Prvo.
Boris, potpolno se slozuvam so tebe, pravilnikot e od FIPS preveden i toa se odluki na FIPS-ed, sekoja liga na balkanov se odrzuva so pomalku sudii nego li natprevaruvaci i toj del ne e nikakov problem. Ke probam da ti objasnam za da me razberes i ti i ostanatite. 18 boksa 9 natprevaruvaci 5 sudii ili vo prosek po 3.3 boksa po sudija ili vo prosek 50m po sudija, ako sudijata e vo sredniot boks mu ostanuva 25m da prati levo i desno. Druga rabota, site ke gledaat da vlezat vo podobrite boksovi i toa ke bidat po moja procenka 2mesta so po
4 boksa. Treta rabota nema ni eden natprevaruvac da ti dozvoli da spustis riba i pak da ja prijavis
posto ke te prijavi kaj sudijata i pokasno kaj glavniot sudija sto znaci diskvalifikacija. Naredno, koga nekoj ke se odvoi prema vrv na staza ili prema krajniot del normalno e deka po nego ke trgne sudija za da ne gubi dragoceno vreme pri osloboduvanje na ribata, inaku se gore navedenoto se odnesuva na prva i vtora runda, posle vtora ulovot drasticno se namaluva.
Niki okolu opremata vo centralniot boks, istoto e pak od FIPS-ed i nitu jas nitu nekoj drug go donel toj del, celta e da go oslobodis tvojot boks dodeka trcas po opremata (ne zboram za skrsena oprema nego i ako se zamrsi ili vleze silk pod makarata
nejkay da gubat vreme pa zema kompletiran stap i prodolzuva.
Za mobilnite telefoni pak e of FIPS ed i toa se odnesuva za svetsko evropsko i reprezentativno natprevaruvanje, kade se lovi vo 4 sektori i tvojata edinstvena komunikacija se 2 kapitena (po noviot pravilnik donesen na 24.01.2018 i rezervniot natprevaruvac e kapiten) i sem niv nemas pravo na nikakva komunikacija.
Se ostanato sto mozam da pojasnam slobodno prasajte
Pozdrav