www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Вто Ное 19, 2024 12:32 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS5354555657ELLIPSIS119»
Автор Порака
ТемаИспратеноCOLONПон Maј 21, 2012 11:46 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Дек 02, 2010 7:49 pm
МислењаCOLON1985
... појќепати сум биден „Шум“ и стварно имат прекрасни услови за одгледување на Пастрмка. Е сега кој и каков интерес ќе имат од зделката мене ми е јасно :evil:

Но проклети да се тие шо одлучуваат, наместо да се одгледува во тоа Езерце Пастрмка од страна на државата и народот да мојт да си купвит за поевтина цена, парите ќе одат во државна Каса и ќе се поголеми него парите шо ги зеле од концесионерот, И, воедно ќе се заштити крадењето на О. Пастрмка ... Жалосно и Срамно е за сите нас ова шо се прајт моментално со Концесииве на природните Води во МК :oops:

[ img ]

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Maј 21, 2012 12:58 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
lepi samo pastrmka li ima vo ezercevo...

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Maј 21, 2012 1:13 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Дек 02, 2010 7:49 pm
МислењаCOLON1985
... најчесто имав работа во мрестилиштето и на кратко само одев да го погледнам езерцето. Водата е ладна околу 11°Ц и по мое мислење имат ОП, Езерска Пастрмка, Речна Пастрмка и Јагула, пошто тие се одгледувет во мрестилиштето ...

Али све ојде јабана :cry: Замислете некоја Држава шо имат Море, да го издават под Концесија на друг Субјект ... :evil: Сите Држави шо имаат таква глупост напраено, се каат, и остануваат без Риби. Зарем не знајте, морињата се вејќе празни и се оди само на Репро Центри со што се заштитуваат и водите и рибите... А кај нас, и тоа шо е останато се планира да се докрајчи на сметка од народот :x

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Maј 22, 2012 8:56 am 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONПон Aпр 25, 2011 9:20 am
МислењаCOLON224
ЛокацијаCOLONСкопје
Филип НапишиCOLON
Васил не е газда на мрестилиштето Шум.
Васил е директор на Институтот за сточарство под чија капа е мрестилиштето Шум.

http://www.ukim.edu.mk/mk_struktura_contact.php?inst=33

http://www.institut-stocarstvo.ukim.mk/experiment.html
Добро Филип,директорот во твојата фирма што е?Се разбира во некој фирми директорот не е газда,меѓутоа во државна фирма кој удира печати на концесии тендери,квоти за порибување,на секоја фактура е потпишан г-дин Васил,јас одам по таа логика можеби не сум во право не знам,и да не е газда тоа не го оправдува нашите прашања да ги остави без одговор,ако не се лажам се уште е на функција во МРФ,или си даде оставка не знам,ова можете да го сватите како провокација, ако не сум во право,за г-дин Васил да се јави во форумов.Не мислев вас да ве испровоцирам,да го браните Васила,тој може самиот да се одбрани.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Maј 22, 2012 9:30 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Jун 16, 2011 6:25 pm
МислењаCOLON1142
Мислам дека нема потреба да напаѓаме никого, поготови без аргументи а поготово кога тој некој не е активен на форум па не може сам да си се одбрани како што кажа.

Не е лошо да се воздржиме од вакви коментари, не му одат во прилог на никого.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Maј 22, 2012 10:42 am 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
Гоце, не го бранам јас Васил, само ти објаснив како стојат работите, за да не шпекулираме ако не ги имаме точните информации :)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Maј 23, 2012 12:26 pm 
Отсутен
Админ
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 07, 2010 10:26 am
МислењаCOLON4637
ЛокацијаCOLONSkopje
гоце НапишиCOLON
Филип НапишиCOLON
Васил не е газда на мрестилиштето Шум.
Васил е директор на Институтот за сточарство под чија капа е мрестилиштето Шум.

http://www.ukim.edu.mk/mk_struktura_contact.php?inst=33

http://www.institut-stocarstvo.ukim.mk/experiment.html
Добро Филип,директорот во твојата фирма што е?Се разбира во некој фирми директорот не е газда,меѓутоа во државна фирма кој удира печати на концесии тендери,квоти за порибување,на секоја фактура е потпишан г-дин Васил,јас одам по таа логика можеби не сум во право не знам,и да не е газда тоа не го оправдува нашите прашања да ги остави без одговор,ако не се лажам се уште е на функција во МРФ,или си даде оставка не знам,ова можете да го сватите како провокација, ако не сум во право,за г-дин Васил да се јави во форумов.Не мислев вас да ве испровоцирам,да го браните Васила,тој може самиот да се одбрани.
На концесии и тендери не става печат и потпис Васил и тоа ти е дезинформација чиста, на сегашниов тендер за концесии дури има и случаи кои некои здруженија ја убрљале малку работата токму затоа што го слушале Васил со совети за некои работи, наместо да читаат што пишува во тендерска документација

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Maј 23, 2012 4:43 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
:D :D :D do kade vaka :?:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Maј 24, 2012 7:00 am 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONПон Aпр 25, 2011 9:20 am
МислењаCOLON224
ЛокацијаCOLONСкопје
Колеги,не мислев ние меѓусебе да се расправаме а најповиканиот да ни гледа сеир,се извинувам ако некого навредив,тоа беше со цел да се појави човекот на странава и да ги објасни некој работи,бидејќи го гледаме само на такмичење и на порибување со Коцета,а основната работа не си ја врши,меѓутоа гледам дека некој се најдоа повредени,па затоа ви се извинувам на сите кој ги погоди моето размислување.Дозволете да размислуваме на свој начин,бидејќи немаме доволно информации,форумов го гледам како последна шанса за запознавање на јавноста после испратените мејлови кој се без одговор и дозволете тука да се искажеме без пречки инаку не ја гледам причината за постоење на форумов.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Maј 24, 2012 3:29 pm 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
Слободно објави ги тука твоите маилови на кои не си добил одговор, со задоволство ќе дискутираме по нив.

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS5354555657ELLIPSIS119»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 7 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum