Iz Amerike prenesen je u Evropu u naše vode pre više od 70 godina. Zovu ga još: abisinac, američki patuljasti somić, cvergl, terpan, bulec, terpeš, šuća, manjov...Ima ga u svim nizijskim vodama pa je prenet i u mnoge ritove, bare i mrtvaje. Nastani li se kojim slučajem u ribnjake, prava je napast za mladj i ikru drugih riba, pogotovu linjaka. Izuzetno je otporan. Za vreme sušnih dana dovoljno mu je malo mulja da preživi i da sačeka kiše i nadolazak vode. Danima može da gladuje.cverglan
Mraz i hladnoću dobro podnosi, iako nije u vodi.
Po obliku tela podseća na soma, ali je sasvim druga vrsta što se očituje po mnogo čemu. U našim vodama vrlo retko dostiže težinu do 600 grama, na glavi ima četiri para brkova, a na ledjima masno peraje karakteristično isključivo za salmonidne ribe, medjutim, patuljasti somić se ne smatra salmonidom. Koža mu je glatka bez krljušti, mramorirana sivo ili mrko što zavisi od sredine u kojoj živi, trbuh mu je prljavobeo. Na perajima iza glave i na ledjima ima po jednu oštru bodlju kojih se treba čuvati. Pri ubodu zadaje intenzivan bol i krvarenje. Živi u jatima. Mresti se u maju i junu. Ženka u posebno pripremljenim gnezdima baci i do 13.000 komada ikre. Mada je patuljasti somić grabljiva riba sopstvenu mladj brižljivo čuva.
Somić je riba dna i hranu traži pretežno noću, ali se uspešno lovi i tokom dana. Hranu uzima čak i kada je sit. Mamac uzima oštro i halapljivo, duboko gutajući udicu. Pre izvlačenja pruža jak otpor. Pošto ne raste veliki lako se izvlače na obalu ili čamac. Primerci od 300-400 grama smatraju se dobrim lovom. Meso mu je vrlo ukusno bilo da je pečeno ili prženo. Za spravljanje riblje čorbe je bez premca, jer je kalorična vrednost njegovog mesa velika. Čorba će biti još ukusnija ako pored somića u njoj ima i druge ribe.