Nemam namera da se prepukuvam so nikogo ovde.
Nitu sum imal namera da zarabotam pari licno za mene od ribolovot, nitu toa go pravam za da imam poln frizider ribi. RIBOLOVOT ZA MENE E HOBI KAKO I ZA VAS. Mislam deka mozam da dadam doprinos za podobruvanje na sostojbite i zrtvuvam vreme i pari i se drugo za taa cel.
Sakav da vi gi dolovam, spored mene, realnite momenti na koncesionerite koga e vo prasanje drzavnata dozvola zatoa sto vie pobaravte.
Sostojbite vo RM za ribolovcite se poveke od losi, ama vo nikoj slucaj nema da se resat ako samo se baraat vinovnici. Sekoj treba da dade pridones za resavanje na problemite. Pridonesot mora da bide konkreten, a ne samo naoganje zabeleski bez idei za podobruvanje. Ako jas nesto napravam podobro od nekogo samo togas mozam da go obvinam.
emil bidi realen brat pa nie ne lovime zlatni ribi pa da imame najskapa dozvola vo eu .
fakt e deka shum e ubacen za biznis .
Можеби треба малку поинаку да почнеме да размислуваме. Дали е проблем ако некоја концесијата е земена за бизнис?
Дали во основа концесионерството не подразбира бизнис? Зошто се даваат под концесија рудни богатства, паркинзи, пасишта, ниви, земјиште, ископи, вода, патишта, аеродроми, ловишта? Зошто државата распишува тендери и пропишува услови? Зарем не е се заради бизнис? Кој би зел да стопанисува со рудник, паркинг, аеродром и уште што не друго ако нема економски бенефит?
Чисто за информација полека но сигурно се турка идеата приватни претпријатија да може да стопанисуваат со риболовните ревири и да земаат концесии. Како сме тргнале во правец да не им дозволиме на здруженијата да зајакнат, ќе се протурка во закон и идеата странец да може да биде концесионер на риболовните води. Е тогаш ќе видиме што е реална цена на дневна дозвола. Искрено не го посакувам тоа, но.....
Vasil sve zivo napravivte komercijalno sto nie da pravime obicnite luge?kako vo germanija pravat biznis so 35 evra a nie ne mozeme?,mozebi se glupi pa ostavile vodi za socijalni kategorii ?!