www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Сре Ное 27, 2024 12:38 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «12
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: Sbirulino
ТемаИспратеноCOLONВто Maр 22, 2011 9:58 am 
Отсутен
Конструктивен
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Јан 19, 2011 5:41 am
МислењаCOLON166
ЛокацијаCOLONБитола
незнам колкава е сличноста со васер-куглата зошто ова оди под вода......зависи од тежината и големината на таа длабочина тони........и јас гледав некој филмови ѕверска работа, контролираш многу работи а и се фрла ехеееее.......мене ме бендиса в крај, ама на филмовите се беа некои приватни езерца.....секое фрлање риба.......ако беше сегде така ќе немаше глад во светот........разгеле....

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONВто Aвг 30, 2011 10:45 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Ное 18, 2010 10:28 pm
МислењаCOLON2806
ЛокацијаCOLONskopje

Кон врв
 Наслов на мислењетоCOLON Sbirulino
ТемаИспратеноCOLONНед Јан 22, 2012 1:02 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
Me cudi da nikoj ne spomnal ovaj nacin na ribolov :posebno atraktiven na ezera kade treba podaleku zafrlanje na lesni varki? Mavrovo mislam deka dusa dalo za vakov tip na ribolov na pastrmka,a i klenot nema da se luti sigurno.
Odamna ,pred godini ''naletav'' na edna takva trska DAM sbirulino sea hawk (sega e racka za krapsko kepce,crpalka :lol: ) 20-40 ako ne se lazam i 4,2m dolzina.Ja koristev kako obicna trska za ribolov na tapa a i dubinska ,jaka kako zver,togas pojma nemav sto e taa tehnika i zosto taa trska go nosela toa ime i zosto e tolku jaka.Po nekoja godina slucajno naletav na nekoj sajt bas za taa tehnika i ekspresno nabaviv nekolku takvi da gi narecam ''tapi''.Sto da vi kazam,meps 0 mozes da go zafrlis na dalecina koja samo mozes da ja sonuvas so klasicna spin tehnika.Im doakav na mnogu krupni klenovi na edno ezero vo blizina :D
Trskite nameneti za ovoj nacin na ribolov se izrazito jaki i izdrzlivi zatoa sto se koristat za lov i na krupni grablivki kako stuka na primer a i pastrmkite ne se za potcenuvanje,barem nekade kade gi ima :D Mojot Dam, OFF ne rece na somce od 25 kg,cisto da imate pretstava za kakvi trski zboruvame.Ubavinata vo ovaj nacin na ribolov ja gledam vo plasiranje na ekstremno lesen vobler,blinker,musica na golemi rastojanija sto znae da bide presudno za uspeh . . .
Poznata mi e seta tehnika,pa vo nekoj drug post ce prodolzam da ne pisuvam referati ,Ico ne gi cita do kraj :D

Koj ne znae sto e toa,eve eden link na brzina da se zapoznae malku...
http://www.pechetruite.com/bombette/bombette-e.htm
Ima videa na Tube kolku sakate pa razgledajte,posebno vie mavrovcani i kozjaci :D
http://www.youtube.com/watch?v=-brUzLdUbR8

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Јан 22, 2012 1:48 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON2806
ЛокацијаCOLONskopje
Ima tema...viewtopic.php?f=69&t=373

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Јан 22, 2012 2:59 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
Kompir99,prefrlaj ako moze tamu mojot post. I da,gledam tamu deka nekoj bas i ne ja razbral namenata na ''tapite'' kako treba :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Јан 22, 2012 3:25 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
kompir99 НапишиCOLON
Torpedo......Klizno olovo za lov na pastramka na ezero...Imam nekolku filmovi za nego..Vo Germanija drugarmi ja lovi pastramkata a kako mamec se stava pasta koja se modulira so race vo eden vid na crv ili twister i kako se vlece pastata pusta liga koja e mnogu jak aromatik i ima mnogu uspeh vo toj tip na ribolov.... ;)
drugar ti skroz im ja utnal namenata na ovie ''olova'' :D mislam moze i taka ali vestackite mamci se najubitacni za ovaj sistem.Utre ce pisuvame .ne vidov deka se vece spoeni temite sakav smo da ''markiram'' so ovaj post da mozam da ja najdam kade e utre :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONНед Јан 22, 2012 9:39 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON2806
ЛокацијаCOLONskopje
Neznam zosto mislis deka drugar mi im e utnal namenata,a ako ja utnal kako gi rasturaat pastramkite?Kako sto napisav jas a i ti ova torpedo ima zadaca da frlass na golema dalecina a dali ke stavis mepps 0 ili mal tvister i vobler ili pak modelirana pasta kako sto ja lovat nema nikakva razlika,samo da ima uspeh,znaci treba malku da se eksperimentira.Na edno video Italijanite na edno ezero stavaa po tr ibeli crva vo vid na propeler i taka vlecea skoro igrata bese kako mal tvister,a pastramki se znae lom... ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПон Јан 23, 2012 4:25 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
Znam kako lovat pastrmka tamu.Drigar me nosese na edno takvo ezerce vi blizina na Stutgart.Svapska rabota,da recat bile na ribolov :D
Citam gore gi sporeduvate so vaser kugla.Ne ,ne se ni slicni.Da go zememe primer ploveckiot sbirolino.Toj IMA ista specificna tezina kako vodata (materijalot od koj e izraboten),znaci ako vo vozduh tezi 40 grama ( sto nas ni treba ,da mozeme rapalce od 3cm da zafrlime srede ezero) vo voda nema tezina...a i poradi formata ednostavno ne go osejcame deka e tuka..Sporotoneckiot ima za nijansa pogolema specificna tezina ( i samo nea ja osejcame,znaci razlikata) isto i za toneckiot . . . Toa e nivnata prednost.Malku se problematicni za zafrlanje,poradi pletkanje ama ako na vreme go ''zakocite'' povezot so mamkata ce izbega napred.....
E sega nekoj ete pasti vlece :D ama pravata rabota se blinkerite,spinerite,mali lesni voblercina,suvi musici,mokri...Kombinacii ima bezbroj.za sekakvi situacii .Nekogas na tonecki zbirolino odlicno e vobler sto ne tone ,pa obratno,zavisi sto sakame.Ima edno malo vesatcko ezero bo blizina kaj mene.Leto klenot sobran do brana vo dlabokoto..ama nedostizen od obala.predaleku za vobler ili meps.E so ova pomagalo stanaa dostizni :D

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «12

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 0 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY