Obicno dnevna dozvola e 150 denari.Dokolku odite ednas nedelno(sto spored reportazite ne veruvam) i odite do krajot na godinata pak nema sansi da gi potrosite tie 7000 denari.E sega drzi muabetot i na Saso deka treba da se bara punktot na koncesionerot,pa benzin ,pa 25 denari vo banka za uplatata...
Dokolku tie 2100 denari odat za Ribar 2011 jas bi izvadil.Ke go gledam toa kako donacija i deka dozvolata mi ispadnala 4900 denari sto e ok.
Inace da ne se razbereme pogresno.Jas sum poveke zainteresiran godisna da e 12000 denari,dnevna 400 denari ama i da ima riba vo vodite pa da izvadis bar 1 kilo na sekoe odenje.Ova nasevo e lovenje riba vo matno.Ako udri -udri, ako ne udri bar se nadisav cist vozduh
Skoro da go znam odgovorot ama bi go zamolil Filip da pojasni dali so ovaa dozvola mozes da fakas ama bas na site vodi koj se dodeleni od drzavata na koncesioneri(ne zboram za privatni i za vodi koj ne se dodeleni na koncesija),dali nekoj moze da ti bara i doplata od xxxx denari(osven ako ne e za camec),i dali vazat za vo Grcija
.
Ajde neka e airlija otvaranje na sezona.
Edna od pricinite zosto mi e smaceno od forumi se vakvi postovi kako ovaa tvoja izjava!!
BAREM EDNO KILO DA FATAM ???? Koje kilo, moze da te prasam ? I Zosto bas mora kilo da fatis ? Da izleze trosokot,a ?Se dodeka ribolovot go gledate niz prizmata na parite,nikogas nema da uzivate vo nego! I ce ve bolat parite za dozvoli.Kade toa ,na koja voda kazi mi deka nama da fatam kilo riba? I sto e toa kilo riba? 5 pastrmki po 200 grama??Ako bas sakas toni ribi,poveli posle zabrana kaj mene na gosti i jas ce te nosam na ribolov kade ce fatis ton riba.I sto so toj ton se prasam???Na pazar li ce odime?? Aman be lujge.riba ima vo sekoja voda,dovolno ako ste umesni da napravite kef!! Batalete matematika,matematika koristete tamu kade vadite pari a na riboov odete da zaboravite kako gi vadite tie pari.Dopira li do nekoj ova ??? Sakas li da napisam spisok kolku sum vlozil vo oprema? Pa presmetaj mi kolku tona pastrmka treba da fatam za da bidam car
Ako na Kozjak vovedat limit na ulov.da receme eden krap od 3 ili 4 kg da moze da se nosi doma.EDEN ribar nema da vidam cela godina tamu ,vi garantiram?? Deckite se naviknaa so vrejci da si odat doma.razgaleni se.biznismein se pardon
PS.Ako ubavo poglednavte ,2100 denari odat za maticnoto drustvo,sto e mnogu dobra rabota.Na primer ako jas vadam dozvola za crna reka,prilepski revir e 1400 denari.So vadenjeto drzavna.jas na toa drustvo bi im dal 2100 denari.sto se dobredojdeni ,povejce pari.podobro drustvo . . . . taka treba da mozgame site.a ne nema matematika.olku benzin,olku za uplatnica.alooo
.
E sega mojte zabeleski gi izvadi od kontekst i napravi cela drama....
Aj na kratko samo da pojasnam.Primerot se 1 kilo riba e metafora i sakav da kazam "barem da ima riba za da si praime kejf".Nekoj so jadenje a nekoj samo da ja ima na krajot od konecot.
Inace spomna deka pravam matematika,ama neznam kolku dobra matematika mi e da platam 500 denari dnevna karta a da donesam kilo riba.Sto riba ke da e toa?Kaj se mamcite,benzinot....Losa matematika.
Inace kolku za tvoja informacija e deka ne sum donel riba doma bar edno 5 godini.Nesto zatoa sto ne sum fatil a drugo e zatoa sto sum gi pustil tie sto sum gi fatil.
kako i da e ke bide veselo so tebe povtorno.