www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Вто Ное 12, 2024 8:24 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2




Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1234»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Пченица-Начин на припрема
ТемаИспратеноCOLONСаб Maр 17, 2012 11:03 pm 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Дек 10, 2011 7:13 pm
МислењаCOLON396
ЛокацијаCOLONБИТОЛА
Pcenicata se stava vo tendjere so voda i se vari pola sat.Posle ostaja poklopena so vodata vnatre i sabajle ke imas ispukana pcenica.Ako sakas stavaj aromi , zasladuvaci ili sto ke ti tekni.Slobodno eksperimentiraj i ako ja pogodis kako treba , patentiraj i prodavaj.


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Пченица-Начин на припрема
ТемаИспратеноCOLONСаб Maр 17, 2012 11:51 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Ное 12, 2010 9:34 am
МислењаCOLON1930
Да си кажам право јас го тргнав КОТЕЛОТ од огнот...да не ја заебам работата и сите зрна да не ми се еднакви...затоа ќе го чекам рецептот :oops:

_________________
Бора Чорба....“Како је лепо бити ГЛУП, О како је лепо бити ГЛУП“ ..


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Пченица-Начин на припрема
ТемаИспратеноCOLONНед Maр 18, 2012 12:22 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Феб 26, 2011 4:07 pm
МислењаCOLON5851
ЛокацијаCOLONbitola
а јас пак имам слушано дека и попадинка а и скобал можи да се лови не знам колку е вистина
и како се припремва за овие риби ако знај некој можи да напиши :?:

_________________
-------- КоЈ ФаТи ><> ФатЕ - КоЈ Не ФаТЕ <>< Ке ФаТИ ---------
---------Piscator non solum piscatur------------


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Пченица-Начин на припрема
ТемаИспратеноCOLONНед Maр 18, 2012 12:28 am 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONПон Ное 14, 2011 7:45 pm
МислењаCOLON3010
Прв пат слушам скобал јаде на пченица.... баш ќе испробам ова некој ден :D

_________________
Anything in life worth doing is worth overdoing. Moderation is for cowards.


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Пченица-Начин на припрема
ТемаИспратеноCOLONНед Maр 18, 2012 12:39 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Oкт 26, 2010 9:38 pm
МислењаCOLON1320
ЛокацијаCOLONStrumica
Скобал и јас прв пат слушам,ама штом костреж удира(јас сум фатил исто кострежи)сомче од кило :D ....,ништо чудно и некој бојник да се излаже,а попадика на Вардар јаде супер на пченица.


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Пченица-Начин на припрема
ТемаИспратеноCOLONНед Maр 18, 2012 12:49 am 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Maр 20, 2011 2:59 pm
МислењаCOLON673
ЛокацијаCOLONskopje
potvrdeno imam fateno na pcinja lani 150-200 gr bojnik na pcenica onaa belata kako oriz,i jas od prva se cudev, ali ako ja poglednete taa pcenica po ubavo nalikuva na partal lepce :mrgreen:

_________________
GOLEM MAMEC-GOLEMA RIBA


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Пченица-Начин на припрема
ТемаИспратеноCOLONНед Maр 18, 2012 12:56 am 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
pcenicata ne e pcenka, za ribata sto se lovi mora da bide dobro napravena,,,sekoja riba ja jade, no se lovi na nea najdobro crvenoperka i karas, nisto poveke,,toa treba sekoj da go znae,,

nacin na spremanje,,, sekogas se vari u pogolemi kolicini, narocito crna,,zosto crna za toa naknadno,,,

stalno koga ke varite pcenica pogolema kolicina e podobro zatoa sto se zadrzuva pogolema toplina, koja ja ostavaate najmalku da ostoi 12 satai koja ona togas se vari , ne od vrienjeto,,

se stava u 1 kanta od sirenje 7-8 kg pcenica vo nea 1 casa pepel,,, poposle za pepelta,, i 500 grama seker ,,ZOSTO SEKER,poposle za sekerot ;) ,,,se dopolnuva voda vo kantata i ja ostavas da ostoi najmalce 12 saata da otkisne,,

vtora faza ja polnis kantata so voda i ja stavas na ogin,, otkoga ke pocne da vrie ja cekas uste 30 min, ja vadis go zatvoras poklopecot i ja vitkas vo kebe ubavo, da ostoi najmalku 12 stai , e togas za tie 12 sataai ona se vari vo ista polozba koja sekoe zrno ke izleze so mala puknatina vo nego,,,

znaci celta mi bese da objasnam deka pcenicata e mamec koj treba dobro da se spremi i treba kolicina i vreme,, nikogas nema da spremite 1 kg pcenica kako sto ke spremite 7-8 10 15- kg verujte,,,
otkoga ke ja izvadite mozete da ja aromatizirate i zasladite i ATRAKTIRATE,, sto crvenoperkata ke ja zadrzite podolgo na mestoto,,, moja preporaka od minata sezona,,, za aromatiziranje,,,
gardons, 75ml na 2 ml na 1 kg pcenica i dobar atrakt.. sen sas e siseto probajte i posle komentirajte,,

_________________
http://www.carpologija.com/


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Пченица-Начин на припрема
ТемаИспратеноCOLONНед Maр 18, 2012 1:19 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Ное 06, 2010 10:29 am
МислењаCOLON2030
ЛокацијаCOLONКочани
ico baits НапишиCOLON
najdobro crvenoperka i karas, nisto poveke,,toa treba sekoj da go znae,,
Сум факал и факам доста клен,а крапот кога го имаше како што треба на Калиманци се факаше убаво на пченица и тоа пролет пред мрест и лето додека не излезе младата пченка.

_________________
When you walk through a storm hold your head up high.....and don't be afraid of the dark.... at the end of the storm Is a golden sky....

Alliance Carp Team


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Пченица-Начин на припрема
ТемаИспратеноCOLONНед Maр 18, 2012 1:21 am 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
zajko kolicinata nejze ja sprema kako sto treba ,, znaci kilaza toa mora da se zapazi , a i podobro otkoga ke ja svarite naprajter ja i vo frizider po 2kg ja imas na lager, dobro napravena,, 1-2 kg pcenica nikogas nemozes da gio pogodis kako sto sakas,, toa e poentata,, samo toplinata od kolicinata i kvantitetot ja spremaat nejze nisto drugo,,,a za pepelta i sekerot toa e nauka.. :D

_________________
http://www.carpologija.com/


Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Пченица-Начин на припрема
ТемаИспратеноCOLONНед Maр 18, 2012 1:27 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Ное 12, 2010 9:34 am
МислењаCOLON1930
ico baits НапишиCOLON
,,,a za pepelta i sekerot toa e nauka.. :D
хахаха Море Ицо не ги држи во неизвесност твоите “зајци“ кажи им само дека пеплта треба да биде од КРЕМИРАНИ ДРВА.

_________________
Бора Чорба....“Како је лепо бити ГЛУП, О како је лепо бити ГЛУП“ ..


Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1234»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2


Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 7 and 0 гости


Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum