pred da pocnam odozgorana mojot prv post, kade sto dadov edno ne obrazlozeno prasanje pa da se nadovrzeme..
ocekuvav nekoj da prasa i zosto amurot udira i na mesni aromi..ne sum znael i jas ama imav eden konkreten odgovor od edna ekipa od austrija koja bese na kupot na pelagicevo 2010 god..
jas tamu imav 30 amuri za 72 saata dosega na toa ezero se nema tolku riba fateno, ni na sloboden ribolov ni na natprevar..
ne e tajna gi lovev na black peper mesano so sliva,,samo na boili bez ni edno frleno zrno pvenka ili druga sitna hrana....
austrijancite ,so srpsko poteklo imaa i oni 7-8 amira ama samo na meso,,vecerta eden dojde kaj mene u boxsot da pieme kafe i me prasa na sto lovam, mu kazav i mu gi pokazav boilite,,mu vikam kako moze amurot citam po internet udira i na meso, detevo mi dade eden odgovor,interesen..go znae mesoto zatoa sto go jade u voda,,jas se zacudiv koe meso
znaes li vika kade sto ima vegetacija kolku meso jade on vo denot, sekoe pasenje dole na samata vegetacija ima ziv svet se zaedno sobira so nea,,,toa kaj nego ne e nisto novo..se fatija i ovaa godin na meso nekolku amuri jas prvite veceri koga pocnav da lovam na platforma kaj nas, me otepaa od kinenje bev bez camec toa bese problem,, se na mesni boili..posle se premestiv na drugo mesto lovev kombinacija pcenka boila, denski imav udari samo na pcenka ,a noke samo na boili,,ama pa zatoa pod 15kg na boila ne mi udri..
se frla dosta hrana za nego..jas primer po 10kg pcenka frlav na den,,i po 2kg boili,,,zatoa sto ide jato od 15-20 parcinja a ne mali i ja sobiraa hranata kako so metla,,
od start..pocnav d gi lovam na r1 meso koj imav mnogu kineja, a izvadiv samo 2 kom 11-16kg,, posle toa sliva secena so banana najveke udari na pcenka na nea imase denovi po 6 udari a ni eden da se izvadi,,r1 samo noke..
probav na black peper so banana isto rabotese ama poveke noke na boilite, se bese naredeno zatoa sto mestoto go drzev poveke od 20 dena i ribata bese naucena.,.
idea i moi prijateli i od prva dobija informacii sto kako , izvadija i oni po nekoj amur,,,
zanego treba tisina isto kako krapot, zosto se lovi blisku do obala vo zavisnost od goleminata na amurite i taka ke hranite,na velesko prosekot bese skoro 15 kg, i gi vadevme od obala, za da ne gi rasturame i plasime so camec..
keltan sto kaza za grasokot,,ima pravo..ne e najloven ama udira i na nego,, samo ne onoj od konzervi nego mlad ili onoj zamrznatiot..jas imav u spod mix i grasok.. predhodno svaren so mala doza na aroma na taa sto lovam..zadolzitelen pop ap za nego, denski moze i na dno da go lovis, navecer sendvic montaza i gore mamecot,,,
e sega zosto pcenka..zatoa sto se frla u golema kolicina i ja naviknuva,, ako frlas boili so dimenzija na pcenka ,,pr,,10mm12mm vo pogolema kolicina od pcenkata togas ke vidite na sto ke dobiete poveke riba,,a nemoze sekoj da go izdrzitoa zatoa sto boilata e poskapa i poveke hemija odi so nea,dodeka na pcenka se se sveduva na 30%..
pravilo za nego..koga sakas amur da lovis ..ne menjaj mesta bidi uporen na 1 mesto mora da dojde ,,biraj mesto kaj sto ima poveke vegetacija ,toa e isto kako doma da go cekas da se vrati..
amino kiselinite gi saka ako imate pari stavajte duplo nego sto ttreba,ne mu smeta voopsto nego..i treba da imate dobar atrakt, ako sakate da imate poveke udari,, ne deka nema da fatite na obicna pcenka ...ovaa e samo na start a ponatamu zosto se kreva na povrsina..moe licno viduvanje,,,
i