www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Саб Ное 16, 2024 9:22 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS34567ELLIPSIS18»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: ОХРИДСКО ЕЗЕРО
ТемаИспратеноCOLONПон Феб 27, 2012 1:24 pm 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
Не Лепи, тогаш треба да се покаже на дело рибочуварската служба на концесионерот (Св.Апостол Петар, ако биде)
А ако не можат да одговорат на задачата и не планираат да го чуваат кленот во мрест, подобро ич да не аплицираат за концесија :?

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Феб 27, 2012 1:50 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Jун 28, 2011 12:13 pm
МислењаCOLON1530
ЛокацијаCOLONSkopje
Не навлегувам во исказот на илче охрид дали е вистинит или не,меѓутоа како пример е одличен показател како функционираат работите кај нас....Пријатели,роднини,сопартијци,на роднината пријател,на вујна му чичко и и разни пријателски и роднински релации дур им се прогледува низ прсти нема да ја биде работата.... :!: Зборам за сегде,а посебно во Охрид....Таму секој секого познава,и тој што не те познава те знае....ми ја сваќате поентата.. :?:И лепи даде пример ко му се заканувале ако ги пријави,ако не се лажам....Со муабетот ТЕ ЗНАМ КОЈ СИ...

Го имаме Илија Радован на форумот,нека каже доколку го земат под концесија,како би се справиле со тој(најголем)проблем... :?:

Мајката му е само друга тактика на чување на езерото,ама тие што треба да мислат за тоа,НЕ МИСЛАТ УОПШТЕ или ги боли стојко....

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Феб 27, 2012 2:22 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Дек 02, 2010 7:49 pm
МислењаCOLON1985
Филип НапишиCOLON
Не Лепи, тогаш треба да се покаже на дело рибочуварската служба на концесионерот (Св.Апостол Петар, ако биде)
А ако не можат да одговорат на задачата и не планираат да го чуваат кленот во мрест, подобро ич да не аплицираат за концесија :?
Lepi НапишиCOLON
... полицијата не успеа да спречит рибокрадство во прошлиов Век, пак некој рибочувар ќе успејт :lol: :lol: Кој ќе се пријавит за рибочувар се прашвам :twisted:
... ако имат некој Маж надвор од Охрид, нека дојт да го решит тој Проблем :mrgreen:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Феб 27, 2012 2:24 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1985
limun75 НапишиCOLON
Не навлегувам во исказот на илче охрид дали е вистинит или не,меѓутоа како пример е одличен показател како функционираат работите кај нас....Пријатели,роднини,сопартијци,на роднината пријател,на вујна му чичко и и разни пријателски и роднински релации дур им се прогледува низ прсти нема да ја биде работата.... :!: Зборам за сегде,а посебно во Охрид....Таму секој секого познава,и тој што не те познава те знае....ми ја сваќате поентата.. :?:И лепи даде пример ко му се заканувале ако ги пријави,ако не се лажам....Со муабетот ТЕ ЗНАМ КОЈ СИ...

Го имаме Илија Радован на форумот,нека каже доколку го земат под концесија,како би се справиле со тој(најголем)проблем... :?:

Мајката му е само друга тактика на чување на езерото,ама тие што треба да мислат за тоа,НЕ МИСЛАТ УОПШТЕ или ги боли стојко....
... супер кажано :!:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Феб 27, 2012 2:33 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONПон Дек 13, 2010 9:53 am
МислењаCOLON103
Филип НапишиCOLON
Сега ја читав риболовната основа за ОЕ. Ако ја земе СРД Св.Петар концесијата, го добивате и делот на Дрим од истек до Дивљак - Струга. Значи Радован ќе има ингеренции да го запре швкрањето на јагула низ Струга...

А за среќа на кленот, а ваша несреќа, риболовот на клен ќе биде забранет од 01.05 до 01.06 ;)

Apsolutno tocno,megutoa vo toj slucaj mnogu ke im se olesni rabotata na sacmarite ko sto kaza Lepi.E,sega Lepi ne misli ti deka ako gi spomnav sv.Apostol
deka tie mi se krivi za se.Iskreno kazano posle toj slucaj sto go navedov pogore malce mi se pomati slikata okolu drustvoto megutoa ne znam dali zaprimeti deka kako prvi i najkrivi gi navedov policijata odnosno drzavata i hidrobioloski koj sto poradi zabranata za rekreativen ribolov od kajce im ovozmozuva na mrezarite na raat da si ja brkaat rabotata.E,sega na kraj gi spomnav sv.Apostol isklucivo zaradi ovoj slucaj koj kako sto kazav se odvivase pred moj oci,a tvoja rabota e dali ke mi veruvas ili ne.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Феб 27, 2012 3:57 pm 
Отсутен
Конструктивен

РегистриранCOLONПет Дек 10, 2010 1:43 am
МислењаCOLON258
decki majstorite klenot go lovat posle avgust a vo maj go lovime da naprajme po edna corba za istav ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Феб 27, 2012 4:31 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONЧет Aпр 28, 2011 5:51 pm
МислењаCOLON1321
ЛокацијаCOLONRåån
sum cul za nea, corba so ikra ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Феб 27, 2012 8:53 pm 
Отсутен
Воздржан

РегистриранCOLONНед Феб 26, 2012 10:18 pm
МислењаCOLON10
Lepi koj e ovaj Ilco so sakat da mu go dajt ezerono na VARDAR ili nekoe slicno drustvo?????Goa poarno ke bilo vodenjeto od Sv.Apostol??? Lepi od koe selo e tipov dojden vo Ohrid pa sega kazvit skazmi za to kako se ribarelo vo Ohrid?????Ili nejkit da se prestavit.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Феб 27, 2012 9:01 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1985
... абе ОК си е све, без навреди, овде само си коментираме со факти, аку малку имат и контрирање :D Мене ме иритира дека „Свети Апостол Петар“ било криво и со еден Пример го подржвит мислењето, шо мислам дека не е ОК. Јас искрено би сакал некое друго Друштво да ја земит концесијата, па да видиме, можда стварно ќе ги решат проблемите шо ги имаме на ОЕ.

Само не знам од каде би вработил Рибочувари :?: ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Феб 27, 2012 9:06 pm 
Отсутен
Воздржан

РегистриранCOLONНед Феб 26, 2012 10:18 pm
МислењаCOLON10
Od Trpejca ili od Kalista da e ribocuvarot. A mozi i od Pestani.

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS34567ELLIPSIS18»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 7 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum