Ex dule dule, vreme e da se penzioniras I popadicinja na kozjak da si lovis
Kakov kameleon si ,da si mi.tatko, javno u vesnik ke se otkazam od tebe ,,zimi godpod..
Aj cao
Да ти бев татко (не дај боже) и да имав претстава за ваков финален производ каков што си ти, сосема друга патека ќе имаше твоето создавање и веројатно и не би постоел. Како на суспендиран репрезентативец заради крадење (остај тоа другите големи гревови) би ти препорачал да собереш сили и барем Даниел да го ослободиш од казната со признание дека е колатерална штета на твоите основни животни принципи. Веќе си прочитана анегдота, а од кафезот во кој живееш најмалку јас можам да те извадам. Жалосно е што оние кои најмалку те познаваат, ти ракоплескат. Ти од спортист, немаш ни с, барем од човечка, етичка или морална смисла.
А јас, попадичиња си ловам и дај боже да можам и да менувам бои и да се адаптирам на околината, ама не можам. Имам нешто што ме одвојува од базичните инстикти каде што припагаш.
Вие останатите, со сета почит, може да продолжите да туркате со затворени очи, ама вистината за успех на СП е јасна како ден. Барем последните 4-5 години. Дечките на сликиве од Романија (Iohan и Roman) хранеа (со кобри) на 140-150 м., а ловеа малку подалеку.