www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пон Ное 25, 2024 2:47 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «12345»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: moeto hobi
ТемаИспратеноCOLONВто Јан 24, 2012 4:16 pm 
Отсутен
Модератор
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Maј 19, 2011 2:20 pm
МислењаCOLON6956
Колку само треба да си и креативен и искусен за да почнеш да се занимаваш со ваква работа.
Не е само земи, седни и направи...според потребите на рибарите reserach & development.
Секоја чест чичко Васил.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Јан 24, 2012 4:22 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONНед Maј 01, 2011 1:26 pm
МислењаCOLON3505
Се продава маркерот Ицо
Во комплет се добива десет метри цевки (сега се веке со фосвороцентно фолио) и два тега од по 700гр. Маркерот е така изработен да може да маркираш две места кога водата каде ловиме не е подлабока од 4,5м. или едно место кога водата е длабока повеке од 5метра.
Со овој систем нема никакви шанси како досега да си го уловите маркерот заедно со крапот.
Цената на комплетот е 70ЕУ

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Јан 24, 2012 4:27 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
te razbiram i ja znam negovata funkcija, ne moze riba da ti go pomesti ostanuva staticen i stalno si vo hraniliste,,,cenata ne e skapa ,,oti e vecen,,i sum zainteresiran za nego,,samo da prisobereme nekoe parice,,ovaa srbija zimovo me izede,, :D :D poz
jas prv pat go gledam i sum iznenaden od izrabotkata,..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Јан 24, 2012 4:29 pm 
Отсутен
Модератор

РегистриранCOLONВто Aвг 02, 2011 7:02 pm
МислењаCOLON3043
ЛокацијаCOLONСкопје
Како и секогаш врв.. стварно обмислено и квалитетно.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Јан 24, 2012 4:32 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Феб 26, 2011 4:07 pm
МислењаCOLON5851
ЛокацијаCOLONbitola
васил пред негде две год кај нас на езеро ловеа двајца добри крапџии едниот е од кај нас а другиот од србија и тогаш прв пат видов ваков маркер тие користеја
а излеа и ти си бил мајсторот на производот и навистина паметна направа

инаку за твојата работа нема што да се каже се се гледа а и све споделуваш со сите нас

браво мајсторе

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Јан 24, 2012 4:37 pm 
Отсутен
Дружељубив

МислењаCOLON3505
ico baits НапишиCOLON
jas prv pat go gledam i sum iznenaden od izrabotkata,..
Ице Јас изработувам многу малку примероци на годишно ниво , но се што Јас и мојот тим ке направиме мора да е со врвен квалитет , нешто што ке ги задоволи и најпробирливите колеги.

Спиро овој маркер од ваков или сличен вид го произведуваат неколку западни фирми. Јас во Србија вакви маркери не сум продал досега

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Јан 24, 2012 4:55 pm 
Отсутен
Ветеран

МислењаCOLON10473
na tie 4.5m tali moze nagore na vvrvot da se instalira nekoja silikonska antena da doboies bar 5.5m ako ne ti e tesko zaboraviv kako se vikaat tie markeri...na pelagicevo lani na kupot go imav pred mene.u mojpot box..potseti me..i sega li ti se dizajnirani ovaa godina,,bi te sovetuval da naprqavis dobri videa od niv,,nacin na montaza i nacin i primena za niv,,ke se prodavaat ako ima dobra reklama.zxatoa sto vrsat golema rabota vo ribolovot.,jas 2 godini go mislam kako da go izraboptam,,nemam ideja a ne ni pokusavam da se zaebavam so nesto sto ne znam.sekojua cest.,..novitet sto do sega na nikoj ne mu teknalo...

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Јан 24, 2012 5:02 pm 
Отсутен
Дружељубив

МислењаCOLON3505
На најгорните наставци имаш внатрешен навој М10мм па ако сакаш надоградувај се колку ти е желба.
Јас напишав до 4,5м. длабочина за да остане половина метар од маркерот над водата за да може да се гледа.
Комплетот содржи осум цевки по еден метар и четири од по половина метар, со вака направени цевки покривате секакви води

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Јан 24, 2012 5:10 pm 
Отсутен
Ветеран

МислењаCOLON10473
da te razbiram deka gore ostanuva do 50 sm za da se gleda,za so niv i mislev,, znaci sekoe zakacuvanje na krap ako go sobere krapot markerot, pr levo ili desno on se nastranuva i legnuva vo voda dodeka konecot ne so prefrli preku nego..moze toa da se sluci bezbroj pati ,a markerot da ostane na mesto i krapot da go izvadite bez problem,,malku da objasnam da ne mu bide cudno na nekoj :D :D :D :D

odlicna izrabotka na rod podovite, ,ke pomislis deka na nekoja firma se. .imam vo garaza 2 tripoda moze se sekavas od toa vreme koga izrabotuvavme i gi niklovavme ,,znam kako e tesko da se napravi i vreme i pari treba,,ama gi cuvam za uspomen..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Јан 24, 2012 5:19 pm 
Отсутен
Дружељубив

МислењаCOLON3505
Точно така , останува 50см. над водата. Затоа и погоре напишав дека може да маркирате две места ако не е подлабоко од 4,5м. а бидејки имате два комплета од по 5м. половина метар е над вода. Ако ги споиш добуваш десет метра должина.
Добро го објасни и начинот на кој најлонот се ослободува од маркерот, самите наставци се така направени да нема никаква шанса најлонот примерно да се закачи на наставакот.
Наставците се навртуваат еден на друг , во цевките има изработени од ПОМ ( пластика која се користи за изработка на запчаници) шрафови и матици кои се напасувани на внатрешниот дијаметар на цевката, залепени со ПОКСИПОЛ и дополнително по хоризонтала се монтирани штифтови. Секакво раскачување на наставците е невозможно, освен ако се скршат по некаков начин.

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «12345»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 8 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY