Абе Столе, што ми е гајле пред 200 или ххх години што било.Тогаш не постоеле ни 80% од водите кај што одам јас денеска.Јас гледам за сега,оти сме за никаде со рибен фонд.Излегуваш ли на вода ти?Каде си правиш кеф?Какви риби ловиш и какви други има таму каде што одиш и што според тебе фали од риба таму?Па Столе немаш изградено став врз база на сопствено искуство,кажуваш се едно исто без потпора.Јас се потпирам на нешто кога тврдам,а тоа е искуство со тие риби и познавање на води кадешто живеат,услови кои им требаат,природна храна,мрест,риби што ги опкружуваат,денови минати во тие средини,посета на многу различни води...и да не набројувам уште се што ме натерало да тврдам дека треба штука во Македонија,во езерата,реките...Што да испитаме жити се,кога веќе немаме спас од некои никакви видови риби кои ги имаме.
И што е најсмешно викаш да не ти давам пример од види овде-онде??????Е како да ти образложам на друг начин.Да се потрудам да направам подводно видео ако треба?Што е за тебе образложение,ако не некој реален факт за дадена вода?
И еве ,дај ми ти аргумент дека пак ке се наруши балансот
Јас дадов доста примери каде што нема нарушен баланс
Прво, дискусија се води околу порибување на нашите води со ТУЃИ риби, значи не кој кај лови и оди по риба. Меѓутоа ако тоа ти помогне и ти разјасни нешто еве ќе ти кажам. Сум одел ( кога ти не си бил ни роден) и одам низ цела Република Македонија. Ловам се и задржувам скоро се освен КАРАШ кој некој БРЗОЈЕБЕЦ го учука у Македонија и сега станува “газда“ во нашите води. Мене тотално НИШТО не ми значи некое твое мало искуство кое се базира на “фрли јадица извади риба“ еј супер е дај ќе го направиме ова и дома. Ај и јас да те прашам нешто ихтиолог си ???