www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Пон Ное 18, 2024 3:45 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «123456ELLIPSIS10»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Vistini ili zabludi za sovrseno balansirana boila
ТемаИспратеноCOLONНед Јан 22, 2012 6:19 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Феб 08, 2011 10:44 pm
МислењаCOLON4404
Ribolovec Aco kako moze od ovie sostojki kade nema ni podatok koja zitarica ni pa vo koj procent e zastapena,spomenuvas banana a ne kazuvas vo koja forma ja stavas vo mix,za da se izraboti eden mix treba tocni podatoci za sekoja sostojka vo gram ili procent.Vaka koga kazes zitarici,trici,banana,jajca nikoj ziv nema da moze da izraboti boila...pozdrav

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Јан 22, 2012 6:24 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
poleka braka ke go vidime i toa cudo,ima efekt :D :D :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Јан 23, 2012 5:05 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
filip030682 НапишиCOLON
Ribolovec Aco kako moze od ovie sostojki kade nema ni podatok koja zitarica ni pa vo koj procent e zastapena,spomenuvas banana a ne kazuvas vo koja forma ja stavas vo mix,za da se izraboti eden mix treba tocni podatoci za sekoja sostojka vo gram ili procent.Vaka koga kazes zitarici,trici,banana,jajca nikoj ziv nema da moze da izraboti boila...pozdrav
A da probas malku da gi zasuces rakavite i nesto sam da napravis :D Do gram?? mislis deka e bitno dali ima 282 grama ili tocno 300 grama soino,carevno brasno :shock:
Bananata se stava vo forma na kasa,ne cela :D makar ne e loso da se proba na cela,nelupena za .. . som :shock:
Do mililitar i miligram vnimavaj na modernite ''hemiji'' so 50 grama povejce-pomalku od nekoe brasno nema da ja utnes rabotata.sigurno.
250 krupno meleno carevno
250 pcenicen griz
250 soino brasno
250 ribino ili hrana za ptici
Ova ti e osnova,odzemaj kade sakas 50-100 grama dodavaj drugo i pravi eksperimenti kolku sakas .So banani,smokvi,slivi,suvi grozja blabala ne mozes da preteras ,samo ubavo da se rola e bitno.... :roll:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Јан 23, 2012 5:16 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
kircask НапишиCOLON
Ubavi postovi keltan so slikoviti primeri , koi mozat da ni se vo korist, temava vi e na mesto, Keltan go studiral krapot ko malo dete hehe kako sto kazuva on vadel krapovi i na evtina bojla , i taa rabotela na odredeni mesta.
Kircask,zosto da se trosam i pari i nervi da spremam takva boila? Krapot se dvizi non stop,kasnal dve od moite ''prazni'' boili i zaminal ponatamu ,drpnal nekolku skolki pa nacekal smokva :D i kako ce seti deka mojata e prazna boila ? Tie prikazni gi izmislija krapciite koi lovat na mali ezerca na koi ima povejce krap nego voda.kade i da saka krapot nema izbor sto da jade.prirodnata hrana kolki i da e ima ( a prasanje e dali i ja ima) e malku za tolkava kolicina riba .Zatoa i izmislija ''hranlivi'' boili nema nitu edna druga pricina.A koga ce razmislis deka na Kozjak sedis 2-3- ajde 4 dena maksium .Zosto ''bogata-skapa'' boila ? Dovolno e da bide atraktivna, da mami da ja zeme ,a dali ce se najade od nea ne me boil glava ,me razbiras sto mi e poentata? Znaci mene mi e bitno samo KAKVI signali prajca kaj krapot a ne sto ima vnatre vo nea ??Plus i taa ''prazna'' boila ne e prazna site brasna se hranlivi i toa kako, pa jajcata...

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Јан 23, 2012 6:13 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON4404
ЦитатCOLON
slednava boila koja e moj licen mix.a se sostoi od meshani zitarici,trici,jajce i banana
Keltan mene vece mi e jasno deka da kazam 2+2=4 ti ke kazes ne 5 e samo da bide po tvoe.Eve citat sto kaza kolegata Aco,dali ti lici tebe na recept ova..zitarici,trici,jajce i banana..toa se sostojki,jas samo kazav deka ako saka da ni preporaca recept koj po nego e loven,treba da go pise malce pokokretno so gramazi i sostojki.Ti me razbra mene toa mi e jasno,ali ti takov kakov si mora da si kontra.Aj sega gledaj rakomet pocna vtoro poluvreme :lol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Јан 23, 2012 6:38 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
Gledam na komp :D koga smislis nekoj miks ,probaj go so edno jajce,znaci namali se vo procenti za edno jajce i vidi kako se rola,mesi.Potoa probaj kako se ''varat'' ,probaj 30-40 sek nekolku boili da varis,drugi podolgo .Sto pomalku varenje podobro.Potoa probaj stavi vo voda edna varena kratko vreme edna podolgo ..me razbiras li ?Vidi kolku vreme na koja i treba da se rasturi . . . Taka ce znaes sto si smislil i kolku vreme e potrebno za gotvenje . . . Toa sakav da ti potenciram.pa ajde ne e raketna fizika ova a i zadovolstvoto e kompletno koga lovis na ''svoe'' ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Јан 29, 2012 4:27 pm 
Отсутен
Воздржан

РегистриранCOLONСаб Јан 21, 2012 6:44 pm
МислењаCOLON18
znaci temava e ''vistini ili zabludi za sovrseno balansirana boila'' druze filip i namerno ne napomenav nitu kolku grama nitu kako da ja mesas, varis i sl.mislam deka e dovolno da go znaes mixot vo odnos na toa sto da stavis vo nego a ako si pravel boili ke znaes tocno kako da iskombiniras za da ti ispadne testoto kako sto treba .i uste nesto :(ne e ova recept za torta ) pa da mora da stavime do gram to4no za da bide uspesen.jas mislam deka ne e nimalku bitno do gram to4no da se stava ova ili ona .znaci bitno e sto ke stavis ,i bitno e da bide vo forma na testo za da mozes da isukas boili.a za mixot sto go spomnav koj pravel boili mn.lesno ke go zamesi i isproba .JAS TVRDAM DEKA GRAMOVITE NE IGRAAT ULOGA AKO GO POGODIS SOSTAVOT ,TI VIKAS DO GRAM TO4NO TREBA ZA DA BOILATA BIDE LOVNA .vistina ili zabluda rezultatot ke pokaze koj e vo pravo .pozdrav

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Јан 29, 2012 4:34 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONНед Maј 01, 2011 1:26 pm
МислењаCOLON3505
ribolovec aco НапишиCOLON
.JAS TVRDAM DEKA GRAMOVITE NE IGRAAT ULOGA AKO GO POGODIS SOSTAVOT ,TI VIKAS DO GRAM TO4NO TREBA ZA DA BOILATA BIDE LOVNA .
Многу смело !
А како се погодува составот ?

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Јан 29, 2012 4:47 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
tocno do gram ako sakate da imate nesto sovrseno i poverenje vo nego..prikaski od tipot varis pravis, exsperimentiras, moze,,no ako odis na krapski ribolov za da si go ladis tase,,,,u mojot mix ako stavam 50gr soino brasno na kilo,,se varat 2min poveke ,sto jas ne sakam :D :D :D pratete gi sostokite vo %..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Јан 29, 2012 7:59 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON4404
ribolovec aco НапишиCOLON
znaci temava e ''vistini ili zabludi za sovrseno balansirana boila'' druze filip i namerno ne napomenav nitu kolku grama nitu kako da ja mesas, varis i sl.mislam deka e dovolno da go znaes mixot vo odnos na toa sto da stavis vo nego a ako si pravel boili ke znaes tocno kako da iskombiniras za da ti ispadne testoto kako sto treba .i uste nesto :(ne e ova recept za torta ) pa da mora da stavime do gram to4no za da bide uspesen.jas mislam deka ne e nimalku bitno do gram to4no da se stava ova ili ona .znaci bitno e sto ke stavis ,i bitno e da bide vo forma na testo za da mozes da isukas boili.a za mixot sto go spomnav koj pravel boili mn.lesno ke go zamesi i isproba .JAS TVRDAM DEKA GRAMOVITE NE IGRAAT ULOGA AKO GO POGODIS SOSTAVOT ,TI VIKAS DO GRAM TO4NO TREBA ZA DA BOILATA BIDE LOVNA .vistina ili zabluda rezultatot ke pokaze koj e vo pravo .pozdrav
Kako be Aco ke napravis lovna boila,taka kako sto ja postavi ti nikoj ziv nema da napravi lovna,jas sum pravel boili i znam sto znaci tocnost vo gramovi,ako od nekoja sostojka stavis povece 10gr toa znci deka site drugi treba da gi zgolemis ili namalis,a toa vece ti go narusuva celiot balans,tocno deka ova ne e recept za torta,vo tortata moze i da zgresi i na kraj da zamackas so fil,a covekot ke ja jade i ke bara jos,ali za nasa nesreca krapot ne e covek,pa mora se da mu e se perfektno za da ja zeme boilata ako ne si odi.Sto vrska ima toa kako se mesi i rola so kvalitetna boila,pa jas ke ti zamesam boila sto ima da se rola podobro od najdobrata sto ja ima a na nea nikoj ziv nema da fati riba

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «123456ELLIPSIS10»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 14 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY