www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пон Ное 18, 2024 11:40 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS89101112ELLIPSIS72»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Индикатори
ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 11, 2012 5:57 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONНед Maј 01, 2011 1:26 pm
МислењаCOLON3505
Se trudam kolku sto mozam Filipe , se e toa probano mnogu pati na voda. Ke mi bide milo da polovime zaedno ovaa godina

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 11, 2012 5:59 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Jун 16, 2011 6:25 pm
МислењаCOLON1142
vasil НапишиCOLON
vasil НапишиCOLON
Retki se signalizatorite kaj koi mozes da programiras posle kolku metra povlecen najlon da proraboti.
Ne zboruvam za reguliranje na osetlivosta , toa e sosema druga rabota
Kolega Sportex citaj dobro sto sum napisal , nikade ne pisuvam za santimetri.
Da te prasam so kakvi signalizatori si ?

Колега Васил, каква врска има со какви сигнализатори ловам јас?

Сум поседувал 90% од сите поквалитетни сигнализатори на пазарот и зборам од искуство а поткрепувам со докази.

BTW...сакам да му помогнам на колегата за решавање на проблемот, не ми целта да ти реплицирам тебе.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 11, 2012 6:11 pm 
Отсутен
Дружељубив

МислењаCOLON3505
Tocno so dokaz i Jas pisuvam a ne zatoa sto sum videl na net ili procital vo nekoj casopis.
Prasav za signalizatori od ljubopitnost , bez losa namera.
Se vkluciv vo diskusijata povtorno da si gi prepisuvam postovite za da moze da se razbere regulacijata na osetlivosta na signalizatorot koe nema nikakva vrska so primerot na moznosta na nekoi signalizatori.
Nema potreba da go pravime forumov vo mesto za nadmudruvanje
Pozdrav

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 11, 2012 6:29 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1142
vasil НапишиCOLON
Tocno so dokaz i Jas pisuvam a ne zatoa sto sum videl na net ili procital vo nekoj casopis.
Pozdrav
Точно така, затоа и пишав а поткрепив со видео за да им биде појасно на луѓето за што сборувам.
vasil НапишиCOLON
Prasav za signalizatori od ljubopitnost , bez losa namera.
Carp Sounder Super IT i Super Ex, Fox Micron MMX, Dekiv EV plus, споредните фирми се неважни...сум поседувал деситана разни сетови.
vasil НапишиCOLON
Se vkluciv vo diskusijata povtorno da si gi prepisuvam postovite za da moze da se razbere regulacijata na osetlivosta na signalizatorot koe nema nikakva vrska so primerot na moznosta na nekoi signalizatori.
Твојот пример ми е сосема јасен, меѓутоа не ми е јасно какава врска има тоа со проблемот на нашиот колега? Ако добро разбрав му треба индикатор кој ќе сигнализира без да се извлече конец од шпулната, регулирањето на осетливоста од твојот пример не му е баш пд помош, туку баш како што посочив, сигнализаторите остеливи на вибрација кои реагираат со светлосна и звучна индикација без да се извлече и милиметар конец од шпулната се решение за него.
vasil НапишиCOLON
Nema potreba da go pravime forumov vo mesto za nadmudruvanje
Pozdrav
Воопшто немам намера да се надмудрувам со никој, не знам зошто се најде погоден? Мојот коментар беше со цел да му помонам на колегата. Ако не сум те разбрал добро што си сакал да кажеш тогаш моја грешка! Извини....! Мада ми беше малку нелогичен твојот коментар на проблемот на колегата, затоа пишав!

Just discussion, no offense !

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 11, 2012 6:42 pm 
Отсутен
Дружељубив

МислењаCOLON3505
Gledam deka si raspolozen za kopiranje , pisuvanje i taka nataka.
E sega ako pocnes od pocetok da ja citas temata mozebi i ke zabelezis deka mu se predlozeni varijanti na keltan duri i ovie sto sega Ti gi predlagas.
No sepak Toj resi da si napravi sam signalizator, ocekuvame da go pokaze tuka vo forumov koga ke bide gotov.
I daleku od toa da nesto me pogodi vo pisuvanje na bilo koj , se do momentot koga ne me zasegne licn
A i ne samo Ti razbra sto na kolegata mu e potrebno, veruvaj.
Nesakam da zalici na nadmudruvanje, zatoa sto i da me citiras ponatamu vo ovaa tema nemam namera da odgovaram.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 11, 2012 6:59 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
jas znam pavilo...zemi set signalizatori od 30 evra i set od 300 evra i ke vidis koj se podobri i koi funkcii gi imaat.poskapite. i resen problem

sto se odnesuva do signalizator..go sakam i lovam carp sauder, samo poradi 1 pricina,,,sekoe tit e riba i vetar da duva so 100km saat ,ako titne ripaj bratko :D :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 11, 2012 7:08 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1142
Најдобри индикатори за слободен риблов.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 11, 2012 7:30 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
delkimot se podobri vo sekoj slucaj, mislam deka delkimot e br1 signalizator vo site slucai.. :D :D ne sum gi imal ama sum lovel so kolegi sto gi imale :D :D :D :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 11, 2012 9:41 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Maр 19, 2011 11:55 am
МислењаCOLON1040
ЛокацијаCOLONBitola
Druga rabota shto ne ja znam a me interesira, dali dokolku signalizatorot ne e deklariran kako vodootporen, istiot moze da se koristi pri dozd?

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Феб 11, 2012 9:46 pm 
Отсутен
Дружељубив

МислењаCOLON3505
Единствен сигнализатор (барем по начинот како е затворен) 100% водоотпорен е Carp Sounder. Другите издржуваат на обилен дожд , сепак водата се слива надолу па тоа ги прави бодоотпорни.
Една од најслабите точки капачето кое ги затвара батериите, тоа кај моделот кој го наведов го нема

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS89101112ELLIPSIS72»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 4 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum