www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Вто Ное 19, 2024 9:34 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS3233343536ELLIPSIS119»
Автор Порака
ТемаИспратеноCOLONНед Maр 11, 2012 1:42 am 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONПет Ное 25, 2011 8:33 pm
МислењаCOLON306
Почитувани,
мислам дека за денес е доволно.

Поздрав за сите

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Maр 11, 2012 1:46 am 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONЧет Aпр 28, 2011 5:51 pm
МислењаCOLON1321
ЛокацијаCOLONRåån
Postojat institucii koj ne treba da postojat. Celoto ureduvanje e pogresno. Ako malku pogledneme vo zemjite kade rabotite se kako sto treba , togas ke ni e jasno kade e grskata kaj nas.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Maр 11, 2012 1:50 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Ное 12, 2010 9:34 am
МислењаCOLON1930
Vasil Kostov НапишиCOLON
Многу се расприкажав. Подобро сега да прекинам затоа што многу нешта може да кажам.
Точно. Многу се расприкажавте но и ништо ново не ни кажавте..... некако пак се се сведува на ...Ние реагиравме ама ОНИ...и ние сме лути ...ама они....
Јас досега немам слушнато, видено, прочитано дека МРФ јавно реагирала против ХАОСОТ кој владее во спортскиот риболов во РМ.
Јас досега немам слушнато, видено или прочитано дека МРФ организирала состанок со сите риболовни здруженија на кој би се донеле одредени заклучоци и за тоа се информира јавноста.
Јас досега немам слушнато, видено или прочитано дека МРФ се заканила дека ќе организира протести доколку надлежните не си ја обавуваат работата за која се избрани и платени.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Maр 11, 2012 1:58 am 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONЧет Aпр 28, 2011 5:51 pm
МислењаCOLON1321
ЛокацијаCOLONRåån
Ajde ke se drznam da napisam, MRF ne treba da postoi uopste. Barem ne ovakva . Ja ovde u Svedska nemam potreba da vadam nikakva legitimacija od nikakva federacija za da bi mozel da lovam riba. A ribolovot ovde e mozebi na najviskoko nivo u cel svet.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Maр 11, 2012 2:07 am 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Aпр 15, 2011 3:11 pm
МислењаCOLON553
ЛокацијаCOLONSkopje
tapa НапишиCOLON
zdravo Vasil ocigledno i kaj vas ima revolt pa ako e taka togas kako nasi predstavnici pred vlasta sto ne probate da gi soberete drustvata i da probame nekoj da gi slusne nasite maki (dali toa ce bidat prestavki ili baranje za priem pred ministerstvo za vsa ili duri i eden miren protest itn), da im kazeme deka neodgovorno se odnesuvaat ,dve godini ne d...t so koncesii ,ne gi cuvaat vodite,inspektorite im sedat vo kancelarii,godisnata ja napravija vip a vodite im se prazni,itn..

Odlicen komentar Tapa. Do sega ne se desilo nikoj da protestira pred NADLEZNITE INSTITUCII, kako na pr.sto se desi so spontaniot sobir na navijaci pred FFM koga zagubivme od fudbalskata velesila Luksemburg.Za nadlezna institucija go smetam ministerstvoto za zemjodelstvo sumarstvo i vodostopanstvo na koi ocigledno im dreme za ovaa sostojba, a kako inicijator treba da se javi MRF kako maticna organizacija na site ribolovci i kako organizacija koja naplaka za legitimacii.Bez vakov pritisok, kako sto se pokaza nisto nema da se resi .

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Maр 11, 2012 2:30 am 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONПон Ное 14, 2011 7:45 pm
МислењаCOLON3010
Кај нас некои од најважните институции не функционираат како што треба земете за пример проблемите што ги имаат со војниците ... еј бранители на државата ги влечат за нос и јас истиот ентузиазам го делам со вас да нема мрежари и криволовци али малку потешко дека ќе профункционираат тие закони во скоро време бидејќи имаме веќе доволно проблеми во сите други полиња,а за нив ловот и риболовот се на крај на списокот.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Maр 11, 2012 10:01 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Дек 02, 2010 7:49 pm
МислењаCOLON1985
... добро бе Васил, само ти си во МРФ :?: Па ако си ти одсутен ваљда МРФ не е закључена, сигурно имат и други таму кој можат од време на време да контактираат „LIVE“ со нас на форумов, пошто овдека сме од сите региони на МК.

Јас ништо ново не прочитав, 11.03.12 сне и сеуште немат Концесии за езерата :x

Подобро да се формират СОЈУЗ на Риболовните Здруженија на МК со по еден Член како нивен представник и подобро ќе е него ли вака :!:

И шо сега, дека ти Васил беше одсутен, немаше кој од МРФ да реагират на ова :x

[ img ]
[ img ]
[ img ]

А ме интересират нешто посебно за охридско подрачје. Пошто се реките даени под концесија колку кошта годишна Дозвола за на реките :?: Пошто имаме Реки и Езера во Охридско-Струшкиот Регион :?:

Последна промена од 1 на Lepi, променето е 0 пати

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Maр 11, 2012 10:43 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Феб 26, 2011 4:07 pm
МислењаCOLON5851
ЛокацијаCOLONbitola
пак јас истото прашање -- каде можи да се ВИДИ извештајот -- а не било небило со закон
од оваја или од другата година .па законот за аквакултура е од 2008 - а нигде на вашиот
сајт нема таква инфо ---во печатена форма да видиме барем за шо плаќаме по 300,400 ден
2009,2010,2011-
а ако вие немате однос и контакт со здружениата и не знаете дека некој 5 метри до вас
става 6000 ден год дозвола тогаш -- фалави за одговорот ЈАСНО МИЕ ОДГОВОРИВТЕ НА СИТЕ
ПРАШАЊА

ПС--едена од мене ЗЕЛЕНА --господа водите реките и езерата припаќаат на народот на оваја
држава ,ако сака некој ВИП --нека си напрај дневна--500евра ако сака А не да ја крои
капата на овај начин .

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Maр 11, 2012 3:06 pm 
Отсутен
Воздржан

РегистриранCOLONНед Феб 26, 2012 10:18 pm
МислењаCOLON10
Lepi za cenata na dozvolata na rekite vo Ohridsko-Struskiot region ke se obratis kaj tvojte prijateli i drugari tokmu od Ohridsko-Struskiot region........Tie ja predlagaat cenata i odobreno im e toa sto go pobaraa. Vasil Kostov nema vrska so toa....
Drugo ova za pomorot na ribata koja e na slikite ke se obratis isto kaj tvojte drugari i prijateli od Ohridsko-Struskiot region kako i na razno razni "ribari" od toj kraj tamu koi za odredeni potrebi gi isceniraja ovie sliki i sostojbite tamu so uginatata riba. Samo ne sum siguren deka taka ke projdat! Jas imam takvi informacii.....

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Maр 11, 2012 4:06 pm 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
Vasil Kostov НапишиCOLON
Филип
прашањето е во основа некоректно и некои работи треба да се разјаснат.

Прво, јас не раководам со "ревирот Шум". "Рекреативната зона Шум" (акумулационото езеро Шум) си има свој концесионер и нема никаква врска ниту со мене лично, ниту со МРФ. За илустрација, врската е идентична како и со "Рибар 2011". Дури и помала, ако се има во предвид дека на основачкото собрание на "Рибар 2011" присуствував, а на здружението од Шум тоа не го сторив. Ако ве буни мрестилиштето Шум кое е сопственост на Институтот, каде сум директор, тогаш да ве информирам дека и тоа се две различни работи. Езерот не е на Институтот, би сакал да е тоа така, ама не е.
Васил,

Јас не гледам ништо некоректно, некако ми беше чудно “езерото“ кое се наоѓа на колку, 100, 200, 300, 500 метри од мрестилиштето во с. Шум, по некоја случајност да стане дел од риболовните основи кои по некоја случајност ги изработи тимот на чело со Васил Костов, па да се нарече “атрактивна рекреативна зона за риболов на пастрмка“ и да има највисока цена на годишна дозвола, по некоја случајност одобрена од МЗШВ. Премногу случајности за некое си таму здружение, наводно оформено од некои локалци од село Шум. Јас сум запрепастен и понатаму...

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS3233343536ELLIPSIS119»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 10 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum