www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Саб Ное 16, 2024 1:35 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «12345ELLIPSIS8»
Автор Порака
 Наслов на мислењетоCOLON Re: TAKTIKA,,za golema riba
ТемаИспратеноCOLONЧет Јан 12, 2012 11:22 pm 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONНед Maј 01, 2011 1:26 pm
МислењаCOLON3505
Прихрануваш на едно место обилно со пченке а си одбираш во ист правец но малку повнатре второ место каде што ке прихрануваш со боила.
Дури и на второто место со една трска лови надвор од прихранетото место
Пробај

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Јан 12, 2012 11:24 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
krste1978 НапишиCOLON
Znaes zasto te prasav imav eden prijatel krapdjija e i moze e prisuten na forumot zarazen bese 9000% so kaseti od nasive koga se takmicea vo madjarska im ja kupuvase nivnata oprema od dracevo e ama batali toa e dr prikazna se poz so nego i mi ima kazuvano za mavrovo sve sto izvadil na boila za 4 dena sve klen nikako ne uspeav da se otarasam od nego veli.

koj e toj miki da ne e...mavrovo e specificno ezero za krapski ribolov,,narocito so klenot,, ima odredeni vrsti na boili sto klenot ne gi zadeva , a od drugata strana se pa po ne lovni za krapot na divi vodi, znaci od 2te situacii nemozes da izberes treta,,

zatoa na takvi mesta se pravi 2 hranilista koe prvoto kaj sto e po domi nanten klenot go forsiras so positna hrana, i so taa sto poveke ja napafga, a dodeka na drugata boila odis na cisto mesto, prihranuvas samo so nea ,,ama so mala kolicina,
ako dobies krap na toa mesto profolzuvas so mala prihrana strikno samo boila , sitna hrana ne i prodlzuvas so ribolov..

toa mesto kaj sto ke vleze klenot go drzis so prihrana dodeka lovis , da ne se istavi i da ti vleze na drugo hraniliste,,klenot e riba vo golemi jata taka lovi i taka se hrani, ali kaj sto go ima vo golema kolicina verujte deka od nego spas nema,,,
na velesko nema klen pa zatoa ostanuva karas i crvenoperka,,za niv imam strategija..
znaci toa sto go pisav nemora da e taka ,samo edna strategija koja ja primenuvam vo odredeni situacii... inace odlicno prasanje krste,,,i mn,,bitno...narocito za vodite vo zapafna makedonija..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Јан 12, 2012 11:25 pm 
Отсутен
Ветеран

МислењаCOLON10473
hahaha so vasil na ista magistrala sme ,, i on e od nase vreme :D :D :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Јан 13, 2012 12:12 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
Na reka ako mi dojde klen ,eden aj,ama nekolku po red :twisted: i frcat kamenja kako tupnica vo voda gi BRKAM i gi nema dolgo vreme posle toa :D ...a sum probal i na 3cm boila pak klen i nea klen ja zema...uste ako e crvena po boja :lol: Pred godini ,mi donesoa od Top secret nekolku kila boili,mesni ,luk aroma,crveni po boja,kao za som ,20mm.Gi otepa sin mi klenovite i toa se krupni nad kilo.dve,ama kako na lenta..som ne vidov na niv ,pa ni krap :D
Taktika edina sigurna za kapitalen krap e da pocnes da go baras od pocetokot na noemvri :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Јан 13, 2012 12:15 am 
Отсутен
Ветеран

МислењаCOLON10473
Keltan НапишиCOLON
Na reka ako mi dojde klen ,eden aj,ama nekolku po red :twisted: i frcat kamenja kako tupnica vo voda gi BRKAM i gi nema dolgo vreme posle toa :D ...a sum probal i na 3cm boila pak klen i nea klen ja zema...uste ako e crvena po boja :lol: Pred godini ,mi donesoa od Top secret nekolku kila boili,mesni ,luk aroma,crveni po boja,kao za som ,20mm.Gi otepa sin mi klenovite i toa se krupni nad kilo.dve,ama kako na lenta..som ne vidov na niv ,pa ni krap :D
Taktika edina sigurna za kapitalen krap e da pocnes da go baras od pocetokot na noemvri :D

ama edno zaboravi,,,, i kumbe da si zemes :lol: :lol: :lol: :lol:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Јан 13, 2012 12:26 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
Ne e ladno tamu,i sega da pojdes nema ni grutce sneg..patot e zaeban gore visoko e snegot,tesko dzip da prefli,inaku utre bi mu zasednale i toa kako.Taktika,osim onaa od Vasil i tvojata,tesko druga,edino edna trska nastrana od hranilistata ako izlaze nekoj debel.Druga taktika e stvarno golema boila 3,ako treba i 4cm i cekaj... E sega se prasam sto bi bilo so onaj zig-rig da se proba? dali so nego moze da se napravi selekcija ??Znaci mislam na mamec bez nikakov miris ,pa ni vkus,obicno sungerce,visoko odignat od dnoto ?? Klenot ne bi bil zainteresiran sigurno,ostanuva karasot i positniot krap... :?:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Јан 13, 2012 12:32 am 
Отсутен
Ветеран

МислењаCOLON10473
keltan drzev edna trska so nego najmalku 10 dena ...go probav na site varijanti i posledna so vaser kugla potonata,,imase eden anglicanec prezentacija...tapa kakov zig rig kakvi bakraci ,, zanego treba sigorno mn praskasta hrana, i da se krene ribata vo pogornite sloevi,,ili pa neznam da go pravam kako sto treba...a sega na uliv kaj tebe som dali bi se lovel voj period,,

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Јан 13, 2012 12:43 am 
Отсутен
Дружељубив

РегистриранCOLONНед Maј 01, 2011 1:26 pm
МислењаCOLON3505
[ img ] :mrgreen:

Селектирање :lol:

Последна промена од 1 на vasil, променето е 0 пати

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Јан 13, 2012 12:45 am 
Отсутен
Ветеран

МислењаCOLON10473
:D :D :D :D ama sitna :D :D :D EVE BOILA ZA NA KELTAN MORSKITE JADICI :D :D :D :D

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONПет Јан 13, 2012 12:47 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
Ico,uliv sega na baraj,bog znae kade e ,sigurno do Vrapce e povleceno ezeroto.Mislev na Vrpsko na reka odenje sega.Ico,na sungerce sum fatil krap na Crna,dodusa ne golem 3-4 kg ,nekade metar izdignata jadickata.ne moram ni da hranam tamu ,krapot bi ja smuknal i samo od radoznalost pri pominuvanje.Ovaa godina planiram poozbilno da probam so toj zigi-migi,mene mi izgleda preseriozno seto toa,jaka fora e .Barem za reka kade znam kade e krapot,kade znam koja pateka ima na dvizenje i kade ne hranam obilno.E za ezero druga prikazna...

E toa se boila za golema riba Vasil, po moj vkus, neka podgoltnuvaat klenovite i karasite :D ostanuvaat pomalite krapovi potencijalni gosti ,ali neka gi ,dobredojdeni se i tie ....

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «12345ELLIPSIS8»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 11 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY