vo eden drug post imase napisano deka tvoja bojla bez ,,secret agent,, nema , znaci so negovi kamenja po gla go tepas ccccc
tuku drugo me interesira dali na velesko ima mrtvi godini vo smisla godini so epten slab ulov??? , oti na strezevo ima cesto takvi, bas taa godina koga bea Oliver i Sergej bese dobra godina kazuvam zatoa sto taa godina i jas dobro pominav a bojli uste nemav videno vo zivo imav samo citano za niv, po nekoja moja ''matematika'' krapot na strezevo praj po 2-3 godini pauza i obicno po proletta se poznava kakva ke bide godinata, no za zal godinava nema da doznaeme pa boze zdravje na leto na nevideno ,te "predizvikuvam" da ni go prezentiras moderniot krapski pristap na moe zadovolstvo i sigurno i na nekolkute ovde na forumov novi moderni krapcii od bt.
p.s mezeto i pijackata od mene!!!
p.s Ako mi stignat masinkite
[/quote]
sikret agent koristam od nego,, ne boili,, znaci ako stavam nesto od vitaminka na vitaminka li fakam
se salam...i pogore
ima tocno e, ne godini nego periodi,, najbitna rabota na sekoja riba e da ima dobar mrest,, ova e fakt,,
vtoro,, vremenski uslovi na pocetok na godina , koi se biten faktor a pogotovo pa za mrestot,,
temperatura na voda itn,,
samo seto toa e periodicno,, primer drug,,, na visoki temperaturi i mali vodostoi se namaluva kislorodot i se gubi aktivnosta na ribata,
pa zatoa se lovi kraj sezona mora on ednas da projade ,, ako se mu se pogodi od ove nabrojani faktori narocito dobar i tocen mrest togas ribata ke bide po aktivna,,,
i pa ke kazam nema pravila treba odenje na voda,
strezevo e edno od najubavite ezera za krapski ribolov..mislam veklesko ne go stavam oti ono e prvo pa 3 mesta prazi,,itn,