Kako prvo,eden kuben santimetar olovo e tezok 11,34 grama.ako dobro delev .pisav vo naslovot na temata bez mnogu matematiki
Znaci odbirate koja tezina vi treba za krapski olova \moite na slikive se 140 grama.se nadevam deka C2 ce izdrzat nema da krcnat \
e sepak malku digtron ce vi treba,ama lesno e ,digitronot ne bara matematicari.Presmetajte ,najdete koj volumen na cilindar vi odgovara . ..za soodvetnata tezina.Jasno li e ova? Potoa presecete takvo parce cevka,zavarete go na nekoja stara klesta,pa udrete mu edna bormasina so precnik sto vi odgovara niz sredina,ne mora tocno niz centar ,rekovme krapot begal od cas na geometrija
,pa udrete uste eden bonsek po sredina,pa malku cekan potepajte go i opa barajte olovo.Tolku,a estetika,geometrija batalete,nitu krapot odel na cas po lepota niti na cas po geometrija . .. za matematika sum slusnal od zajko deka znael da broi,ama samo do tri
Taka li e bre zajko ili si gi naucil godinava do pet da brojat pred da zaginat
I da ,ne lovat licni na majka i tatko olova,lovi prav mamec na pravo mesto i vo pravo vreme ,na prava voda
. .se drugo e mizi asan da ti baam .kaci tezinata na olovoto ne ubavinata,drzi tezinata na olovota ne nekoi bradavici i ne znam sto
A ako lovite na mnoguuu daleku barajte si drugo care ova e za do stotina metri
Eve nekoje slikce da bide jasno na sekoj.Jas isto begav od casovi pa mozebi ne sum bas jasen sto lupam . ..
Mene mi trebaa deset minuti za ovaj kalap da go napravam . . . od inaet na eden krapcija sto me pukna da mu poracam kalap od Anglija duri ..kao tie znaele kako se pravi ubavvvvv kalap
PS.A za krajot strpete se.Prativ nekolku olova od ovie eden umetnik so airbrush da mi gi ofarba . . . . . .ce gi naslika da izgledaat kako da e grutka od slatka zolta . . .preubava carevka
pa da vidite sto e prava kamuflaza na crapsko olovo ,mozebi i jadicka nema da mi treba povejce
Nikoj neka ne mi zameri sto vaka pisuvam ,ama preteraa brate mili . . . .anglicanite se razbira , koj drug
Променето името на темата во кирилица за подобра прегледност. Spaiva