Znaeme deka krapot obozava da se zadrzuva na mesta kade ima nekoj krs vo vodata,kako na primer padnati stebla , uste ako drzi i hrana tuka ete veselba
Eve edno moje omileno mesto ,olovata se zafrleni kade mi e oznaceno so crveniot krug.Da i sum izvadil od tuka krap i to ubaaaav.Najlon shimano technijum 0,50mm e mojot izbor (posle mnogu probi na razni konci,mislam deka podobar nema) jadicka koristam sto podebela i pogolema 2/0 barem.Kratka trska do 3,0m zakocena masinka i trskata zdravo ucvrstena vo metalna cevka-drzac koj e uste pozdravo naboden vo zemja,cak ponekogas ako mrdam levo desno dodatno ja obezbeduvam so vrzuvanje parce manila za trska ...Mnogu pamet nema ,se odi na sila,kratka pojaka trska nekako podobro mi brka rabota ,imam poubava kontrola.a i ako mora da se skoka vo voda polesno e ...
prihrana skoro nisto,5-6 boili i toa e toa,Se dreme do pracka .... i gospod na pomos
Zaboraviv,dlabinata e okolu 1,7-2m a vece od polovinata na rekata prema drugata obala e samo metar ...
PS.na vtorata slika onaj otvoren krug ne vazi,go gresiv,pregolema slika mi dava vo ona programce za prerabotka pa se izgubiv