pa bratce keltane....se vo red ti so pravis,,i baras recept,,PA ETE OSNOVA GORE ZA RECEPT, aroma ulje atract,i amino kiselini,,toa e sostavot...za dobar dip..
i sega malku matematika
mene mi treba ova
eve eden recept,,,ama sto ke posluzi..
30ml stimulinamino 25ml r1 mojot buckurus,1 lazice betain za espreso.5ml ulje tigrov orev,,,toa e ama za selkoja boila razlicni % ne se site isti,,a ..n.bacid stavam samo na mesnite 1 kapka ako dipot sto go pravam e poveke od 50ml..pozdrav zajko..
ne deka ne se lovni i tvoite raboti, ama ti gi pravis na prirodna baza cresi visni smokvi pretpostavuvam,,,i kaj niv keltan nema prejako i premnogu,,e so hemijata ima..a ovde 90% fakaat krap so hemija vestacka...
mora da razjasnime ako sakate da razgovarame...dipovite i umakajkite se za lovna boila ,,toa e temata....
Ako vo ova stavis boila i toa samo DVE minuti ,brat koga ce plasne vo voda se ce zamine....nema sansi da ostane nesto dodeka stigne na dnoto! Dzaba frleni pari po mene.Moras da mu dades gustina na dipot i moznost malku da se ''stvrdne'' na boila ili podolgotrajno umakanje ,da ima vreme malku povejce da upie..Pa ti pravis boili so deset jajca,znaes li kolku jaka kora fajcaat,bez obzir na sostavot na miksot, jajcata koaguliraat . . . . . .
Jas za ''lovni'' boili koristam sosema poinakov miks so drugi brasna,nemaat vrska so boilite sto hranam.Lovnata boila ''mora'' da raboti i 12 sati,cela nojc.Boilata za hranenje mi treba da raboti okolu 3-4 sata! Posle toa sakam da se rasturi
Lovnata boila treba da bide sposobna da ''upie'' dovolno od toa sto jas sakam,vo nea ne me interesira dali e hranliva,nego dali e za nijansa poatraktivna od boilite za prihrana....