija, nego rezultat,, batali kikirikata u mix, ili ako a\koristis do 5% ne pecena,.......pecena so pogolem procent domin ira na neutral mix,, domasno proizvodstvo,, a za krap na spod i hraniliste ne e funkcionalna vo pogolemi kolicini,,
p.s,, sekoj spod e da sobere riba, vo nikoj slucaj ne da zadrzi da ostane na mestoto, spod mix so kiiriki i bez niv e samo eden starter da dobies poveke posetenost na medstoto.. citiram, za da vleze riba raznovidna,sekakva... i za krapot da go poseti toa mesto , kako hraniliste i najveke od radoznaliost..
boilata e taa koja ke go zadrzi, ama koja , samo dobra, e koja dobra
e taaa sto e sostavena od dobar mix, nisto poveke,, zatoa i kikirikata vo toj mix potencirav deka ne ophodna, najmalce za proteinska vrednost i za hranlivost, nego od iskustvo i probano deka e opasna za toj sto ne znae da ja proceni i izraboti,,samo malo poopsirno razgranicuvanje na rabotite, koj nekoj ke izvlece nekoja pouka od postov za kikirikata, proprateno so iskustvo,,poz,,
zivi kikiriki ne teras da jademe,si probal li ??? I kako ja melis ziva ziti gospod kazi mi
Ejj,zajko znaes li kolku e toa hranlivo,pogledaj samo kolku jaglenhidrati ima na 100 grama
Kakva aroma ima ne ni pisuvam . ..
Thiamine (vit. B1) 0.6 mg (52%)
Riboflavin (vit. B2) 0.3 mg (25%)
Niacin (vit. B3) 12.9 mg (86%)
Folate (vit. B9) 246 μg (62%)