www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Вто Ное 19, 2024 10:32 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS3132333435ELLIPSIS149»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: ВАРДАР
ТемаИспратеноCOLONПет Феб 24, 2012 9:02 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONСре Дек 07, 2011 4:20 pm
МислењаCOLON132
ЛокацијаCOLONSkopje,chento
vice НапишиCOLON
Jas utre ke izlagam na vardar kade neznam AMA negde ke se proseta pa moze I nekoja fotka od RIBA ke ima :))
Зависи каде живееш и колку сакаш да патуваш, слушнав дека во скопско поле, покрај старото корито на вардар ваделе по некое рипче, пробај ако сакаш, па може и ке се видиме ако доаѓаш :)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Феб 24, 2012 9:05 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONЧет Јан 19, 2012 8:26 pm
МислењаCOLON276
ЛокацијаCOLONskopje
Ja ziveam kaj zeleznicka AMA izlagam so kola taka da Ne mi e problem pa taka da moze da napravime Edna zaednicka reportaza utre Ako si za ??

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 25, 2012 1:11 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Jун 28, 2011 12:13 pm
МислењаCOLON1530
ЛокацијаCOLONSkopje
Ицо,како е по Вардар таму... :?: Мрда нешто или се тресе во ладна вода... :?: :lol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 25, 2012 3:30 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONЧет Јан 19, 2012 8:26 pm
МислењаCOLON276
ЛокацијаCOLONskopje
vo delot kaj aleksandar palas ima riba i e razdvizena , za sreka veke gi nema tie sto fakaa na trokuki i sega ribata e mirna uste ne e aktivna ne jade ama kako zatopluva taka se javuva , pocnuva da ripa od se po nesto taka da za ocekuvanjee e i denovive da pocne i da cepka !

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Maр 16, 2012 4:10 pm 
Отсутен
Воздржан

РегистриранCOLONСре Јан 19, 2011 7:12 pm
МислењаCOLON84
ЛокацијаCOLONСкопје
Последен пат бев Демир Капија ама негаде во Октомври беше, па како е периодов за идење на Демир Капија?

Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON bojnik na vardar vo fevruari 2012
ТемаИспратеноCOLONПон Maр 19, 2012 11:32 am 
Отсутен
Воздржан

РегистриранCOLONСре Феб 22, 2012 12:46 pm
МислењаCOLON44
ЛокацијаCOLONGEVGELIJA
[ img ]
[ img ]

vo nedostig na presna treva moze dobra rabota da zavrsi i zelena jambolija od doma (samo pazete zenata da ne ve primeti :D )
nekolku slikicki od fevruari.

Последна промена од 1 на todor, променето е 0 пати

Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: bojnik na vardar vo fevruari 2012
ТемаИспратеноCOLONВто Maр 20, 2012 10:03 am 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONПон Aпр 25, 2011 9:20 am
МислењаCOLON224
ЛокацијаCOLONСкопје
todor НапишиCOLON
[ img ]
[ img ]

vo nedostig na presna treva moze dobra rabota da zavrsi i zelena jambolija od doma (samo pazete zenata da ne ve primeti :D )
nekolku slikicki od fevruari.
Слушнав дека во Гевгелија многу јадело на трокуки цела зима,какво е твоето искуство со ваква работа на терен.

Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: bojnik na vardar vo fevruari 2012
ТемаИспратеноCOLONВто Maр 20, 2012 11:03 am 
Отсутен
Воздржан

РегистриранCOLONСре Феб 22, 2012 12:46 pm
МислењаCOLON44
ЛокацијаCOLONGEVGELIJA
гоце НапишиCOLON
Слушнав дека во Гевгелија многу јадело на трокуки цела зима,какво е твоето искуство со ваква работа на терен.
heheehe tocno e go imase i toa no ne kaj site toa e najbitno.koj znae da faka si faka i bez toa.najbitno e sto taa moda so trokutki ja zapocnale nekoi sto ne se gevgelicani aj da ne gi navredam kolegite od sk,megutoa toa bile dve sk avtomobili koi bile na bistrica sabota pa nedela se usidrile vo 4 saatot sabajle.pozdrav i nemam namera nekoj da go navredam.cisto informativno.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Maр 21, 2012 10:06 am 
Отсутен
Конструктивен

МислењаCOLON224
ЛокацијаCOLONСкопје
Тодор не само што треба да ги навредиш туку ако си во можност и да ги регистрираш со апаратот или мобилен,гледам добри фотки си направил од рибите што си ги фатил,меѓутоа ако ги беше регистрирал колите и џапачите ќе беше уште подобро.Да ги видевме на дело трокукашите,јас слушнав дека биле во голем број во споредба со поштените риболовци.Тоа дека започнале Скопјани можеби си во право,меѓутоа Гевгеличани едвај дочекале да почнат со трокуките тоа не ги оправдува,едните и другите го прекршиле законот затоа спаѓаат во групата на уништувачи на рибниот фонд.Поздрав до тебе и секое добро.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Aпр 28, 2012 10:00 am 
Отсутен
Конструктивен

МислењаCOLON224
ЛокацијаCOLONСкопје
Колеги,побарав информација за Вардар и замислете не можев да го најдам,дури на втора страна го пронајдов,што е навистина за чудење ,за нашата најголема река нема никакви информации,но по мало размислување ми стана јасно дека постојат кругови кои меѓусебно си разменуваат информации а не сакаат јавно да ги споделат,тогаш се поставува прашањето на постоење на овој форум кој постепено се претвора во приватна своина на неколку кругови а сите останати сме аутсајдери.Можеби не сум во право меѓутоа на тоа ми мириса.Инаку за информација на нас аутсајдерите,на Вардар во градско подрачје се појави многу ситна пастрмка од 5-10 цм,која удира на секаков мамец,оставено е на совеста на рибарите дали ќе ја ослободат,знаеме дека совеста ни е на многу ниско ниво и можеме да замислиме што се случува,за тоа време ЗСР Вардар преокупирано е со издавање на дозволи и собирање на пари,замислете одкако сум ја извадил дозволата од пред 2 месеца не се поминати ниту еднаш на терен,да проверат што риба се вади,знаеме дека во тек е забраната за бојникот.Инаку јас извадив 10-тина пастрмчиња и се разбира назад во вода,не знам за другите колеги како се понашаат со овие мали пастрмчиња.Поздрав колеги и се надевам дека ќе споделите некоја информација за нашате најголема река Вардар,бистро.

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS3132333435ELLIPSIS149»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 5 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum