www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Вто Ное 19, 2024 6:25 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS3536373839ELLIPSIS119»
Автор Порака
ТемаИспратеноCOLONПон Maр 12, 2012 9:35 am 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
Spaiva НапишиCOLON
Добро Васил Костов....што прави МРФ и какви ингеренции има????
И мене после сите прашања и одговори ми се наметнува ова прашање... Очигледно МРФ нема никакви ингеренции, освен да издава легитимации и да живее од тие пари.
Значи, имаме опција да го промовираме барањето на пратеникот Јован Гинов, кој побара да се укине легитимацијата бидејќи нема потреба од истата.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Maр 12, 2012 9:41 am 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONНед Jул 10, 2011 1:06 pm
МислењаCOLON5485
Tocno taka Filip ili nov sojuz koj ke ima mok.
A Kire nemam pojma zasto e toa taka onda za sto k mi e legitimacija taa e za cela drzava a dozvola od kaj sakam ke vadam pa kako da izvadam skopska ili regionalna ako ne vazi za strumicki ezera znaci i tuka nekoj umesal prsti.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Maр 12, 2012 9:55 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Дек 02, 2010 7:49 pm
МислењаCOLON1985
... јас мислам дека Легитимација треба да постои. Претходно имам напишпано, а и Крсте е на исто мислење, дека спас за риболовните Води во МК е формирање на Сојуз на Риболовни Друштва, кој ќе ги застапува нашите Интереси. При тоа со самата работа ќе се отворат финансиски потреби кои мора да се платат! Мое мислење е дека 300денари за годишна Членарина не е многу и дека во наша МК е издржлива Цена. Иначе МРФ како шо моментално функционират, нам не ни е од корист и не гледам шо имат за нас напраено :?:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Maр 12, 2012 10:33 am 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
Лепи, па тој сојуз е МРФ, само што е се тоа сменето. Инаку, МРФ е формирана од страна на неколку здруженија колку што знам, Вардар, Бабуна, Пчиња итн...

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Maр 12, 2012 10:52 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Ное 12, 2010 9:34 am
МислењаCOLON1930
Со тек на време таквите сојузи се ИЗВИТОПЕРУВААТ и ја губат намената за што се формирани.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Maр 12, 2012 12:06 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONЧет Ное 24, 2011 11:40 pm
МислењаCOLON100
po se izgleda deka ribolovnata i fudbalskata federacija se zbratimeni :x

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Maр 12, 2012 12:11 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Феб 26, 2011 4:07 pm
МислењаCOLON5851
ЛокацијаCOLONbitola
сега го прочитав стенограмот и овај предлог на пратеникот јован гинев е сосема пристоен

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Maр 12, 2012 6:48 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Дек 02, 2010 7:49 pm
МислењаCOLON1985
Филип НапишиCOLON
Лепи, па тој сојуз е МРФ, само што е се тоа сменето. Инаку, МРФ е формирана од страна на неколку здруженија колку што знам, Вардар, Бабуна, Пчиња итн...
... а сега од тие неколку нема ни едно :!: Затоа мое мислење сите Друштва во МК да се сплотат во еден Сојуз и заедно да се дејствува, заедно да се избира УО, заедно да се договараат места за порибување итн, и све то да е транспарентно. Вака, МРФ т.е. Васил и само Васил :!: Па не е тој МРФ па само од него да чекаме информации, ваљда и другите имаат време да комуницираат со нас „смртниците“ :!:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Maр 12, 2012 7:04 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Феб 18, 2011 11:50 pm
МислењаCOLON8361
ЛокацијаCOLONSkopje
Abe luge, citam i Vi se cudam.
Bidete konstruktivni, nemojte samo da se zalite, davajte predlozi.
Pa ne e ni MRF semoken. Zateknati se situacii od koj se bara izlez no seto toa ne odi naednas.
Nemojte da go gledate MRF kako sprotivstavena strana.
Preku forumov i Zdruzenieto Robar 2011 se potegnati prasanja koj se dolgo vreme problematicni, i ponatamu taka ke se pravi.
Megutoa za toa e potrebno vreme i dobra organizacija.
A za da se resavaat tie gorlivi prasanja potrebno e zaednistvo na site nas, na zdruzenijata i MRF.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Maр 12, 2012 8:11 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONНед Јан 30, 2011 10:40 pm
МислењаCOLON1139
ЛокацијаCOLONSkopje
Saso pa za organizacija se raboti ! zatoa e i celiov revolt kaj lugevo,ne e dovolno samo kazanoto nie barame tie ne davaat,treba nekoj da gi sobere drustvata okolu sebe i da gi organizira vo nivnite baranja i problemi. Jas mislam deka toa e rabotata na postoenjeto na federacijata .
Eve vo slucajov so dozvolive od ministerstvo za nas e problem ,ama dali si izvesten(kako pretsedatel na zdruzenie )za natamosnoto deluvanje na federacijata vo nastapot pred nekoi nadlezni organi da go izzemat shum kako reper za drzavna(neka bide vip) ,ili mozebi nekoe drugo resenie.Pa drustvata pocnaa da gi izdavaat dozvolite kaj i da e i drzavata po avtomatizam zakonski ce gi napravi 12.000.Znaci da se razmrda federacijata ,Vasil e mnogu upaten covek i moze da pomogne ama sega za sega se kako komunisticko pretprijatie i cekaat 1 vi da zemat plata.

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS3536373839ELLIPSIS119»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 2 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum