Prasanje do Vasil
Eden del od nasite reviri se direktno povrzani so akumulacii cija zadaca e proizvodstvo na el.energija.
Dali ima nekoja spogodba,zakon,dogovor so ELEM za ispustanje na vodata?
Primer Treska 3 nema koncesioner.Kako sto znaeme koncesijata se izdava za da moze da se pravi biznis.Vo ribolovnite osnovi e opisana kako visokoatraktivna salmnidna voda.E sega na primer bi dosol eden stranski investitor(koncesioner),ja gleda gleda Treska i mu se dopadja,pravi biznis plan(kolku ribolovni denovi X dnevni dozvoli......) i naodja nekoja logika da ja zeme pod koncesija.Koga ke vidi deka mu ja pustaat rekata koga sakaat,vo koja kolicina sakaat.....ke mu stukne pamet i ke mu propadnat site planovi.
Za nas ribarite da ne zborime.nie sme veke gradjani od 3 red.Nemame sansi da se bunime za regulacija na vodata.
Илија потполно си во право,би го надополнил твојов заклучок со следно прашање до МРФ,кога ќе достават барање до корисниците на водните потенцијали кој произведуваат ел енергија,владата на РМ и останатите министерства кој ја третираат оваа проблематика ,во време на мрест да се обезбеди оптимално количество на вода за да може рибата да се измрести целосно,а не водата да варира горе доле цело време во мрестот на рибата,тоа значи или икрата ќе ја однесе или ќе остане на суво,а со тоа природното мрестење е оневозможено,затоа реките ќе ни бидат се посиромашни со риба.