www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Вто Ное 19, 2024 1:23 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS4041424344ELLIPSIS119»
Автор Порака
ТемаИспратеноCOLONВто Maр 13, 2012 2:41 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Maр 19, 2011 11:55 am
МислењаCOLON1040
ЛокацијаCOLONBitola
PRASANJE!
Dali ribolovnite drushtva se zadolzeni OBAVEZNO da ucestvuvaat na natprevari organizirani od MRF ?

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Maр 13, 2012 2:48 am 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONПет Ное 25, 2011 8:33 pm
МислењаCOLON306
Баџо НапишиCOLON
PRASANJE!
Dali ribolovnite drushtva se zadolzeni OBAVEZNO da ucestvuvaat na natprevari organizirani od MRF ?
Не се.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Maр 13, 2012 9:03 am 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
Vasil Kostov НапишиCOLON
Мислам дека малку преамбициозно се поставувате.
Најдобрите резултати се добиваат со реализација на амбициите, без амбиција, подобро воопшто да не постоиме.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Maр 13, 2012 10:47 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Јан 30, 2011 10:40 pm
МислењаCOLON1139
ЛокацијаCOLONSkopje
Vi ja citav i ribolovnata osnova za "sliv na crni drim "za period 2011-2016 god.
me interesirase zosto e shpilje pusteno vo komercijalen ribolov.?
i sve si e ubavo stokmeno, kazano naucno od vrvni luge i profesori,ama faktickata sostojba na ezeroto so ziv svet vo nego kazuva deka ezeroto ne moze da izdrzi sportski a kamo li stopanski ribolov.Ova vi go kazuvam zatoa sto po celo leto sme tamu 20 tina luge so kampovi 15 -20-godini nanazad(a nekoi i povece)i od nas podobro ne ja znae nikoj sostojbata na zastapenosta na ribite vo nego. Soznanieto deka komercijalno ce se crpi vo ovaa sostojba ne navede da se somnevame deka nadlezen organ pred da go dadat na koncesioner napravil analiza na teren za faktickata sostojba.Veruvajte ako voopsto i najdat koncesioner , za 1-2 god ce bide prazno zatoa sto gledavme kako lokalnite fraeri vece go iscistija.stetata e vece napravena,koj ce snosi odgovornost,drzavata koja go ostavi na milost i nemilost,odgovornite sluzbi koi kazuvaat deka ima riba za teranje biznis,ili koncesionerot koj otkako ce vidi deka go zaebale ce udri po sportskite ribolovci za kolku tolku da si gi vrati parite.
prasanjeto mi e.. koja e metodologijata na odlucuvanje za toa koja voda e za kakov ribolov.Mnisterot samo potpisuva i go interesira bugetot.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Maр 13, 2012 2:23 pm 
Отсутен
Админ
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 07, 2010 10:26 am
МислењаCOLON4637
ЛокацијаCOLONSkopje
одредено време не бев на форумот и гледам дека тука се испишале многу страни кои се во погрешна тема, пред се мислам за коментарите поврзани со државната дозвола, клуч на темата додека коментарите не се распределат во соодветната тема, замолувам кој од модераторите е во можност за селекција на коментарите од последните 15-тина страни, или ја кога ќе имам време

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Maр 13, 2012 2:40 pm 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
Темата е расчистена, неумесните коментари се избришани, добар дел од коментарите поврзани со цената на државната дозвола која не е во надлежност на МРФ, туку на МЗШВ се префрлени во соодветната тема ( viewtopic.php?f=99&t=1348 ), а тука продолжуваме со прашања за МРФ кои се во нивна надлежност.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Maр 14, 2012 3:24 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Дек 02, 2010 7:49 pm
МислењаCOLON1985
... значит, продолжуваме :mrgreen:

П.С. Се глеаме попосле, одам малку на „Рајна“ да се опуштам ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Maр 14, 2012 5:44 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONЧет Aпр 28, 2011 5:51 pm
МислењаCOLON1321
ЛокацијаCOLONRåån
Lepi НапишиCOLON
tapa НапишиCOLON
vasil sve zivo napravivte komercijalno sto nie da pravime obicnite luge,kako vo germanija pravat biznis so 35 evra a nie ne mozeme
... Браво Тапа за прашањево :D Северна Рајна Вествалија имат 17,8 милиони Жители, јас ја зедов легитимацијана на 09.03.12 и сум 615. Рибар кој ја извајл оваа Легитимација до тој момент.
[ img ]
Кај му е ли бизнисот/профитот на германциве :?: Морам да напомнам дека е 365 дена дозволен риболов, со придржување на забрана за Мрест, а не како кај нас на места ВО МАЈ или ЈУНИ Е ЦЕЛОСНА ЗАБРАНА :!:
Moze e ova malku nerealna slika za cenata na dozvolite vo Germanija,mozebi i gresam. Ali sum mnogu siguren deka postojat mnogu reviri vo Germanija kade godisnata bi bila 150 evra. Barem kaj mene e taka, prosecna dnevna bi bila okolu 12 evra a godisna 160 evra za eden revir. Ova go pisuvam deka ja zimate samo Rajna kako primer.
Apsolutno ne sum za skapi dozvoli,da ne me razberete pogresno, sakam samo prava slika za sostojbite ovde da prikazam. Negde na forumov procitav deka slovenci sakala da ja zemat Radika i ne ja dobile. DA ja zemea oni ke ja napravea top. Ali dozvolite ke kostaa kao i vo Slovenija, barem 30 evra dnevna, i bosancite poludea 40 evra dnevna :o . za stranci a upola za domasni ribolovci. Ako nekoj zeme seriozno da investira na nekoj nas revir ,ovie ceni i na nas ke ni se slucat. Toa e fakt. Sekoj investira za da zaraboti.
Edinstveno jako drustvo so mnogubrojno clenstvo i makotrpna volonterska rabota moze da napravi dobar revir so pristojni ceni.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Maр 14, 2012 7:16 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Ное 12, 2010 9:34 am
МислењаCOLON1930
Atanasovski НапишиCOLON
Edinstveno jako drustvo so mnogubrojno clenstvo i makotrpna volonterska rabota moze da napravi dobar revir so pristojni ceni.
Ама кај нас тоа нема да се случи.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСре Maр 14, 2012 10:02 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONПет Maр 04, 2011 10:01 pm
МислењаCOLON2305
Se ispisaa cuda (i sto treba i sto netreba za MRF).
Jas bi kazal edna moe viduvanje.MRF treba da bide lider i da bide najaka organicacija (sto se tice riba) od site drugi.
-Najprvin treba da e dvigatel na site vazni slucuvanja vo drzavata.
-Vtoro treba da e potiknuvac na site promeni.Izminatata godina trebase da organizira miren protest i da isprati dopis do site zdruzenja da dojdat vo sto pogolem broj
-Treba da bide most pomedju Ministerstvoto i obicniot ribar
-Treba da raboti pootvoreno i da vklucuva maldi kadri,volonteri....za pootvoreno ne mislam zaradi kradenje,kriminal ili slicno.Vistina mislam deka takvo nesto ne postoi.
-Treba da bide pomoderna.Treba da ima aktiven sajd,kupuvam,prodavam i na krajot na kraistata forum kako sto e ovoj.Uste nemozam da svatam kako moze eden-dvajca entuzijasti(Boris i kompanija) da imaat podobar forum od ona sto bi mozelo da ima MRF koja postoi so godini i funkcionira na cela teritorija.Malce prst na celo :idea: .
-Treba da vkluci mladi kadri.Nekogas mladite nepismeni decki mozat da rabotat podobro od starite mudri skolovani dedinja
Pozdrav i vo postov nema nikakva kritika ,samo sugestija.
Edna kritika za site od forumov deka pisuvaat mnogu gluposti na smetka na MRF.Nekoj od niv pisuvaat samo kolku da se pisuvalo i kolku da se iskritikuva MRF.Malce olabavete i ako tolku ne vi se dopadja kako raboti MRF togas ponudete se da pomognete i da smenite nesto :mrgreen: .

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS4041424344ELLIPSIS119»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 10 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum