www.ribar.com.mk

Вашите рибарски приказни...
Сега е точно : Нед Ное 24, 2024 5:36 am

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS678910ELLIPSIS25»

Дали сте за порибување на нашите води со неавтохтони риби?
1. Да со штука. 42%  42%  [57 ]
2. Да со смуѓ. 26%  26%  [35 ]
3. Да со бас. 14%  14%  [19 ]
4. Да со некоја друга риба(наведете во коментарот која). 4%  4%  [5 ]
5. Не 15%  15%  [21 ]
Вкупно гласовиCOLON137
Автор Порака
ТемаИспратеноCOLONЧет Дек 29, 2011 10:17 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONВто Oкт 26, 2010 9:38 pm
МислењаCOLON1320
ЛокацијаCOLONStrumica
Stole НапишиCOLON
Poliz НапишиCOLON
Stole НапишиCOLON
...значи ние зборуваме дали треба или не треба иако поборниците за порибување досега не понудија издржан аргумент за нивното залагање.
Епа јас не гледам некој да понуди издржан аргумент за опасност од порибување со штука,смуџ.......Еве цел свет порибува со штука оти утврдиле дека не го руши балансот туку дека е доктор,прочистувач.Само кај нас се мисли дека од штуката ќе настрадаат другите риби.
Полиз има ли посилен аргумент од ....“ ne im e mestoto tuka! prirodata nasla nacin koj kade ce zivee
За мене тоа не е аргумент туку стереотип ;) Кажувам лично за мене.Мора да поминеме преку некои стари сфаќања и да гледаме малку како што гледаат во соседството.Не се попаметни од нас,а имаат услови за уживање 20 пати повеќе од нас.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Дек 29, 2011 10:20 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Oкт 06, 2011 10:30 pm
МислењаCOLON6506
Taka e Stole,nema drugo,koga sme cepnale vo prirodata se sme zaebale ,milioni primeri ima...
Poliz, koje sosedstvo moze nekoj primer?

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Дек 29, 2011 10:25 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Дек 02, 2010 7:49 pm
МислењаCOLON1985
Poliz НапишиCOLON
За мене тоа не е аргумент туку стереотип ;) Кажувам лично за мене.Мора да поминеме преку некои стари сфаќања и да гледаме малку како што гледаат во соседството.Не се попаметни од нас,а имаат услови за уживање 20 пати повеќе од нас.
... no nemaat Vodi kako nas :!: Makedonija ima mnogu vodi od Prviot Region(Voda na Lipjan) i Vtoriot Region(Voda na Potocna Pastrmka) so sto ne mozat mnogu komsii da se pofalat. Aj neka kazi Saso ako imat/dobi nekoja informacii, dali smejt vo Slovenija da se poribuva voda so "nedomorodna" Riba ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Дек 29, 2011 10:26 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONСаб Дек 18, 2010 9:47 am
МислењаCOLON4783
ЛокацијаCOLONskopje
ama ne zborime za cela makedonija zborime za nekoja voda da ja napunime so full od gore navedenite ribi vo zavisnost koja ke se izglasa deka sakaat da ja imaat ribarite na meni i toa e toa.i da sakame za neshto poveke nemozeme i ova e premnogu bidejki da se poribuvashe taka lesno ke imavme bogati vodi so riba.treba pari,trensport,da se najde od kaj da se kupi... ke se najde nekoja voda pusta i ke se pushti i gotovo. shto panicime kako da i vo ohridsko ke pushtame shtuki.pogolem problem e kako da se otarasime od suncica,americko somce i karash.koga ke se vidi deka skoro vo site vodi gi ima pushteno ovije nesakani ribi pa toa e toa ne se otvara diskusija kako da gi istrebime i ne se kreva panika nikakva so decenii gi ima, zashto bi bilo problem da ja ima edna doktor riba kako shto e shtukata.kraj ke nema temava ama edna voda da se poribi so bilo koja riba ne e nikakov problem! ke najdeme nekoe ezerce zapusteno shto ke nema opasnost deka ribata bi izbegala i bi se proshirila nasekade i zavrshena rabota.problemot e finansijata za toa da se sredi drugo sve e lesno

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Дек 29, 2011 10:28 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
Aki,americkoto somce ,znaes li od kade dojde kaj nas?

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Дек 29, 2011 10:29 pm 
Отсутен
RIP
Членски аватор

РегистриранCOLONПет Ное 12, 2010 9:34 am
МислењаCOLON1930
Poliz НапишиCOLON
Stole НапишиCOLON
Poliz НапишиCOLON
Епа јас не гледам некој да понуди издржан аргумент за опасност од порибување со штука,смуџ.......Еве цел свет порибува со штука оти утврдиле дека не го руши балансот туку дека е доктор,прочистувач.Само кај нас се мисли дека од штуката ќе настрадаат другите риби.
Полиз има ли посилен аргумент од ....“ ne im e mestoto tuka! prirodata nasla nacin koj kade ce zivee
Полиз многу погрешна теза ти е дека тоа треба да се направи за да некој УЖИВА. Те молам, со порибувањето МЕНУВАШ систем кој функционира со којзнае од кога. Секаде каде човек ќе “бутне“ глава и сака да си поигрува со природата таа знае жестоко да возврати.

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Дек 29, 2011 10:34 pm 
Отсутен
Ветеран

РегистриранCOLONВто Ное 08, 2011 12:17 am
МислењаCOLON10473
stole tebe ne ti drzi odgovorot..

velesko koga e praveno vo tie godini se praveni poveke brani,,

samo tamu e poriben smudgot nigde na drugo mesto,, pa znaes li za kakva riba se raboti,, i za lovenje i za kvalitet na meso.pa gledame do sega pustos napravi po ezeroto ripce ne ostana...a zivee veke 40 godini...kaj nas.

zosto da ja nema uste vo 5-6 ezera..temava bese okolu ..stuka i smudg poveketo,, i ne mesajte babi i zabi so aziski krapovi i red skapani ribi,, se raboti za 3 vrsti koj i normalno e da gi ima vo makedonija.,..stukla deverika i smudg...nekako ova mi nalikuva na nekoj makedonski patritizam od vasa strana...

selekcija na vodi od ovie vidovi na riba normalno ke se napravi...kaj sto ke se pusta...cel svet gi ceni i saka ovie 3 vrsti na ribi , e nie sme za karas i klen... ;) ;) ;)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Дек 29, 2011 10:35 pm 
Отсутен
Дружељубив
Членски аватор

РегистриранCOLONЧет Дек 02, 2010 7:49 pm
МислењаCOLON1985
... ako bi se odlucile da se poribuva, mislam deka najdobro Ezero bi bilo Dojransko. Dokolku nadleznite odobrat, zosto da ne :?: Ima dovolno riba da se najjajt bilo koj grablivec, i sigurno stukata, posto smugot ne e golem jadac, nema da jade tolku kolku sto se fajka so trska i mreza :mrgreen:

Последна промена од 1 на Lepi, променето е 0 пати

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Дек 29, 2011 10:36 pm 
Отсутен
Мушичар
Членски аватор

РегистриранCOLONСре Oкт 27, 2010 7:55 am
МислењаCOLON11616
ЛокацијаCOLONСкопје
Keltan
ЦитатCOLON
но и особено “случајното” внесување (посредно) на американското и канадското џуџесто сомче во Тиквешкото Езеро (преку реката Блашница)

Кон врв
ТемаИспратеноCOLONЧет Дек 29, 2011 10:41 pm 
Отсутен
Ветеран
Членски аватор

МислењаCOLON6506
Ne mislev na toa , kade e prv pat doneseno vo Evropa i koga? znaete li ?

Кон врв
Покажи постара темаCOLON Сортирај по 
Испрати нова тема Одговори на тема  [ теми ]  Оди на страна «1ELLIPSIS678910ELLIPSIS25»

Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2

Кој е Присутен

Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 4 and 0 гости

Вие Не може да поставите нова тема на овој форум
Вие Не може одговорите на теми на овој форум
Вие Не може да промените мислења на овој форум
Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум

Оди доCOLON 

POWERED_BY
Преведено на Македонски од : nescafe, Read Here Forum