Само во писмена форма, на нивно барање, го констатиравме тоа за што разговаравме на состанокот и што го посочивме како проблем.
Po pominata skoro edna godina ne vidov ama bas nisto fajde od ova sto go dogovaravme so NP Mavrovo
Samo se smeni direktorot a problemite si ostanaa isti.
Nema kontrola nikakva, krivolov ima ponataka i na Radika i na Mavrovsko ezero.
Bev vcera Mavrovo na nekoj saat. Klenot pocnuva da se razdvizuva. Imav nekolku udari pretezno na dno na kashika 10 gr. Inace frlav i vobleri silikonci blinkeri.Pocnav kaj spomenikot, i potoa se prefrliv Crn kamen. Vodata beshe padnata za eden metar od koga bev posleden pat proslata nedela. Vremeto od sabajle beshe ubavo i soncevo, za podocna da zaduva nekoj ne tolku silen veter. Eve nekoja slika Uzivajte
Mavrovo denes..... denot ubav soncevo zaduva veter popladne. Crn kamen i Nikiforovo (zalivot) bea aktivni...samo kashika dole na dno ( fisherman) .... ne se kuznaj kolkavi ali vo mera se so sigurnost. Pozdrav i bistro
pak jas
Ovoj pat reshiv da ja zatvoram sezonata so neshto interesno,toa i se sluci.Reshivme da ideme so eden drugar na dva dena pred zabrana t.e vtornikot no vremeto pokazuvashe deka ke vrne,pa zatoa prezakazavme za naredniot den (31/10),den pred zabrana na Mavrovsko ezero. Se simnav na brana i pocnav da frlam se kashika.vobleri,silikonci,blinkeri,no nekako bev ubeden deka ribata e dole IAKO skokakshe na povrshina i pocnav da forsiram silikonci razni gramazi na JIG glavi pred se 10 i 15 gr. I taka jas frlam vlecam seckam pa pak vlecam ......i ete dojde taa minuta 06 :48 AM BOooOM, si vikam ete go (mislev deka e klen) .... i pocnav da vlecam.ne pruzaze otpor dodeka ne ja izvadiv na povrshina .... se drugo ke go vidite na klipot .Nemashe nishto drugo samo nekolku otkacuvanja na silikonec i kashika i toa beshe se.Celiot vozbuden na radosta i nema kraj,no si vikam prikaznava ne e prikazna ako ne zavrshi so happy end . Otsekogash sum ja respectiral prirodata i site koi ucestvuvame vo nea (flora & fauna) i nie lugeto,pa da ja skratam pricava, naprav ushte eden ubav moment na ribolovot a toa e C&R (Catch and Realese) shto i preporacuvam a i veruvam deka kolegite ke se slozat deka ribata zasluzuva i treba da bide vo voda,vsushost toa e i nejzinoto zivealishte (ova e moe gledishte na rabotite).
Vo prilog sledat nekoi fotografii. Uzivajte i se gledame slednata sezona POZDRAV I BISTRO
Часовникот е според Македонско време или според зоната: UTC_OFFSET Etc/GMT-2
Кој е Присутен
Членови кои ја разгледуваат оваа тема: 11 and 0 гости
Вие Не може да поставите нова тема на овој форум Вие Не може одговорите на теми на овој форум Вие Не може да промените мислења на овој форум Вие Не може да го бришите вашето мислење во овој форум