www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Саб Ное 16, 2024 1:22 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна 12»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON ATRACTORI..TECNI,,PRASKASTI..
ТемаИспратеноCOLONПон Јан 16, 2012 11:56 am 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
.........................ajde zajci..sega da ve vidam.................... :D :D :D

.......................koj se podobri,,za koga i kade.... nacin na upotreba i koi se funkcii gi vrsat oni,,, ;) i kako moze da se zaebes so niv,,, :D :D :D

........................................... :D :D :D :D start :D :D

Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: ATRACTORI..TECNI,,PRASKASTI..
ТемаИспратеноCOLONПон Јан 16, 2012 2:07 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONНед Jул 10, 2011 1:06 pm
МислењаCOLON5485
Zajko ajde da ja cepmneme temata jas imam razbrano deka ako preteras so ovie rab na krapot mu go unistuvas setiloto za miris ili veke ja prepoznava taa hrana so toj atractor. I uste nesto mislam deka se stava samo vo krmata a na toa sto fakas go izbegnuvas.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Јан 16, 2012 2:27 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
zavisi sekoj atraktor ne e ist..ne se site aromatizirani,,e toa za nivnata jacina e nesto drugo,,
ima na primer..sicret .atractori ,,eve eden od niv se smeta za dobar atraktor, koj jas veke najmalku 10 god go koristam skoro vo se,,,r,h,sicret agent,,ima vkus na ona rastenie noktec..a drugi sostojki nepoznati..go imam probano sam vo mixsot dobro raboti ..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Јан 27, 2012 6:10 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Ное 09, 2010 2:10 pm
МислењаCOLON441
Ico дај малце убаво објаснување која е главната намена на атракторите? Ако може за вака понеискусните како нас и дали е неопходен за употреба? Поз :roll:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 18, 2012 12:15 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Jун 16, 2011 6:25 pm
МислењаCOLON1142
Зборот атрактор е синоним за се што е привлчно. Под атрактор не се подразбира еден производ, еден продукт, едно шишенце аминокиселини или што и да е. Атрактор е општ збор за сите адитиви течни и прашкасти гои се користат во спремањето на прихраната и мамците за крап, а влијаат привлекувачки на рибата, то ест делуваат на неговите сетила и палаталните органи во устата, и на тој начин придонесуваат за примамување на рибата или подлажување да земе од нашата храна.

Со еден збор, исто како кога ќе поминете покрај добра скара и ќе ви замириса па ќе во моментот че ви се пријаде.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 18, 2012 1:16 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 06, 2010 10:29 am
МислењаCOLON2030
ЛокацијаCOLONКочани
Sportex НапишиCOLON
Зборот атрактор е синоним за се што е привлчно. Под атрактор не се подразбира еден производ, еден продукт, едно шишенце аминокиселини или што и да е. Атрактор е општ збор за сите адитиви течни и прашкасти гои се користат во спремањето на прихраната и мамците за крап, а влијаат привлекувачки на рибата, то ест делуваат на неговите сетила и палаталните органи во устата, и на тој начин придонесуваат за примамување на рибата или подлажување да земе од нашата храна.

Со еден збор, исто како кога ќе поминете покрај добра скара и ќе ви замириса па ќе во моментот че ви се пријаде.
Одамна фалеа вакви текстови во овој подфорум,јасно и гласно.Браво

Alliance Carp Team

Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON AROMI VO KRAPSKIOT RIBOLOV
ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 02, 2012 1:54 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Maр 19, 2011 11:55 am
МислењаCOLON1040
ЛокацијаCOLONBitola
Ajde malce zbor dva okolu aromite.Od ona shto go procitav denovive dojdov do zaklucok deka aromata igra golema uloga kako sostaven del od krapskiot ribolov.Aromite koi gi imame po nashive prodavnici mislam deka nema da ja brkaat rabotata bidejki skoro site se praveni na alkoholna baza i nivnoto dejstvo vo dopir so voda brzo ke iscezne.
Postojat dosta dobri KREMASTI aromi koi se koristat vo proizvodstvoto na konditorski proizvodi NO so ogled na toa kolku vreme imame za lovenje mislam deka ne treba mnogu da eksperimentirame tuku da koristime ona shto veke go imame kako gotov proizvod od renomirani firmi.
Tocno koja aroma, za koj vremenski period se koristi i dali ima razgranicuvanje seushte neznam, no ke se potrudam i toa da go pronajdam kako podatok bidejki ima nekoi aromi koi se nameneti isklucivo za noken ribolov, odnosno nashiot milenik podobro ke se zainteresira nokno vreme za taa aroma otkolku denski.Mene ako me prashuva nekoj jas mislam deka toa i ne e taka ama ajde...
Pomegju redovi kako shto mozev da procitam na internet kako dosta dobri pokazani aromi se S&O (Squid and Octopus) od SOLAR, e sega neznam zoshto bash od ovaa firma :? , Jagoda od Ron Hutchinson ili CCmore i dosta dobro vrvea aromite od Esteblend.
Gi zamoluvam poiskusnite zbor dva za ovaa problematika i izbor na pravilnata aroma na sekoj pocetnik vo vodite na krapskiot ribolov.

Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: AROMI VO KRAPSKIOT RIBOLOV
ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 02, 2012 2:20 am 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 19, 2011 2:20 pm
МислењаCOLON6956
Друже, јас чекам сега да стигне нова нарачка од кај Пепи и ке земам CC Moore.
Добро е да сподели секој од своето искуство ама сакам сам да пробам и да видам.
Знам дека истата арома кај двајца мајстори може да даде различни разултати, па
затоа постојат транспаренти теми каде што секој ке каже по нешто и ке допринесе за прав избор. ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 02, 2012 11:08 am 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONНед Jул 10, 2011 1:06 pm
МислењаCOLON5485
alkoholna baza i nivnoto dejstvo vo dopir so voda brzo ke iscezne

Ovie na alhoholna baza se po mene najdobri za prolet ama poubavo ke napisam popladne.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Aпр 02, 2012 10:24 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONПон Ное 14, 2011 7:45 pm
МислењаCOLON3010
Сега мене не ми е јасно ако може да ми разјасните бидејќи нешто не ми штима во работата арома и атрактори.Сега атрактор нели е присвоен збор ? како на пример компјутер или интернет ? Ако е тоа случајот бидејќи ние не користиме превод од зборот за компјутер што доаѓа у превод пресметувач или интернет што во превод доага внатрешна мрежа ме интересира дали тука има иста заблуда ? Бидејќи атрактор во превод од англискиот буквално значи "привлечувач" сега аромата нели ја врши истата работа ја привлекува рибата ? Не сум никаков крапски експерт,а англискиот доста добро разбирам и во минатно доста така се има направено присвоено странско име бидејќи немаме превод или нашиот смешно звучи сега некој ако би сакал да ми објасни благодарен би бил :D :?:

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна 12»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 6 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY