ПРЕФРЛЕНО ОД ТЕМА МРФ
ico baits
lepi koga posleden pat ste vlegle so radovan i ribocuvarite da zavlecete kuka vo oe i da izvadite nekoja mreza,,,vasa e konsesija vas revir i koj treba da go cuva ...s.apostol petar ili vladata i mrf,..
jas da sum na vlast na takvi drustva sto izminative godini imale reviri, a sto so prst nemaat mrdnato okolu zastita na toj revir, nema da im dadam da se iskapat vo taa voda pa kamu li ribata da ja cuvaat...
--------------------------------------------------------------------------------
lepi
Е сега Ицо тебе да ти објаснам
Нам не ни е дозволено да влегвиме со Кајче да ловиме со трска како шо е нормално насекаде, а камоли да влезиме да вајѓаме Мрежи
На Глобочица Инспекторот им рекол на досегашните концесионери на чело со пожртвуваниот Тасим, како ви смејте да ги собирате мрежите
И Тасим му рекол, абе јас ќе ги збирам па ти казни ме
еееееееееееееј Ицо Ицо
Мојот случај го знајш можда: Јас бев на риби со кајче иако забрането, езерската полиција некогаш т.е. честопати ни прогледува низ прсти, и кога излегував од езерото видов едно кајче кај шо фрлат Мрежи. Јас се јавив вполиција и им кажав шо видов. Кога ојдов кај колата, дојде еден Форд Таунус или Опел Рекорд, ноќе вејќе беше и не знам точно шо кола беше, се приближи до мојата кола и ми рече еден глас „ако уште еднаш се јавиш вполиција ќе ја најш колава на трупчиња„ Е море Ицо, овдека барем ти знајш не требит да ти објаснам како е табиетот
Ајде сега поздрав од мене и утре сите на риби ама и репортажи да имат, со или без риби, ама репортажи да имат
------------------------
ico baits
pa ako e taka sto ke vie konsesija vas na sv apostol petar,.. za da soberete nekoe clenarince i da kazuvate prikazni vo brodon, daj molimte za sto konkurirate ..zastita na revirot i poribuvanje vo slednite 5 godini.toa sto ne vi dozvoluvaat so kajce i toa se prikazni,..lovite site.. znaes ti loveveme zaedno na tocka sekoja vecer i letovo ja lovev kostozglobna 14 den.
1 mreza ne ste izvadile od ezero i sega ke prodavame muda za bubrezi, pa kolkavo clenstvo ste vo ohrid site imate kajcinja 2 akcii da napravite vo godinata 200 km mrezi ke naberite..ova e moe licno mislenje ne samo za vas nego za 80% drustvata vo mk koj upravuvaat so nasite vodi.. i dosega samo unistuvaat:?
i sega koj e kriv?
-----------------------------
limun75
Јас се јавив вполиција и им кажав шо видов. Кога ојдов кај колата, дојде еден Форд Таунус или Опел Рекорд, ноќе вејќе беше и не знам точно шо кола беше, се приближи до мојата кола и ми рече еден глас „ако уште еднаш се јавиш вполиција ќе ја најш колава на трупчиња„
Kolega Lepi,ne se pravam Tarzan preku chat i se nerviram koga citam vakvi statii....Ama bas za takvi imam MUDA I TO GOLEMA.
Poveli vikni na akcija vie i vaseto drustvo,stoime na raspolaganje....barem jas,da ne zboram vo mnozina.
Svati go ova vo pozitivna misla,ne te napagjam tebe licno...Si postapil ko sto treba,megjutoa treba istrajnost...
-----------------------------
lepi
... ааах тој Цацко
Ицо, нам ни требит Концесија како и на сите други затоа што така е законски предвидено и така е редот. За збирање на мрежите си е задолжена Езерска Полиција, и ние немамо законско Право тао да го прајме. Не се работит во овај Случај ни за продавање на муда за бубрези ниту Тарзан чоек да се прајт, ниту големи да се мудата
туку требит да се воведит еднаш за секогаш ред и конечно ние рекреативните риболовци да го добиеме тоа шо не следвит, а Е. Полиција да си ја врши својата работа, која конечно последниве 2 месеци функционират и се надевам дека така ќе продолжит. Лимун, не се решвит овај Проблем со една или 3 Акции, требит трајно да се одкоренит рибокрадството и тоа на начин кој нема да не доведе да имаме конфликтни Ситуации помеѓу нас и рибокрадците. Сликовито би го објаснал вака: Дали некој Возач би нападнал друг Возач само затоа што минал на црвено Светло? И од тоа штета лично да ми нанесе, немам право физички да се пресметам туку има Орган кој понатаму ќе делуват
Во О.Е. се фрлет сигурно во една Вечер по 100км Мрежи ако не и појќе само од наша страна, за албанците да не прајме муабет
Жалосно е за езерово и немој да мислите дека нам ни е сеедно дека рибокрадците пустошет, но законот е пред се, и надлежните ќе си ја бркет работата па макар Јана Мајка да им е
Почна нешо да се менуват и не е се исто како шо некогаш било
П.С. Ицо, ај сега стави некоја Слика од летото шо си ловел Коснозглобна, да видиме некој убав Кленко
-------------------------------
ico baits
na ista relacija sme jas i ti so razgovorov ama pa ne mi odgovori na prasanjeto
koga vaseto drustvo ima vlezeno vo ezero i napraveno kontrola..i kako toa nemate pravo.... jas veruvam deka vie ako izvadite mrezi od ezero ezerskana policija ke vi rece bravo,, a vo ostanatoto sto ke vi e vas konsesija,ili ste samo dobri przaci na riba, koga ke vi dojdat na gosti skopijanicava ic ne ve razbiram..
i sega cacko e kriv taka izleguva
a sliki so klen nemam i ne planiram da se slikam, ke mi se smeat kolegite od drustvoto,,, imam klen od minatata nedela bistrica. sliki ima kaj //kircask.....ako saka da pusti da vidis kilasi