14 gr
17 gr
кинески имам наземено различни грамажи пошто овде по продавници никаде не држат а барам едно 10 години, тие од savage gear колку пари се?
Пилкери т.е џигови имам фрлано на цел прв крак и досега ништо не ми удрило, можеби не сум бил доволно рано на терен ама мислам дека на плитко песочно дно е повеќе за силикон отколку за џиг. Предаторите се како да бараш игла во сено.
Калитеа е неатрактивна локација и на другите форуми на балканот, единствено едно чоече само што се има пофалено дека фатил риба пајак на спин и то е то.
За џигање од брег најатрактивно место во грција е торони, таму се се фаќа на џиг ама претежно помали парчиња.
Во порто куфо што е во близина е таму веќе се поголеми риби, лани кога бев на одмор во пефкохори(слабо риба и таму особено предатори) со брод крстаревме, во близина на пефкохори ни се придружија делфини да пливаат со бродот, е тоа беше сензација, па го посетивме втор крак и порто куфо, штета што не можев трската да си ја земам, имаше срби на дубинка ловеа, ама како што гледав предатори кружеа во близина, местото е изолиран залив со нагла длабина, таму му се токмев сега мајот на риболовен одмор ама не најдов друштво, и нишо следечи пут.
Прв крак воопшто не е за спин спрема мене, плиток и монотон