www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Нед Ное 24, 2024 1:32 pm

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS1213141516ELLIPSIS25»

Дали сте за порибување на нашите води со неавтохтони риби?
1. Да со штука. 42%  42%  [57 ]
2. Да со смуѓ. 26%  26%  [35 ]
3. Да со бас. 14%  14%  [19 ]
4. Да со некоја друга риба(наведете во коментарот која). 4%  4%  [5 ]
5. Не 15%  15%  [21 ]
Вкупно гласовиCOLON137
Автор Порака
ТемаИспратеноCOLONСаб Дек 31, 2011 12:29 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Дек 02, 2010 7:49 pm
МислењаCOLON1985
... daj be Bitolcani/Prilepcani, kazete vie nesto :D Kaj vas stukata bese pustena kaj tulanata, ne znam samo koj se drznal ako e bez dozvola toa napraveno, i kazete kako e tamu. Koga ke dojdat ribari od Bitola vo Ohrid, site mi se zalea deka nisto nema osven Stuka. Aj kazete nesto i vie ;) Super si e diskusijava, i ne smejme nie sami da poribvime bez dozvola na nadleznite, no stvarno ima mesta kade bi mozelo da se poribi so nekoj drug vid koj ne e domorodec. Pa i karasot e tuga riba, i kaliforniskata pa gi imame i se radvime na niv. Jas ne sum strogo za zabrana na poribuvanje so tugi ribi no strogo da se vnimava na nivniot razvoj ... ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Дек 31, 2011 12:31 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1985
Poliz НапишиCOLON
Лепи ,сега кажа многу убаво ;) Има штука во Грција 40-50 години така?И плус викаш не ја ловеле.И што уништила штуката таму тие 40-50 години??
Врие од друга риба околу неа,тоа е ситуацијата.И плус сом,буцов,костреж,клен секаде.Се е тоа предатор,посебно кленот.Па не уништиле ништо.
... edino so od ovie ribi gi imas navedeno klenot e takareceno domorodec, sve drugo e doneseno vo Grcija, i ne znajme vo koj soodnos sto i koga e doneseno za da mojme da diskutirame ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Дек 31, 2011 12:33 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Oкт 26, 2010 9:38 pm
МислењаCOLON1320
ЛокацијаCOLONStrumica
Lepi НапишиCOLON
Poliz НапишиCOLON
Лепи ,сега кажа многу убаво ;) Има штука во Грција 40-50 години така?И плус викаш не ја ловеле.И што уништила штуката таму тие 40-50 години??
Врие од друга риба околу неа,тоа е ситуацијата.И плус сом,буцов,костреж,клен секаде.Се е тоа предатор,посебно кленот.Па не уништиле ништо.
... edino so od ovie ribi gi imas navedeno klenot e takareceno domorodec, sve drugo e doneseno vo Grcija, i ne znajme vo koj soodnos sto i koga e doneseno za da mojme da diskutirame ;)
Точно,не знаеме за соодносот кој бил пред нив,ама знаеме за сегашниот,дека од бојник,попадика,глава нема да дигнеш и покрај заблестите усти кои демнат од зад некое дрво.
Што би било поразлично и кај нас?

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Дек 31, 2011 12:38 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1985
... razlicni vodi imame nie i tie, ne e isto, i ne sum tolku ucen za da kazam jas so e najdobro :D Mozda si vo pravo ne vikam deka ne si, no si prajme muabet sekoj so svoe mislenje, a da odluci treba nekoj drug i sum protiv na poribuvanje na svoja raka. Mislis ne sakam jas da si pojdam so kajce na OE po trskine i da se zabavljam so stukata ili smugot :lol: Ama ne, ako e cenata O.Pastrmka ;) Iako smugot na zapad kostat mnogu pojke nego potocna Pastrmka, 20€ kostat 1kg filet od Smug :mrgreen:

Последна промена од 2 на Lepi, променето е 0 пати

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Дек 31, 2011 12:51 am 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Ное 12, 2010 9:34 am
МислењаCOLON1930
Poliz НапишиCOLON
Абе Столе, што ми е гајле пред 200 или ххх години што било.Тогаш не постоеле ни 80% од водите кај што одам јас денеска.Јас гледам за сега,оти сме за никаде со рибен фонд.Излегуваш ли на вода ти?Каде си правиш кеф?Какви риби ловиш и какви други има таму каде што одиш и што според тебе фали од риба таму?Па Столе немаш изградено став врз база на сопствено искуство,кажуваш се едно исто без потпора.Јас се потпирам на нешто кога тврдам,а тоа е искуство со тие риби и познавање на води кадешто живеат,услови кои им требаат,природна храна,мрест,риби што ги опкружуваат,денови минати во тие средини,посета на многу различни води...и да не набројувам уште се што ме натерало да тврдам дека треба штука во Македонија,во езерата,реките...Што да испитаме жити се,кога веќе немаме спас од некои никакви видови риби кои ги имаме.
И што е најсмешно викаш да не ти давам пример од види овде-онде??????Е како да ти образложам на друг начин.Да се потрудам да направам подводно видео ако треба?Што е за тебе образложение,ако не некој реален факт за дадена вода?
И еве ,дај ми ти аргумент дека пак ке се наруши балансот :!: Јас дадов доста примери каде што нема нарушен баланс :!:
Прво, дискусија се води околу порибување на нашите води со ТУЃИ риби, значи не кој кај лови и оди по риба. Меѓутоа ако тоа ти помогне и ти разјасни нешто еве ќе ти кажам. Сум одел ( кога ти не си бил ни роден) и одам низ цела Република Македонија. Ловам се и задржувам скоро се освен КАРАШ кој некој БРЗОЈЕБЕЦ го учука у Македонија и сега станува “газда“ во нашите води. Мене тотално НИШТО не ми значи некое твое мало искуство кое се базира на “фрли јадица извади риба“ еј супер е дај ќе го направиме ова и дома. Ај и јас да те прашам нешто ихтиолог си ???

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Дек 31, 2011 1:00 am 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
nisto stom ne mozeme da se dogovorime pa i ne poribuvame :D :D :D aj bre braka videte ja tabelata gore kolku ste patrioti :D :D :D vodi imame za stuka deverika i smudg odlicnii i za ova ne treba da se diskutira,,,kade se exspertive na temava, epa gi nema , oti vamu nesto ako obekaat obekaat javno a ne u kafana..i nema ni da se pojavat....

ovaa tema treba nekoj da ja postavi strucen sto e od taa oblast...
dali treba da se poribi stuka i smudg vo mk..i da obrazlozi ,,treba ,,ne treba.. a ne nie da isprabvame krivi drini.. :D :D :D

a sto se odnesuva do mene ..MORA...stuka deverika i smudg...mladica itn......ako sakate zimno vreme da l0ovite kapitalci, a ne reportazi so popadicinja..

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Дек 31, 2011 1:01 am 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Феб 26, 2011 4:07 pm
МислењаCOLON5851
ЛокацијаCOLONbitola
лепи сега не знам што да ти кажам
-кој ја фрлил не знам
-ама тие што ти се жалеле за штуката треба да ги прашаш што ловеа пред неа?? :?:
е сега според мене за тој дел на река црна е добра работа што ја има а според научниците
не знам тие треба да се изјаснат
-инаку пред да ббиди штуката во црна 90 % од рибарите ловеа караси , а сега истите бараат караси за мамец за да ловат штука (значи нај повеќе страда карасот )

то е мое мислење

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Дек 31, 2011 1:02 am 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
spiro_jas НапишиCOLON
-кој ја фрлил не знам
-ама тие што ти се жалеле за штуката треба да ги прашаш што ловеа пред неа?? :?:
е сега според мене за тој дел на река црна е добра работа што ја има а според научниците
-инаку пред да ббиди штуката во црна 90 % од рибарите ловеа караси , а сега истите бараат караси за мамец за да ловат штука (значи нај повеќе страда карасот )

то е мое мислење

:D :D :D :D :D stukata e kriva

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Дек 31, 2011 1:06 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1985
... a vie samo Cacko go krivevte :mrgreen:

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONСаб Дек 31, 2011 1:07 am 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

МислењаCOLON1985
spiro_jas НапишиCOLON
-кој ја фрлил не знам

то е мое мислење
... ke vidime, vremeto ke kazit kolku ke uspejt pastrmkata, mrenata i dr ;)

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS1213141516ELLIPSIS25»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 2 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum